0 LIVE

Συγκίνηση στο φιλικό Πανιώνιος – Εθνική Προσφύγων

IMG_0112
Χαμόγελα, συγκίνηση και πάνω από όλα ένα άκρως οικογενειακό κλίμα επικράτησε στο φιλικό παιχνίδι αλληλεγγύης ανάμεσα στις ακαδημίες του Πανιωνίου και την Εθνική Ομάδα Προσφύγων.
Ο Πανιώνιος, εκτός από τις ακαδημίες άνοιξε και την… «καρδιά» του, γι αυτά τα παιδιά που περνάνε δύσκολες στιγμές στη χώρα μας. Ο «ιστορικός», άλλωστε, είναι προσφυγική ομάδα και γι αυτό υποδέχτηκε με ιδιαίτερη θέρμη την Εθνική Προσφύγων.
Η Εθνική Ομάδα Προσφύγων αποτελεί πρωτοβουλία των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και του Διεθνούς Ινστιτούτου Αθλητισμού Πύρρος Δήμας, στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων που υλοποιούν οι δυο φορείς στα Κέντρα Φιλοξενίας με σκοπό την αποφόρτιση και εκγύμναση νέων προσφύγων και μεταναστών.
Το παιχνίδι αλληλεγγύης παρακολούθησαν ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος στηρίζει με κάθε τρόπο την Eθνική Oμάδα Προσφύγων, ο υπεύθυνος σκάουτινγκ της ΠΑΕ Πανιώνιος Αντώνης Μανίκας, ενώ ξεχωριστή ήταν και η παρουσία της συζύγου του προέδρου των «κυανέρυθρων» Κάτιας Δάρα. Αξιοσημείωτη ήταν επίσης και η παρουσία γονέων και παιδιών της ακαδημίας του Πανιωνίου που βρέθηκαν στο γήπεδο, για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των παιδιών.
Το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα, μιας υπέροχης εκδήλωσης ήταν η αντίδραση που είχαν τα παιδιά (U16) της ΠΑΕ Πανιώνιος μετά το τέλος της αναμέτρησης που αγκάλιασαν και φίλησαν τους πρόσφυγες. Για την ιστορία οι Νεοσμυρνιώτες επικράτησαν 4-3 με ανατροπή.
Ο Πανιώνιος προσέφερε στην Εθνική προσφύγων αθλητικό υλικό από την εταιρία Lotto, ενώ η εταιρία Βίκος ΑΕ φρόντισε ώστε να υπάρχει μετά το τέλος του αγώνα αναψυκτικά για όλους τους καλεσμένους. Παράλληλα χάρη στην Respect cup υπήρχαν στο φιλικό αλληλεγγύης και τρεις διαιτητές, ενώ το φωτογραφικό πρακτορείο ΙΝΤΙΜΕ κάλυψε αφιλοκερδώς τον αγώνα.
Ο υπεύθυνος των ακαδημιών της ΠΑΕ Πανιώνιος Στέλιος Αποσπόρης σχολίασε για το φιλικό παιχνίδι: « Η οικογένεια του Πανιωνίου είναι πάρα πολύ χαρούμενη, που έδωσε τη δυνατότητα σε κάποια παιδιά που είναι προσφυγόπουλα, μέσω ενός φιλικού παιχνιδιού αλληλεγγύης, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Να δουν ότι βρίσκονται σε μία χώρα φιλόξενη, που το πνεύμα του αθλητισμού μπορεί να απαλύνει μερικές από τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν αυτά τα παιδιά. Με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε το αίτημα από τα Παιδικά Χωριά SOS και το Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητισμού Πύρρος Δήμας, για να γίνει αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ ότι και στο μέλλον θα ξανακάνουμε τέτοιες δράσεις για να βοηθήσουμε τα προσφυγόπουλα, αλλά και για να θυμίσουμε σε όλο τον αθλητικό κόσμο ότι ο Πανιώνιος είναι ένα προσφυγικό σωματείο. Η καταγωγή μας είναι από την Σμύρνη και το 1922, μέσα από μία παρόμοια διαδικασία, αναγκαστήκαμε να έρθουμε και να συνεχίσουμε τις αθλητικές μας δράσεις στην Αθήνα».
Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Γιώργος Πρωτόπαππας που παρακολούθησε το φιλικό παιχνίδι αλληλεγγύης τόνισε: «Ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης για πάρα πολύ κόσμο. Τόσο για τους νέους μας, όσο και για τους ανθρώπους που η ανάγκη της μετανάστευσης τους έφερε μέχρι την πατρίδα μας. Ο αγώνας που έγινε με τον Πανιώνιο και την Εθνική Προσφύγων των Παιδικών Χωριών SOS και του Διεθνούς Ινστιτούτου Αθλητισμού Πύρρος Δήμας, είναι για μας μία πολύ σημαντική στιγμή. Όχι μόνο γιατί αναβιώνει τα συναισθήματα της προσφυγιάς που ο Πανιώνιος αντιπροσωπεύει, αλλά γιατί βοηθάει και δικά μας παιδιά. Τα προσφυγόπουλα, που βρέθηκαν στην χώρα μας για λόγους ανώτερους από τη θέλησή τους, να αισθάνονται ότι υπάρχουν άνθρωποι δίπλα τους, που τους στηρίζουν και τους δίνουν μία αίσθηση ελπίδας. Εκ μέρους των παιδικών χωριών SOS και της Εθνικής ομάδας Προσφύγων, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πανιώνιο για την υποδοχή και την φιλοξενία του και το αθλητικό υλικό που μας προσέφερε».

ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small