0 LIVE

Παράπονα, MVP και ο Κορδαλής έκλεψαν την παράσταση στην γιορτή της ΕΦΟΕπΑ

2

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΟΕ η ετήσια γιορτή της ελληνικής ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Εκεί όπου ξεχώρισαν οι βραβεύσεις των MVP που έκανε η ιστοσελίδα Sportsland, το βραβείο του «ευ αγωνίζεσθαι» που πήρε ο Κορδαλής, για την κίνηση fair play που έκανε. Ένα θέμα που είχε αναδείξει αποκλειστικά η ιστοσελίδα μας και φυσικά τα παράπονα του Μανώλη Κολυμπάδη, για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομοσπονδία!

Η ιστοσελίδα μας λοιπόν, απένειμε τα βραβεία για την ψηφοφορία, που η ίδια διεξήγαγε με τους αναγνώστες της, για τους πολυτιμότερους αθλητές της Α1 και της Α2 εθνικής κατηγορίας στη σεζόν 2015-2016. Νικητές της ψηφοφορίας ήταν ο Γιάννης Σγουρόπουλος του Ολυμπιακού στην Α1 ανδρών, η Όλγα Γεωργοπούλου του Α.Σ. Πέρα Αθηνών στην Α1 γυναικών, ο Βασίλης Αντωνιάδης του Π.Κ.Δ. Ταύρου στην Α2 ανδρών και η Ελισάβετ Τέρπου της Αθηνάς Μαγκουφάνας στην Α2 γυναικών.

Οι νικητές εκτός από τα βραβεία τους, θα κερδίσουν κι ένα γεύμα στο καλύτερο βραζιλιάνικο εστιατόριο το Maracana Grill.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά τις θερμές μας ευχαριστίες στον Γιάννη Πασχαλίδη και το Maracana Grill για την στήριξη του, τον Γιώργο Πετρόχειλο που εκτός από το μεγαλύτερο κατάστημα με είδη πινγκ πονγκ στην Ελλάδα ζει και αναπνέει για τη διάδοση του αθλήματος, καθώς και την Στέλλα Νικολουδάκη, που χωρίς τα βοήθειά της, δεν θα μπορούσαμε πέρυσι να συλλέξουμε τα αποτελέσματα…

Βραβεύτηκε ο Κορδαλής

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή όπου η διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. απένειμε τιμητική διάκριση «Ευ αγωνίζεσθαι» στον νεαρό αθλητή του Ο.Ε.Α. Κορινθίας «ο Λέων» Κωνσταντίνο Κορδαλή. Την είδηση είχε αποκαλύψει το Sportsland! Σε καθοριστικό ματς των προκριματικών της Πάτρας για το φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών ο 18άχρονος πινγκπονίστας υπέδειξε ότι σε χτύπημα του αντιπάλου του Παναγιώτη Αδριανού το μπαλάκι βρήκε στην κόχη του τραπεζιού, και που δεν είχε δει ο διαιτητής. Αν άφηνε τη φάση θα έφτανε στη νίκη και την πρόκριση με 3-1 σετ και τελικά μετά τη μείωση του σκορ σε 10-9 δέχτηκε και την ανατροπή με 3-2 από τον 13χρονο Αδριανό και αποκλείστηκε. Ήταν πρωτοβουλία άξια συγχαρητηρίων για τον ίδιο τον Κορδαλή, τους γονείς του και ανθρώπους, που του έχουν περάσει αξίες στα χρόνια της αθλητικής του διαδρομής και δικαιολογημένα δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα από το ακροατήριο.1

 

