0 LIVE

Τα αδέρφια Δαμιανή σάρωσαν στο Μέτσοβο

Δαμιανής

Εάν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε η συνολική εικόνα στο ανοιχτό πρωτάθλημα Μετσόβου, την εναρκτήρια αγωνιστική εκδήλωση για την περίοδο 2016-2017, δημιουργεί μόνο θετικές σκέψεις για το πώς θα κυλήσει το φετινό πρόγραμμα στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Στράτος Δαμιανής στους νέους, η Ευαγγελία Φραντζεσκάκη στις νεάνιδες, ο Γιάννης Δαμιανής στους παίδες, η Αθηνά Λιβιεράτου στις νεάνιδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παμπαίδες και η Ευγενία Καραθανάση στις παγκορασίδες.

Στους νέους κυριάρχησε το 1ο φαβορί, ο Στράτος Δαμιανής. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Ιάσωνα-Φίλιππο Κορδούτη, που στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία έκανε πολύ καλή πορεία στο εναρκτήριο όπεν. Τα σετ 11-9, 11-9 και 11-5. Στα πέντε σετ έληξε ο «μικρός» τελικός υπέρ του Κώστα Στάμου.

Στις νεάνιδες πρώτευσε η Ευαγγελία Φραντζεσκάκη. Η Χανιώτισσα πήρε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο θεσμό και μάλιστα χωρίς να είναι στα 4 φαβορί της κατηγορίας. Στον τελικό έκαμψε τη συμπαίκτριά της στον Ο.Α. Χανίων Μαρία Λαδάκη με 3-2 σετ (5-11, 11-9, 7-11, 11-6, 11-8). Σημειωτέον ότι και οι τρεις πρώτες αθλήτριες είναι από το νησιώτικο σωματείο.

Στους παίδες αναδείχτηκε νικητής ο Γιάννης Δαμιανής (αδερφός του Στράτου). Το 2οφαβορί του αγωνίσματος ξεπέρασε στον τελικό το εμπόδιο του πρωταθλητή Ελλάδας παίδων και συμπαίκτη του στους Αετούς Πόλης Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη με 3-0 σετ (11-3, 11-9, 11-5). Με σκορ 3-2 έληξε ο «μικρός» τελικός υπέρ του Γεράσιμου Πετρή.

Στις κορασίδες ήρθε η παρθενική πρωτιά για την Αθηνά Λιβιεράτου. Στον αμφίρροπο τελικό το 3ο φαβορί των αγώνων νίκησε τη Μαρία Αλεξανδροπούλου, η οποία πρώτη φορά έφτασε σε τελικό στα χρονικά των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων. Τα σετ 11-7, 8-11, 12-10, 11-13 και 11-7. Με το ίδιο σκορ τελείωσε και ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 υπέρ της Παναγιώτας Κοτζαμιχάλη.

Στους παμπαίδες ο Αλέξανδρος Μαδέσης ήταν φαβορί και το επιβεβαίωσε. Στον τελικό κατέβαλλε τον Κίμωνα Μήτκα (το νούμερο 2 του τουρνουά) με 3-0 σετ (11-7, 11-3, 11-8). Στις παγκορασίδες έφτασε στο πρώτο της χρυσό μετάλλιο στον θεσμό η Ευγενία Καραθανάση, που άρχισε την προσπάθειά της ως νούμερο 3. Στον τελικό λύγισε με 3-1 σετ το 1ο φαβορί, τη Δήμητρα Πετσίβα (7-11, 11-9, 11-7, 11-9).

Στους αγώνες παρέστησαν, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Παναγιώτης Τζόβολος. Ο τελευταίος χαιρέτησε στην τελετή λήξης κι αφού είπε λίγα λόγια για την επιτυχία του τουρνουά ευχήθηκε στους αθλητές καλή χρονιά και καλή πρόοδο στο σχολείο και στους γονείς καλή δύναμη.

Το ανοιχτό πρωτάθλημα ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα BeActiveτης Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Γι’ αυτόν τον λόγο μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά και συγκεκριμένα μπρελόκ και τσαντάκια. Επίσης, το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή, που ήταν ο μεγάλος χορηγός πρόσφερε καπέλα σε όλους τους συμμετέχοντες. Η Τοπική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ευχαρίστησε θερμά τον δήμο Μετσόβου για τη συνεργασία, όπως φυσικά και το Κορπή και όλους τους χορηγούς για τη στήριξη.

Τις απονομές έκαναν ο Παναγιώτης Τζόβολος στους νέους, ο ομοσπονδιακός προπονητής στο κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης Θανάσης Στάθης στις νεάνιδες, ο εκπρόσωπος του Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων Θεολόγος Καπετανίδης στους παίδες, ο πρόεδρος του Αναγεννησιακού Πάτρας Γιάννης Χατζηλυγερούδης στις κορασίδες, ο γενικός γραμματέας του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας Κωνσταντίνος Φωτιάδης στους παμπαίδες και ο πρόεδρος του Ο.Ε.Α. Έδεσσας Δημήτρης Αναστασιάδης στις παγκορασίδες.

Αναλυτικά οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ

1. Στράτος Δαμιανής (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

2. Ιάσων-Φίλιππος Κορδούτης (Ένωση Ποντίων Μελισσίων)

3. Κώστας Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Αλέξης Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

1. Ευαγγελία Φραντζεσκάκη (Ο.Α. Χανίων)

2. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

3. Ρόδω Πιπεράκη (Ο.Α. Χανίων)

4. Γεωργία Χατζάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΠΑΙΔΕΣ

1. Γιάννης Δαμιανής (Αετοί Πόλης)

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Αετοί Πόλης)

3. Γεράσιμος Πετρής (Ε.Α. Βόχας)

4. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Αθηνά Λιβιεράτου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

2. Μαρία Αλεξανδρόπουλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Ο.Α. Χανίων)

4. Χρυσή Φωτιάδου (Ο.Ε.Α. Φλώρινας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

2. Κίμων Μήτκας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

3. Πέτρος Κωνσταντίνου (Α.Σ. Μεσογειακός)

4. Βασίλης-Ερνέστος Κοασίδης (Α.Σ. Μεσογειακός)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Ευγενία Καραθανάση (Α.Ε.Κ.)

2. Δήμητρα Πετσίβα (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

3. Νεφέλη Καφάτου (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

4. Φωτεινή Τράκα (Α.Ο. Διονύσου)

 


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small