0 LIVE

Που να ‘σαι τώρα: Πέτρος Σιαπκαράς

193014_1725349746063_3983024_o

Το Sportsland γυρίζει τον χρόνο πίσω και… «ξεθάβουμε» παίκτες που έχουμε καιρό να ακούσουμε και να δούμε. Ή αλλιώς όπως είναι γνωστό στη δημοσιογραφική πιάτσα η λεγόμενη στήλη «που να ‘σαι τώρα». Ξεκινήσαμε με έναν από τους αγαπημένους μας μικρούς. Παιδί της επαρχίας που κόντραρε στα ίσα τα «μεγάλα ονόματα». Πολύ ταλέντο, αλλά μερικές φορές φαινόταν ότι το άγχος τον κατέβαλε. Τότε που τον πινγκ πονγκ είχε ανάπτυξη και όλοι έτρεχαν στο ΣΕΦ να δουν τους μικρούς και θαυματουργούς Αγγελάκη, Σγουρόπουλο, Αντωνιάδη. Οταν έπεφτε πάνω στα «τέρατα», όλοι βλέπαμε τα παιχνίδια του. Αλλωστε εκτός από εντυπωσιακά πάντα ήταν αμφίρροπα!

Το Sportsland έψαξε και βρήκε τον πρώτο καλεσμένο της στήλης και σας παρουσιάζει το… ξανθό αγόρι του ελληνικού πινγκ πονγκ. Ακόμα να καταλάβετε; Μεγάλωσε πινγκπονιστικά στη Βόχα, ενώ μετανάστευσε στη Νορβηγία. Κυρίες και κύριοι ο Πέτρος Σιαπκαράς έχει κλείσει το 22 έτος της ηλικίας του και δυστυχώς δεν ασχολείται με το πινγκ πονγκ. Μόνο όταν επιστρέφει Ελλάδα και βρίσκει κανέναν… πελατάκο από τα παλιά στη Βόχα θυμάται να πιάσει ρακέτα!
Ο Πέτρος Σιαπκαράς άνοιξε την καρδιά του στο Sportsland και όπως διαπιστώσαμε έχει… προκόψει! Κάνει μάστερ στη Συνθετική Οργανική Χημεία, παρακολουθεί τον Γιαννάρα και τη Βόχα και του λείπουν τα σουβλάκια!!!
3Τα μετάλλια που έχει κατακτήσει στην Ελλάδα και στη Νορβηγία πολλά, αλλά η σχολή του, του «έκοψε» το πινγκ πονγκ.
ΕΡ: Που βρίσκεσαι τώρα; Με τι ασχολείσαι;
« Βρίσκομαι στο Τρόντχαιμ της Νορβηγίας και βρίσκομαι στο 1ο έτος στο Μάστερ μου στην Συνθετική Οργανική Χημεία. »
ΕΡ: Πινγκ πονγκ παίζεις καθόλου;
«Δυστυχώς έχω να παίξω από τότε που έκανα προπονήσεις με την εθνική Νορβηγίας στο Όσλο. Έχουν περάσει 3 χρόνια δηλαδή. Έχω βέβαια παίξει λίγο για πλάκα όταν βρίσκομαι Ελλάδα στη Βόχα, αλλά όχι πάνω από μισή ώρα».
ΕΡ: Τι σήμαινε για σένα το πινγκ πονγκ;
« Το πινγκ πονγκ για μένα ήταν καθημερινότητα μπορώ να πω. Ξεκίνησε σαν χόμπι, γιατί οι γονείς μου δεν ήθελαν να παίζω ποδόσφαιρο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Ντανιέλ (σ.σ. Τσιόκα) με έκανε να το αγαπήσω ιδιαίτερα και να το δω πιο «επαγγελματικά» όταν ήταν στη Βόχα. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους παράγοντες της Βόχας για τις προσπάθειές τους και την οργάνωση που είχε η ομάδα. Άλλωστε ήμασταν η μόνη ομάδα που χωρίς μεταγραφές κατάφερνε να βρίσκεται στα μετάλλια στα ομαδικά».
ΕΡ: Γιατί σταμάτησες να παίζεις;
«Ο κύριος λόγος που σταμάτησα να παίζω είναι ότι σταμάτησα να το βλέπω «επαγγελματικά» στο δεύτερό μου εξάμηνο στη Νορβηγία στο Όσλο και μετά μετακόμισα σε άλλη πόλη για να σπουδάσω όπου το επίπεδο ήταν αρκετά χαμηλό. Οπότε έχασα το ενδιαφέρον μου σε συνδυασμό με την έναρξη της σχολής».2
ΕΡ: Τον ελεύθερο σου χρόνο πως τον περνάς;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο, καθώς βρίσκομαι καθημερινά γύρω στις 9 ώρες στη σχολή, όπου 6-7 ώρες είναι στο εργαστήριο. Οπότε ο ελευθερος χρόνος που μένει πάει σε γυμναστήριο, φαγητό, ξεκούραση (Νέτφλιξ & HBO Nordic), και τα σαββατοκύριακα καμιά βόλτα για φαΐ και καμιά μπύρα έξω».
ΕΡ: Σου λείπει η Ελλάδα;
«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής όχι δεν μου λείπει η Ελλάδα. Χαίρομαι που έφυγα και δεν έχω σκοπό να γυρίσω. Ξέρω ακούγεται λίγο σκληρό και πολλοί θα διαφωνήσουν, αλλά εμένα μου ταίριαξε η Νορβηγία και η ζωή εδώ οπότε μπορώ να πω ότι δεν μου λέιπει η Ελλάδα. Αυτό που μου λείπει από την Ελλάδα είναι η οικογένεια μου καθώς τους βλέπω περίπου 2 φορές το χρόνο όταν έρχομαι Ελλάδα. Α και ναι εννοείται μου λείπει το σουβλάκι !!»
ΕΡ: Μαθαίνεις τα νέα του πινγκ πονγκ. Τι ήταν αυτό που σε είχε εντυπωσιάσει πιο πολύ 
«Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ τόσο πολύ πλέον. Κυρίως παρακολουθώ τα νέα του Γιαννάρα καθώς έχουμε κρατήσει επαφή και μιλάμε συχνά. Ταυτόχρονα βλέπω λίγο Α1 στο YouTube, καθώς το επίπεδο έχει ανέβει πολύ και εννοείται παρακολουθώ τι κάνει η Βόχα στην Α1.
Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει πιο πολύ είναι -εννοείται- ο Γιαννάρας. Πραγματικά τον θεωρώ τέρας με όλα αυτά που έχει καταφέρει. Λίγοι φεύγουν από το σπίτι τους στην εφηβεία για να πάνε σε μια ξένη χώρα να παίξουν πινγκ πονγκ και ταυτόχρονα πετυχαίνουν να φέρουν τέτοια αποτελέσματα. Πιστεύω τα καλύτερα πραγματικά δεν έχουν έρθει! Αξίζουν συγχαρητήρια πρώτα σε αυτόν και μετά στην οικογένεια του, τον κόουτς Βάτσα και την ομοσπονδία! Παρόλα αυτά μετά από 3 πανευρωπαϊκά ακόμα φοβάται να παίξουμε αντίπαλοι…»

ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small