0 LIVE

Τσαχάκης στο Sportsland: «Εχει ελαφρύ προβάδισμα ο Πανιώνιος»

tsax

Ο Μιχάλης Τσαχάκης είναι ένας άνθρωπος που τιμάει το πινγκ πονγκ, τόσο με το ταλέντο του όσο και με το ήθος του. Εχει φάει τα τραπέζια με το κουτάλι και πλέον κοσμεί τα γήπεδα της Β Εθνικής Αττικής. Το Sportsland ξεκινώντας τα αφιερώματα για το ντέρμπι αήττητων της κατηγορίας ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον ΑΛΦΑ, επικοινώνησε με τα δύο αστέρια της Α1 (Τσαχάκης, Τσόπελας) και συζήτησαν για το επικείμενο ντέρμπι, καθώς και για την κατηγορία.

Ο αθλητής του Πανιωνίου, έχοντας τεράστια εμπειρία είχε πολλά να πει. Αναφέρθηκε στις έδρες, τα θετικά και τα αρνητικά, στις παραλείψεις της ομοσπονδίας και φυσικά στο μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου. Εδωσε ένα μικρό προβάδισμα στον Πανιώνιο και έδειξε ότι υπολογίζει πολύ τον Αντρέα Τσόπελα!

 

Μετά από τόσα χρόνια που αγωνίζεσαι στην Α1 Αττικής, κοσμείς τα γήπεδα της Β Εθνικής. πως σου φαίνεται η κατηγορία;

Καταρχάς θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τα πολύ όμορφα λόγια που έχεις γράψει για μένα κατά καιρούς. Ναι όντως μετά από περίπου 15 χρόνια στις πρώτες κατηγορίες μου έγινε μια πρόταση από την ομάδα του Πανιωνίου και αποφάσισα να την βοηθήσω στην προσπάθεια της να ανεβάσει την ομάδα στηνΑ2 εθνική κατηγορία. Με χαρά μου διαπιστώνω λοιπόν ότι το επίπεδο είναι αρκετά ανταγωνιστικό και αυτό φαίνεται και βαθμολογικά, αλλά και στα παιχνίδια που έχουν χάσει οι θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες τα οποία φτάσανε στο διπλό. Η φιλοξενία των ομάδων μου θυμίζει τα παλιά χρόνια όπου η Α1 κατηγορία ήταν σε έδρες και υπήρχε πιο έντονο το κλίμα του να προσφέρεις έστω 1 χυμό στον αντίπαλο η 1 σνακ. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί παντελώς αυτό στις πρώτες κατηγορίες για διάφορους λόγους και πιστεύω σε αυτόν τον τομέα τα τοπικά πρωταθλήματα κερδίζουν κατά κράτος!!

Δεν έχω βέβαια την ίδια άποψη και για τις αίθουσες που γίνονται οι αγώνες… Καταλαβαίνω τις οικονομικές δυσκολίες, καταλαβαίνω ότι το άθλημα μας δεν είναι από τα πλούσια στην Ελλάδα και οι αίθουσες-προπονητηρια δεν είναι οι ιδανικές.. Πιστεύω όμως ότι όταν κατεβάζεις την ομάδα σου στην καλύτερη διοργάνωση που γίνεται σε έδρες τα τελευταία χρόνια και η αίθουσα είναι παντελώς ακατάλληλη τότε εκεί υπάρχει πρόβλημα. Έχω κοουτσάρει πολλά μικρά παιδιά σε τέτοιες έδρες, αλλά είναι αλλιώς από έξω και αλλιώς να πας να παίξεις.. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν έγινε κανένας απολύτως έλεγχος από την μεριά της Ομοσπονδίας σε αυτό το κομμάτι. Για μένα το πιο σημαντικό όμως είναι το κομμάτι των προπονητών-υπευθύνων των ομάδων … Σαν Μιχάλης θα θεωρούσα προτιμότερο εφόσον ξέρω ότι δεν έχω και τόσο καλή αίθουσα προφανώς να κάνω την προπόνηση μου εκεί γιατί αυτή την αίθουσα έχω, αλλά να προσπαθήσω να βρω μια έδρα καθωσπρέπει για μα φιλοξενήσω τις ομάδες της κατηγορίας. Νομίζω ότι καλές αίθουσες υπάρχουν και θα μπορούσαν να ζητήσουν να τους παραχωρηθεί 1 τραπέζι για λίγες ώρες σε συγκεκριμένα σαββατοκύριακα. Αν πάμε με τη λογική αυτή την αίθουσα έχω σε αυτήν θα παίξουν όλοι τότε υποβαθμίζουμε μόνοι μας την κατηγορία, καθώς γνωρίζουμε ότι ένα τόσο τεχνικό άθλημα θέλει κάποια στάνταρ στις προδιαγραφές της αίθουσας!!

Ερχεται το ντέρμπι κορυφής με τον ΑΛΦΑ. Ποια είναι η άποψή σου για το ματς;

Προφανώς το ματς με τον άλφα είναι το πιο δύσκολο για εμάς. Θεωρώ ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες και αν πρέπει με το ζόρι να πω αν κάποιος έχει πλεονέκτημα τότε θα πω πως έχει ένα οριακό πλεονέκτημα ο Πανιώνιος, μιας κι έχει υπέροχη στη θέση 3. Βέβαια έχουμε δει τόσα πολλά σε αυτό το άθλημα που όλα αυτά όταν ξεκινήσει το παιχνίδι πάνε περίπατο!!

Που πιστεύεις θα κριθεί το παιχνίδι;

Σίγουρα το παιχνίδι μου με τον Ανδρέα αν γίνει με βάση την κλήρωση είναι σημαντικό και ο νικητής θα βοηθήσει την ομάδα του, αλλά μην ξεχνάμε ότι παίζουμε στα 4 οπότε θα κερδίσει η ομάδα που θα αποδώσει καλύτερα στο σύνολο της..

Από την αρχή όλοι μιλούσαν για την αναμέτρηση σου με τον Τσόπελα. Την περιμένεις εσύ και ποια είναι η γνώμη σου για τον Αντρέα;

Ο Αντρέας είναι ένας καλός αθλητής τον οποίο γνωρίζω από σχεδόν την πρώτη μέρα που έπιασε την ρακέτα του. Δεν έχουμε παίξει μαζί πολλές φορές επίσημο ματς, αλλά θα χαρώ πολύ να τον αντιμετωπίσω! Νομίζω ότι θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι. Θα ήθελα να συγχαρώ και την ομάδα του ΑΛΦΑ για τις προσπάθειες που κάνει για την προβολή του αθλήματος. Μόνο καλό κάνουν στο άθλημα τέτοιες κινήσεις!!

Κλείνοντας ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ποιες ομάδες θεωρείς ότι θα πάνε στα μπαράζ και ποιες είναι φαβορί για υποβιβασμό;

Δεν έχει βγει κανένα ξεκάθαρο φαβορί για τον υποβιβασμό και νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει από τώρα.. Όλα μπορούν να αλλάξουν ακόμα και το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Όσον αναφορά τα μπαράζ, νομίζω Πανιώνιος και άλφα θα επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά, αλλά και πάλι δεν μπορώ να βάλω τον χέρι μου στην φωτιά για τον τρίτο. Δεν σου κρύβω πάντως ότι θα ήθελα τρίτος να βγει ο ΔΑΟΤ, γιατί είναι μια ομάδα που έχω περάσει πολλά χρόνια έχω ιδρώσει για αυτήν.

 

 


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small