0 LIVE

Τα φώτα στην Α2 Ανδρών – Γυναικών

Δαμιανής Γιάννης
Διασυλλογικά πρωταθλήματα δίνουν συνέχεια αυτό το Σαββατοκύριακο στην αγωνιστική δράση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Τα βλέμματα πέφτουν κυρίως στην Α2 εθνική κατηγορία, καθώς αύριο, στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αρχίζει το πρωτάθλημα των γυναικών, ενώ θα διεξαχθούν η 4η, η 5η και η 6η αγωνιστική στην αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών. Οι αγώνες επρόκειτο να γίνουν σε δύο ημέρες, όμως επειδή την Κυριακή υπάρχει στο Σ.Ε.Φ. το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα μπάσκετ η αστυνομία επέτρεψε μόνο μέχρι το βράδυ του Σαββάτου τις αγωνιστικές δραστηριότητες σε άλλες αίθουσες του σταδίου. Το άσχημο βέβαια, είναι ότι από την αναγκαστική αλλαγή θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη κόπωση στις ομάδες, οι οποίες θα πρέπει να δώσουν από τρία παιχνίδια σε μία μέρα. Σε έδρες εξάλλου, θα συνεχιστούν αυτό το διήμερο διασυλλογικά πρωταθλήματα τοπικών κατηγοριών.
Η Α2 γυναικών περιλαμβάνει 8 ομάδες. Πέντε είναι από την Αττική, δύο από τη Βόρεια Ελλάδα και μία από την Πάτρα, γι’ αυτό πέρα από την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί κάποια παιχνίδια και σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη. Προμηνύεται πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα και πέρα από τις αλλαγές, που γενικά έχουν γίνει στα ρόστερ των ομάδων, είναι ελκυστικό το στοιχείο της παρουσίας ξένων αθλητριών. Για τις πρώτες θέσεις φαίνεται ότι θα «μονομαχήσουν» ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Γ.Α.Ο. Πειραιά, το Π.Κ.Δ. Ταύρου και ο Άρης 2006, ενώ ούτε οι δύο θέσεις του υποβιβασμού δείχνουν να ξεκαθαρίζουν εύκολα. Θυμίζουμε ότι η κορυφή δίνει αυτόματα άνοδο, ενώ η 2η και η 3η ομάδα πάει σε μπαράζ. Η Καβάλα ενισχύεται με τις διεθνείς Βουλγάρες Μαρία Γιόβκοβα και Κριστίνα Βραμενκαλίεβα, οι οποίες με την ομάδα από το Πλόβντιβ, όπου αγωνίζονται στην πατρίδα τους πήραν πέρσι τη 2η θέση στο πρωτάθλημα. Αξιόλογες Βουλγάρες αθλήτριες έχουν επίσης στις τάξεις τους o Γ.Α.Ο. Πειραιά (τη Μιχαέλα Ντίμοβα), οι Φοίνικες Πάτρας (τη Νάντια Ούμπτσεβα) και ο Άρης 2006 (τη Βενέλινα Τσβέτκοβα. Με αυτά τα δεδομένα τραβάνε την προσοχή με το …καλημέρα οι αναμετρήσεις του Γ.Α.Ο.Π. με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και του Άρη 2006 με την Καβάλα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Στην Α2 των ανδρών προηγούνται αήττητες έπειτα από τρεις αγωνιστικές η Α.Ε.Κ. και η Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας. Έχουν από 6 βαθμούς. Θεωρητικά δυσκολότερο έργο για να μεγαλώσει το σερί έχει η Αθηνά, η οποία θα βρει μπροστά της και τον Γ.Α.Σ. Ελευσίς, που ακολουθεί στη βαθμολογία. Η Α.Ε.Κ. θα συναντήσει τη Βόχα, την Πρόοδο και τον Άρη Βούλας. Να προχωρήσει χωρίς απώλεια βαθμών θέλει και ο Ίφιτος Πατρών, που επίσης είναι στους 5 βαθμούς.
Το πρόγραμμα στην A2 κατηγορία:
Στους άνδρες:
Στις 11:00:
Ένωση Ποντίων Μελισσίων-Αθηνά Μαγκουφάνας
Π.Κ.Δ. Ταύρου-Αετοί Πόλης
Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Πρόοδος
Ίφιτος Πατρών-Άρης Βούλας
Α.Ε.Κ.-Ε.Α. Βόχας
Στις 14:00:
Ε.Α. Βόχας-Ένωση Ποντίων Μελισσίων
Άρης Βούλας-Α.Ε.Κ.
Πρόοδος-Ίφιτος Πατρών
Αετοί Πόλης-Γ.Α.Σ. Ελευσίς
Αθηνά Μαγκουφάνας-Π.Κ.Δ. Ταύρου
Στις 17:00:
Ένωση Ποντίων Μελισσίων-Π.Κ.Δ. Ταύρου
Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Αθηνά Μαγκουφάνας
Ίφιτος Πατρών-Αετοί Πόλης
Α.Ε.Κ.-Πρόοδος
Ε.Α. Βόχας-Άρης Βούλας
Στις γυναίκες:
Στις 11:00:
Αθηνά Μαγκουφάνας-Φοίνικες Πάτρας
Α.Ο. Άρης 2006-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας
Α.Ο. Καρέα-Π.Κ.Δ. Ταύρου
Γ.Α.Ο. Πειραιά-Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Στις 14:00:
Φοίνικες Πάτρας-Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Π.Κ.Δ. Ταύρου-Γ.Α.Ο. Πειραιά
Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Α.Ο. Καρέα
Αθηνά Μαγκουφάνας-Α.Ο. Άρης 2006
Στις 17:00:
Α.Ο. Άρης 2006-Φοίνικες Πάτρας
Α.Ο. Καρέα-Αθηνά Μαγκουφάνας
Γ.Α.Ο. Πειραιά-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Π.Κ.Δ. Ταύρου

ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small