0 LIVE

Με τα μάτια της Ελλης

Φίσερ
Κάποιοι την είχαν χαρακτηρίσει ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει δει το γυναικείο πινγκ πονγκ τα τελευταία χρόνια στις μικρές κατηγορίες. Κάποιοι άλλοι λένε ότι ήταν το μεγαλύτερο. Σε κάθε περίπτωση το αστραφτερό της χαμόγελο και η θετική αύρα που έβγαζε ήταν το μεγαλύτερο εξωαγωνιστικό της χάρισμα! Η Ελλη Φίσερ, σόκαρε τον πινγκπονιστικό κόσμο το καλοκαίρι του 2017 με την ανακοπή καρδιάς που υπέστη στη Γερμανία.
Ενα καλοκαίρι που της άλλαξε για πάντα τη ζωή! Υγιέστατη κι αυτό είναι που μετράει, έχει αφήσει πίσω της τον πρωταθλητισμό και αφήνει για μια ακόμη φορά την Ελλάδα. Οχι για να κάνει εντατικές προετοιμασίες, όπως το 2017, αλλά για τις σπουδές της. Η Αγγλία είναι ο νέος της προορισμός και το νέο της ταξίδι ξεκινάει με μεγάλη αγάπη και πάθος.
Το Sportsland βρήκε την Ελλη Φίσερ που μας μίλησε με συγκίνηση. Συγκυριακά πάντως ήταν η καταλληλότερη στιγμή, όπως είπε η ίδια, καθώς με τα λόγια καρδιάς που βγήκαν στο αφιέρωμά μας, κλείνει οριστικά το κεφάλαιο του πινγκ πονγκ:
«Πάνε τώρα δυο χρονιά που έπαθα το περιστατικό. Σήμερα ετοιμάζω τα πράγματα μου για Αγγλία που φεύγω για σπουδές πολίτικων επιστήμων και φιλοσοφίας. Χαίρομαι που μου έστειλες μήνυμα λέγοντας ότι θες να γράψεις κάτι για μένα , ίσως εγωιστικά, γιατί όσο περνάει ο καιρός, τόσο το πινγκ πονγκ και τα χρονιά που πέρασα με το πινγκ πονγκ λιγοστεύουν. Σήμερα ακόμη, τα χρονιά που έπαιζα, είναι περισσότερα από αυτά χωρίς το πιγκ πογκ στην ζωή μου, και δεν ήθελα να ξεκινήσω ένα καινούριο κομμάτι της ζωής μου,  χωρίς να αφιερώσω λιγο χρόνο και να γράψω γι αυτά τα απίθανα χρόνια».

Η Ελλη Φίσερ αναγκάστηκε εν μια νυκτί να σταματήσει τον αθλητισμό. Να σταματήσει αυτό που έκανε από 6 χρονών και δεν ήταν εύκολο.

«Πέρασα μια δύσκολη περίοδο αποκαταστασης, είναι η αλήθεια. Το να σταματήσεις απο την μια μέρα στην άλλη, κατι που εχεις συνηθίσει να κάνεις καθημερινά, κάτι που αγαπάς, κάτι που δεν έχεις αληθινά σκεφτεί τη ζωή σου χωρίς, δεν είναι εύκολο. Το να το σταματήσω και να ξαναβρώ  τη ζωή μου που είχα όταν ήμουν 6, ήταν περίεργο, άγνωστο, κάτι καινούριο που έπρεπε να μάθω και  να χτίσω από την αρχή .Στην τελική, μια από τις αίτιες του καρδιακού μου, πολύ πιθανόν, να ηταν το πινγκ πονγκ, άλλα χωρίς αυτό δεν θα ήξερα πως να ξανασηκωθώ, να ξεκινήσω μια καινούρια ζωή. Να θέσω καινούριους στόχους, να βρω καινούρια ενδιαφέροντα. Όλα αυτά που μου έμαθε ο πρωταθλητισμος, τα εφάρμοσα στη ζωή μου. Ίσως αυτό να είναι το χάρισμα και η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όλες αυτές τις σκληρές ώρες προπονήσεως και θυσιών , τραυματισμών και άλλων».
Ο πρωταθλητισμός δεν είναι για όλους. Πολλά μεγάλα ταλέντα έχουν καταστραφεί από το άγχος. Η Ελλη Φίσερ μας αναλύει τι σημαίνει πρωταθλητισμός με τα δικά της μάτια: «
Τα πιο βασανιστικά χαρακτηριστικά του πρωταθλητισμού ( χωρίς να αναιρώ  βεβαία, τα υπόλοιπα, που συνδυάζονται με τη λέξη πρωταθλητισμός: έντονες συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές χαράς, περηφάνιας, ικανοποίησης και ευεξίας… Κάθε άτομο που είναι στον πρωταθλιτισμό, βγαίνει και πάλι νικητής, αν αναγκαστεί να σταματήσει πρόωρα. Γιατί ο πρωταθλητισμός διδάσκει μαθήματα ζωής και το κατάλαβα αυτό μόνο όταν χρειάστηκε να σταματήσω.
Παρά τις όποιες «θυσίες» που απαιτούνται και τα λίγα αρνητικά του πρωταθλητισμου, η περίοδος που έπαιζα πινγκ πονγκ, είναι μια υπεροχή ανάμνηση. Δεν γίνεται να μην αναφέρω τα παιδιά και τους προπονητές της Βούλας, με τους οποίους έζησα ολη αυτήν την περιπέτεια και θεωρώ πλέον ως οικογένεια, αλλα βεβαίως και τον υπολοιπο κοσμο του πινγκ πονγκ που ειχα την τυχη να συναναστραφώ και να γνωρισω. Αυτες οι στιγμες και αυτες οι γνωριμιες με εκαναν αυτη που είμαι σημερα. Δεν θα τις άλλαζα ποτε και με τιποτα».
Η Ελλη Φίσερ ξεκινάει το νέο της ταξίδι αλλά το πινγκ πονγκ της λείπει…
«Σίγουρα νοσταλγώ τις στιγμές αυτές, και υπάρχουν μέρες και ώρες που κάθομαι και σκέφτομαι στιγμές απο το πινγκ πονγκ και απλά χαμογελάω. Παράλληλα όμως, νιώθω μεγάλη χαρά, που βρηκα τι θελω να σπουδάσω, βρηκα καινούρια ενδιαφέροντα που λιγα χρονια πριν δεν θα μπορούσα να σκεφτώ οτι θα εχω, και που τωρα, ξεκιναω κατι καινουριο.

Ο πρωταθλητισμός ειναι ένας τρόπος σκέψης, τρόπος ζωής, και με αυτόν ξεκιναω την φοιτητική μου ζωή».

Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε στην Ελλή είναι καλή επιτυχία και να είναι γερή και δυνατή!

ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small