0 LIVE

ΣΟΚ- Ξυλοδαρμοί ανήλικων αθλητριών από προπονήτρια στην ΕΓΟ!

stop violence

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα διαβάσαμε στο onsports! Η έγκριτη ιστοσελίδα ανέβασε δημοσίευμα που αναφέρει (σ.σ. με στοιχεία) ότι προπονήτρια της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας έδερνε ανήλικη αθλήτρια!!! Το χειρότερο όλων είναι πως -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ- η ΕΓΟ ζήτησε από την ΕΦΙΠ να μπει η υπόθεση στο αρχείο…

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία έκανε παρέμβαση στην ΕΦΙΠ (!!!!!!!!!!!!!) και μάλιστα ζήτησε να καλύψουν την προπονήτρια που έδερνε ανήλικα κοριτσάκια!!! Η παρέμβαση αυτή προκαλεί μεγάλες απορίες για μία από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες.

Εμεις θεωρούσαμε αυτονόητο, πως μια ομοσπονδία όπως η ΕΓΟ, που μας έχει φέρει αμέτρητες χαρές, θα είχε ως πρόμαχο τον υγιή αθλητισμό, και τις αξίες του Ολυμπισμού που η Ελλάδα μετέφερε σε όλο τον κόσμο. Τέτοιες ενέργειες- παρεμβάσεις γίνονται ανεκτές; Το ρεπορτάζ του onsports δεν αναφέρει ποιος από την ΕΓΟ έκανε την παρέμβαση και δεν γνωρίζουμε αν ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σάκης Βασιλειάδης γνωρίζει γι αυτή την παρέμβαση.

Το μόνο που ξέρουμε είναι πως ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής πρέπει να παρέμβει. Δεν είναι δυνατόν να δέρνουν ανήλικες αθλήτριες και μία ομοσπονδία αντί να ζητάει την παραδειγματική της τιμωρία να ζητάει να… αθωωθεί!!!

Αλήθεια αν ένα από τα κοριτσάκια ήταν το παιδί σας κ. Κοντονή, μιας και είστε και έγκριτος δικηγόρος, πως θα αντιδρούσατε;

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται παρέμβαση από την ΕΓΟ. Σϋμφωνα με ρεπορτάζ του newsbomb  ο πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Λάμπρος Κωνσταντής γνωστοποίησε προς την ΕΦΙΠ την κατά το πόρισμα της δικής του έρευνας, παρέμβαση μελών της διοίκησης της ΕΓΟ με σκοπό των επηρεασμό δύο μελών της δικαστικής επιτροπής, αναφορικά με τη στάση τους στην εκδίκαση της υπόθεσης της πρωταθλήτριας Βαρβάρας Φίλιου.

Απίστευτα πράγματα. Αν ο κ. Κοντονής θέλει κάθαρση πρέπει να δράσει για να μην πιστεύουν κάποιοι ότι είναι κράτος εν κράτει

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Onsports

Σάλος έχει προκληθεί με τη βίαιη συμπεριφορά προπονήτριας στους κόλπους της ΕΓΟ, που ουκ ο λίγες φορές μας έχει απασχολήσει στο παρελθόν. Τόσο με την περίπτωση της Μορφούλας Ντώνα όσο και με το φαγοπότι στα οικονομικά της Ομοσπονδίας και τις μυστήριες-αποσπάσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Onsports ομοσπονδιακή προπονήτρια που προετοίμαζε αθλήτριες για να μας εκπροσωπήσουν στις κορυφαίες διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων χρησιμοποιούσε μεθόδους που δε συνάδουν με το αθλητικό πνεύμα. Πόσο μάλλον με το «ευ αγωνίζεσθαι» που πρεσβεύει ένα ολυμπιακό άθλημα το οποίο μας έχει χαρίσει μετάλλια και διακρίσεις.

Το νήμα ξετυλίχθηκε έπειτα από την εξόχως σοβαρή καταγγελία που κατέθεσαν στην ΕΦΙΠ γονείς ανήλικης αθλήτριας της εθνικής ομάδας ρυθμικής γυμναστικής κατά της προπονήτριας και της ΕΓΟ, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Με βάση την καταγγελία προξενήθηκε τραυματισμός της αθλήτριας με πράξεις και παραλείψεις των καταγγελλόμενων τον Φλεβάρη του 2015.

Από τη ακροαματική διαδικασία στην ΕΦΙΠ κι από από τις ένορκες καταθέσεις προκύπτει ότι η προπονήτρια υπέδειξε «πρωτίστως ανάρμοστη, αντιπαιδαγωγική και άκρως επικίνδυνη συμπεριφορά για τους αθλητές και δευτερευόντως φαλκίδευσε και υπονόμευσε τον ίδιο τον αθλητισμό με το να στερεί ένεκα αμελούς συμπεριφοράς την ενασχόληση νέων με τον αθλητισμό».

Επιπλέον, από την εξέταση των στοιχείων εκ μέρους της ΕΦΙΠ και σύμφωνα πάντα με την ετυμηγορία της προέκυψε ακόμη «όχι μόνο η ενοχή της (σ.σ. της προπονήτριας) για περιγραφόμενα και καταμαρτυρόμενα, αλλά και η εξακολουθητική συμπεριφορά της. Ήτοι επίδειξη συνεχιζόμενης ενάσκησης τόσο ψυχολογικής, λεκτικής, όσο και και σωματικής βίας σε βάρος αθλητριών που είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρότατους τραυματισμούς για κάποιες εκ των ανωτέρω».

Η πενταετής καμπάνα και το… αρχείο

Τα περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς επιβεβαιώθηκαν ακόμη και από μέλος της Δικαστικής Επιτροπής της ΕΓΟ καθώς κι από μέλος του ΔΣ της ΕΓΟ. Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στο έγγραφο-φωτιά με το σκεπτικό της απόφασης της ΕΦΙΠ που επέβαλε ποινή πενταετούς στέρησης της Φιλάθλου Ιδιότητας για την προπονήτρια, η οποία δεν θα έχει δικαίωμα να παίρνει μέρος σε αθλητικές εκδηλώσεις «υπό οποιαδήποτε ιδιότητα» καθώς προέκυψε «πως ήταν ηθικός αυτουργός σε ύβρεις κατά τεσσάρων αθλητριών, ομοίως σε φαινόμενα άσκησης σωματικής βίας».

Εν ολίγοις γνώριζαν την παραβατική και ανάρμοστη συμπεριφορά στην Ομοσπονδία αλλά εθελοτυφλούσαν. Προέβησαν πάντως στην απομάκρυνσή της από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως και τον Αύγουστο του 2015, όταν και υπό αδιευκρίνιστο λόγο επαναπροσλήφθηκε στην ίδια θέση. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι πως κατά την αποδεικτική διαδικασία των καταγγελλόμενων ζητήθηκε με υπόδειξη της ΕΓΟ να μπει η καταγγελία-σοκ στο αρχείο, κάτι που ασφαλώς δεν έλαβε υπόψη η ΕΦΙΠ, η οποία ερεύνησε το θέμα μέχρι τέλους, απαλλάσσοντας την Ομοσπονδία.

Η απόφαση της ΕΦΙΠ κοινοποιήθηκε ήδη στη ΓΓΑ, στο υπουργείο Παιδείας, την ΕΓΟ, στους καταγγέλλοντες και στους καταγγελλόμενους και έχει άμεση ισχύ. Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε τα ονόματα των εμπλεκομένων.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Onsports εδω, όπου υπάρχει και εγγράφως η απόφαση της ΕΦΙΠ


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small