0 LIVE

Η τυπολατρία έχει και τα όριά της…

πινγκ πονγκ σεφ

Είμαστε της άποψης ότι τα λάθη είναι απαραίτητα. Μέσα από αυτά βελτιώνεσαι και γίνεσαι καλύτερος. Αλλά για να γίνεις καλύτερος θα πρέπει να εντοπίζεις τα προβλήματα. Να τα αναδεικνύεις και να προσπαθείς να τα λύσεις.

Ο τραυματισμός της Ντανιέλας Γραμματοπούλου Χρυσοπούλου (σ.σ. όσο δύσκολο και άκομψο αν ακούγεται) δίνει μίας τεράστια ευκαιρία να λυθούν κάποια προβλήματα, ώστε να μην περάσει κανείς άλλος ό,τι πέρασε η Ντανιέλα.

Αλλά για να λυθούν κάποια προβλήματα, όπως είπαμε θα πρέπει να εντοπιστούν, να γίνουν κατανοητά και στη συνέχεια να ψάξουν όλοι οι φορείς που ασχολούνται με το άθλημα να βρουν λύση.

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ομοσπονδία για τον τραυματισμό της Ντανιέλας, πάντως, όχι απλά δεν αποτυπώνει τα όσα έγιναν χθες στο ΣΕΦ, αλλά μας δίνει την εντύπωση ότι ο… «μηχανισμός» δούλεψε ρολόι!!! Είναι η δεύτερη φορά που αυτός που σύνταξε το Δελτίο Τύπου δεν αποτυπώνει την πλήρη εικόνα των γεγονότων…

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι αγώνες στο ΣΕΦ γίνονται χωρίς γιατρό. Αν υπήρχε γιατρός αυτή η συζήτηση σαφώς και δε θα γινόταν τώρα. Το άθλημα του πινγκ πονγκ είναι… ήρεμο και δεν υπάρχουν συνήθως τραυματισμοί. Όταν όμως αγωνίζονται παιδάκια δεν θα έπρεπε να υπάρχουν γιατροί;

Το δεύτερο και το σημαντικότατο πρόβλημα που προέκυψε έχει να κάνει με την απόφαση κάποιου υπευθύνου να συνεχιστεί ο αγώνας σε άλλο τραπέζι. Η Ντανιέλα, ένα κοριτσάκι 13 χρονών, είχε βγάλει το γόνατό της σφάδαζε στον αγωνιστικό χώρο και κάποιος υπεύθυνος έκρινε ότι πρέπει ο αγώνας να συνεχιστεί σε άλλο τραπέζι. Οπου στη συνέχεια άλλαξαν εκ νέου τραπέζι, γιατί έκαναν… φασαρία.

Ειλικρινά σε πιο άθλημα στον κόσμο τραυματίζεται ένας αθλητής, παραμένει στον αγωνιστικό χώρο τραυματίας και αντί να κοιτάξουν όλοι την υγεία του, τον αφήνουν μόνο και σηκώνονται και φεύγουν;

Για να το κάνουμε πιο απλά… Αγώνας μπάσκετ, τραυματίζεται ο… τάδε (σ.σ. για να μην αναφέρουμε όνομα) και αντί να περιμένουν να έρθει το ασθενοφόρο, φεύγουν όλοι από το γήπεδο και πάνε σε άλλο!

Να τονίσουμε ότι επικοινωνήσαμε και με τους δύο προπονητές των συλλόγων και μας είπαν ότι δεν τους ρώτησε κανείς αν θέλουν να πάνε σε άλλο τραπέζι κι αν θέλουν να συνεχιστεί ο αγώνας, χωρίς να έχει φύγει πρώτα η Ντανιέλα. Απλά τους το ανακοίνωσαν. Μάλιστα όπως μας είπε ο προπονητής της Πεύκης Σωτήρης Κανναβός: «εμείς δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να περιμένουμε όση ώρα χρειαζόταν. Η υγεία της Ντανιέλας εκείνη τη στιγμή ήταν πάνω από όλα. Ηταν και για μας πολύ μεγάλο σοκ».

Επομένως έχουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα.

Ποιος έδωσε εντολή να… παρατήσουν το μικρό κοριτσάκι; Ηταν ηθική αυτή η απόφαση; Με αυτή την κίνηση, αυτός που πήρε την απόφαση έδειξε ότι ενδιαφέρεται για τον αθλητή ή απλά να τελειώσει τους αγώνες για να πάμε σπίτια μας;

Από την ομοσπονδία είναι ανεκτή αυτή η συμπεριφορά; Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης δίνει πολύ μεγάλο βάρος στα νέα παιδιά. Και οι αρχές που τον συνοδεύουν είναι οι αρχές του Ολυμπισμού. Αυτό μάλιστα το γνωρίζουν πολύ καλά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή γι αυτό τον έχουν τιμήσει πολλές φορές, αναλαμβάνοντας υπεύθυνες θέσης, όπως αυτή του υπαρχηγού της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής στο Ρίο.

Γνωρίζοντας όλα αυτά, πραγματικά περιμένουμε τον πρόεδρο της ελληνικής Ομοσπονδίας να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του «υπεύθυνου» που έδωσε την εντολή να αλλαχθεί το τραπέζι.

Η υγεία ενός 13χρονού παιδιού είναι πάνω από όλα. Το έδειξαν αυτό τόσο ο Α’ αντιπρόεδρος Κώστας Μάκρας που βρέθηκε κατευθείαν δίπλα στο κορίτσι, όσο και η διευθύντρια της ομοσπονδίας Στέλλα Νικολουδάκη. Δυστυχώς, όμως, ο «υπεύθυνος των αγώνων» δεν το έδειξε και άνθρωποι που δεν θεωρούν σημαντικό ότι έχει χτυπήσει πολύ σοβαρά ένα κοριτσάκι δεν έχουν θέση στον υγιή αθλητισμό.

Υ.Γ. Οσο η Ντανιέλα ήταν στο τερέν και σφάδαζε από τον πόνο δίπλα διεξαγόταν κανονικά ο αγώνας της ομάδας της…

Υ.Γ. 2 Σύμφωνα με πληροφορίες το ασθενοφόρο έκανε να έρθει 20’. Δηλαδή, όσο τραγικό κι αν είναι, ο υπεύθυνος των αγώνων δεν περίμενε ούτε 15’. Κι έδωσε εντολή να ξεκινήσει ο αγώνας σε άλλο τραπέζι. Όπως αναφέρει μάλιστα η ομοσπονδία: «Στο μεταξύ, μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου χρόνου διακοπής λόγω τραυματισμού οι αρμόδιοι αποφάσισαν να συνεχιστεί ο αγώνας σε άλλο τραπέζι». Δηλαδή κάποιος κοίταξε τι γράφει ένα… χαρτί, ένα πρωτόκολλο, ο κανονισμός. «Ανάγκασε» συναθλητές και προπονητές να πάνε σε άλλο τραπέζι και να αφήσουν μόνο του το κοριτσάκι. Πραγματικά αυτό μας έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη. Οι… τυπολάτρες καλά κάνουν και ακολουθούν τους κανόνες, αλλά υπάρχει και ένα όριο. Δεν είναι όλες οι καταστάσεις ίδιες. Ηθικά ήταν τεράστιο λάθος. Είναι ανήκουστο αυτό που έγινε και κατά την άποψή μας ντροπιάζει το άθλημα του πινγκ πονγκ. Το άθλημα που είναι ο ορισμός του ευ αγωνίζεσθαι…


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small