0 LIVE

Ξεκίνησαν τα… «βασανα» για τους μικρούς

Σγουρόπουλος

Την πρώτη τους κοινή προπόνηση ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα γίνει στο Ζάγκρεμπ από τις 8 έως τις 17 Ιουλίου, έκαναν οι αθλητές των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων. Η συγκέντρωση έγινε στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ήταν παρόντα και τα 14 παιδιά, που βρίσκονται στην αποστολή, όπως και οι τρεις από τους τέσσερις επιλεγμένους προπονητές. Δηλαδή, οι αθλητές Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Νίκος Αντωνιάδης, Στράτος Δαμιανής (έφηβοι), Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γιάννης Δαμιανής, Κωνσταντίνος Στάμου (παίδες), οι αθλήτριες Ελισάβετ Τέρπου, Αγγελίνα Δεβελέκου, Παναγιώτα Ανδριανού, Γεωργία Χατζάκη (νεάνιδες), Έλλη Φίσερ, Ιωάννα Γερασιμάτου, και Μαρία Λαδάκη (κορασίδες) και οι προπονητές Γιώργος Χριστοφοράκης (υπεύθυνος στους νέους), Λάουρα Νικουλάε (νεάνιδες) και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (κορασίδες). Το ομοσπονδιακό προπονητήριο επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια των διοικητικών υπηρεσιών της ομοσπονδίας Στέλλα Νικολουδάκη και μίλησε στους νεαρούς αθλητές.

Ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου ευχήθηκε καλή προετοιμασία και καλή επιτυχία στους αγώνες και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να τα δώσετε όλα, ιδίως όσοι θέλετε να βάλετε παραπάνω στόχους στο μέλλον κι έχετε βλέψεις να συνεχίσετε και στις μεγάλες εθνικές ομάδες. Προσπαθήστε να ξεπεράσετε τον εαυτό σας. Οι ευκαιρίες δεν είναι σαν τα τρόλεϊ, αν χάσεις το ένα να πάρεις το επόμενο, τις ευκαιρίες πρέπει να τις αρπάζεις από τα μαλλιά. Στο Ζάγκρεμπ με ενδιαφέρουν οι προσωπικές επιδόσεις, δηλαδή να παίξετε αυτό που ξέρετε και λίγο παραπάνω. Αν το κάνετε αυτό θα έρθει και το αποτέλεσμα».

Ο Μανώλης Κολυμπάδης στάθηκε επίσης σε θέματα πειθαρχίας, αλλά και στο ομαδικό πνεύμα, που πρέπει να χαρακτηρίζει τις προσπάθειες όλων, θυμίζοντας ότι αρμόδιοι για τη συγκρότηση των ομάδων στο κάθε ματς είναι οι προπονητές.

Στην προετοιμασία των διεθνών το πρόγραμμα των πρώτων ημερών προβλέπει μέχρι και τρεις προπονήσεις. Συγκεκριμένα αύριο, την Παρασκευή και το Σάββατο, όπως επίσης τη Δευτέρα και την Τετάρτη της ερχόμενης εβδομάδας υπάρχει στίβος στις 7 το πρωί στο Τροκαντερό. Ακολούθως θα διαφοροποιηθεί το πλάνο για το κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Επίσης, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θα γίνονται στο Σ.Ε.Φ. προπονήσεις από τις 9.30 έως τις 12.15 και όλα τα απογεύματα από τις 17.00 μέχρι τις 20.00. Προπονήσεις στο τραπέζι θα διεξάγονται και το Σάββατο από τις 9.30 έως τις 12.30. Ο ομοσπονδιακός προπονητής στο κλιμάκιο της Πάτρας Σωτήρης Ζήκος, που θα είναι υπεύθυνος στην ομάδα των παίδων, θα μεταβεί στην Αθήνα τις αρχές Ιουλίου. Η αποστολή θ’ αναχωρήσει για το Ζάγκρεμπ πολύ νωρίς το πρωί στις 7 Ιουλίου.

Θυμίζουμε ότι από την κλήρωση, που έγινε πριν από λίγο καιρό, προέκυψε ότι η εθνική μας ομάδα των νέων θ’ αντιμετωπίσει για το 6ο γκρουπ της 2ης κατηγορίας τις Κροατία, Φινλανδία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη, η ομάδα των νεανίδων για το αντίστοιχο γκρουπ τις Αυστρία, Ολλανδία και Κόσοβο, η εθνική παίδων στο 1ο γκρουπ της 1ης κατηγορίας θα κοντραριστεί με τις Ρωσία, Βέλγιο και Πολωνία και οι κορασίδες στο 1ο της 2ης κατηγορίας με τις Τουρκία, Κύπρο, Μαυροβούνιο και Λουξεμβούργο.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small