0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Το λογικό είναι και το… σωστό;

εθνική ομάδα

Το ερώτημα είναι… απλό: Το λογικό είναι και το σωστό; Μετά το τέλος, για τα ελληνικά χρώματα, του ευρωπαϊκού ΤΟΠ 16, η επόμενη μεγάλη διοργάνωση που θα μας απασχολήσει είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.  Εκεί όπου οι διεθνείς μας θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό. Η διάκριση, βέβαια, σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά το κίνητρο είναι μεγάλο. Αλλωστε Γκιώνης, Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου και Τόλιου συνεχίζουν να κυνηγάνε το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκτός από τους προαναφερθέντες θα ταξιδέψουν στην Μαλαισία και οι: Σγουρόπουλος, Χριστοφοράκη και Παπαδάκη.

Διαβάζοντας την αποστολή των Εθνικών ομάδων με μία πρώτη (σ.σ. ίσως και δεύτερη) σκέψη όλοι θα συνειδητοποιήσουμε ότι είναι και η λογική!!! Στους άντρες Γκιώνης, Καλίν και Πάπα είναι πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους, ενώ ο Γιαννάρας, όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, είναι το μέλλον του ελληνικού πινγκ πονγκ και αξίζει να παίρνει παραστάσεις. Στις γυναίκες η τριάδα Τόλιου, Χριστοφοράκη και Παπαδάκη είναι η πιο… ψημένη και με τις περισσότερες εμπειρίες. Είναι μία δεμένη ομάδα που έχει μέλλον και μικρό όρο ηλικίας.

Δεν τίθεται θέμα ότι αυτοί οι 7 αθλητές αξίζουν να πάνε κι ενδεχομένως με το παραπάνω για τους λόγους (σ.σ. κι όχι μόνο) που προαναφέραμε…

Τώρα, όμως, τίθεται και το απλό ερώτημα: Το λογικό να πάνε αυτοί οι αθλητές είναι και το σωστό; Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι… Στις τελευταίες αποστολές δεν γίνονται κατατάξεις για το ποιος/α θα συμμετάσχει στις μεγάλες διοργανώσεις. Με αποτέλεσμα κάποιοι αθλητές-τριες να μένουν συνέχεια εκτός, που ενδεχομένως να άξιζαν μια ευκαιρία για να τσεκάρουν κι αυτοί-ες τις δυνάμεις τους.

Για παράδειγμα, πέρυσι ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος έκανε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Κέρδισε Βλοτινό, Ρηνιώτη, Λαγογιάννη, παλαιότερα είχε κερδίσει τον Παπαγεωργίου, ενώ έφτασε έως τον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος, αλλά δεν του δόθηκε μία ευκαιρία. Ένα παιδί που είναι μόλις, 23 χρονών βλέπει ότι δεν μπορεί να πάρει μια ευκαιρία για να συμμετάσχει στην αποστολή της Εθνικής… Το ίδιο θα λέγαμε και για τις περιπτώσεις των υπολοίπων διεθνών που προπονούνται συστηματικά. Η περίπτωση, μάλιστα του Φραγκούλη, φαίνεται ότι δεν μας απασχολεί καθόλου… Ενας αθλητής που ζει μόνιμα στη Γαλλία και παίζει από το πρωί έως το βράδυ πινγκ πονγκ!

Και στις γυναίκες για παράδειγμα η Ζαβιτσάνου δεν θα άξιζε κάποια στιγμή να της δοθεί μια ευκαιρία;

Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται, πολλές φορές, με τις… λογικές λύσεις είναι ότι αθλητές υψηλού επιπέδου, ενδεχομένως να νιώθουν… παλαίμαχοι στα 25 τους χρόνια! Και τους δημιουργείται εύλογα το ερώτημα: Αφού δεν πρόκειται να πάρουν ευκαιρίες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, για ποιον λόγο να συνεχίσουν τις σκληρές προπονήσεις;

Κι αν μπουν σ’ αυτή τη λογική, όλο το άθλημα, μόνο να χάσει έχει…

Σίγουρα όσα γνωρίζει ένας προπονητής, δεν τα ξέρει κανείς άλλος, πόσο μάλλον ο Κώστας Βατσακλής, που έχει συνδυάσει το όνομά του με την μεγαλύτερη επιτυχία της εθνικής και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θα πρέπει, όμως, όσοι δουλεύουν και διακρίνονται να παίρνουν μία ευκαιρία. Να παραμένει το όνειρο της Εθνικής ζωντανό, να έχουν αφενός αυτοί ένα μεγάλο κίνητρο κι αφετέρου τα μέλη της Εθνικής να παραμένουν σε εγρήγορση. Αλλωστε ο ανταγωνισμός, μόνο καλό κάνει!!!


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small