Μ. ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ: «ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ»
«Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι όσοι ζούμε σ’ αυτό το λατρευτό κομμάτι γης. Κι εμείς λαός της Ελλάδας είμαστε. Λαός εγκαταλελειμμένος που οι συμφορές του δεν συγκινούν, τα πάθη του, δεν πουλάνε. Το έχουμε ακούσει, το έχουμε διαβάσει στα αδιάφορα μάτια όσων δεν αγαπούν τον αθλητισμό, ποιος θ΄ ασχοληθεί με το μπαλάκι; Εδώ ο κόσμος χάνεται. Επειδή ο λαός μας λέει ότι η φωνή του αδικημένου ηχεί κι ακούγεται ίδια με την φωνή του ανίκανου και του ακαμάτη, και για να μην μπερδευτείτε, σας λέμε λοιπόν ότι αυτό το μπαλάκι δεν διαφέρει από την μεγάλη μπάλα. Σώζει παιδιά, σώζει ανθρώπους, γυμνάζει σώματα και ψυχές, διαπαιδαγωγεί, προσφέρει διέξοδο από τρυφερές ηλικίες μέχρι βαθιά γεράματα, γεγονός που δεν διαθέτουν άλλα αθλήματα.
Από τον Φλεβάρη που ανακοινώθηκαν οι επιχορηγήσεις, επίσημα και ανεπίσημα μας πληροφορούσαν ότι στο τέλος του έτους θα υπάρξει συμπληρωματική επιχορήγηση. Περιμέναμε, σαν αφελείς που είμαστε, να βγουν οι αποφάσεις και βγήκαν χωρίς να μας περιλαμβάνουν. Ούτε ένα σεντ, έτσι για δείγμα κι ενώ με την εκπνοή του 2016 έλαβαν επιπλέον χρήματα του αρχικά εγκριθέντος προϋπολογισμού, άλλες, μικρές και μεγάλες Ομοσπονδίες. Είναι ο ορισμός της άνισης μεταχείρισης. Η Πολιτεία εξακολουθεί να μην δείχνει τον δέοντα σεβασμό σε ένα παλιό άθλημα, που τιμά με επιτυχία τα ελληνικά χρώματα, δίχως φιοριτούρες, καθαρό από φαρμακευτικές ουσίες και χωρίς βία στις εξέδρες. Εξακολουθεί να μην βλέπει το πολύπλευρο-πολυεπίπεδο αθλητικό και κοινωνικό έργο που γίνεται και είναι απλωμένο σε όλη την χώρα, 365 ημέρες τον χρόνο. Το οικονομικό πρόβλημα έχει γίνει πια αξεπέραστο κι αν δεν δοθεί λύση άμεσα, πνίγει το άθλημα και το πεθαίνει», ανέφερε ο επικεφαλής της διοίκησης και αργότερα στάθηκε στη συγκινητική συμπαράσταση από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ομοσπονδία μπροστά στην οικονομική αδυναμία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., όπως και στο πρόβλημα με τη χρήση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για αγώνες.
«Η I.T.T.F. εγγυήθηκε στο Κέιπ Τάουν για τη συμμετοχή του Σγουρόπουλου και πλήρωσε στους διοργανωτές τη διαμονή του αθλητή και του προπονητή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, την οποία εμείς θα ξεπληρώσουμε, όταν θα μπορέσουμε. Σήμερα επίσης, μας στέλνει δωρεάν, χωρίς καν επιβάρυνση μεταφορικών, 1.500 τετραγωνικά μέτρα αγωνιστικό δάπεδο. Η E.T.T.U. τα ίδια. Εγγυάται για εμάς στις μεγάλες διοργανώσεις και διακανονίζει τις πληρωμές μας μέχρι να εξοικονομήσουμε τα χρήματα ή λόγω capital controls μέχρι να καταφέρουμε να πάρουμε την έγκριση για την κατάθεση των χρημάτων στους διοργανωτές.
Στις 24 Ιανουαρίου θα υποδεχθούμε την εθνική ομάδα της Αγγλίας για τον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Κονταροχτυπιόμαστε με τους «χάλκινους» πρωταθλητές κόσμου του 2016 για την πρώτη θέση του ομίλου και οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι φίλαθλοι αναμένουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα ζωντανά, όπως έγινε και από την Αγγλία. Οι Άγγλοι ζητούν να μάθουν πού θα γίνει ο αγώνας και εμείς κρυβόμαστε και ντρεπόμαστε. Ντρεπόμαστε γιατί η έδρα μας είναι η πολύπαθη αίθουσα στο ΣΕΦ, αυτός ο πίθος των Δαναΐδων, που δεν έχει άδεια λειτουργίας και κάθε φορά που έχουμε αγώνες μας υποχρεώνουν να δηλώνουμε ψευδώς ότι διοργανώνουμε προπονητικές ημερίδες. Εκεί που τα νερά της βροχής σαπίζουν το ακριβό μας δάπεδο και δημιουργούν επικίνδυνες αγωνιστικές επιφάνειες. Εκεί που εδώ και χρόνια μας υπόσχονται στεγανοποίηση και μας κοροϊδεύουν. Εκεί που ο φωτισμός είναι κάτω από το επιτρεπτό όριο και μας έκανε παρατήρηση ο Γερμανός επιδιαιτητής, που είχαμε στον αγώνα των γυναικών με τη Ρουμανία, ενώ υπάρχει πιθανότητα να μας επιβληθεί και χρηματική ποινή από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Εκεί που οι αρουραίοι στήνουν χορό και κάνουμε μυοκτονία κάθε δύο μήνες για να προστατευτούμε. Εκεί που δαπανούμε, σύμφωνα με τα δεδομένα μας, ένα τσουβάλι χρήμα για ενοίκιο που αναπροσαρμόζεται προς τα πάνω κάθε χρόνο, για να μας πετάνε έξω όταν η αστυνομία κρίνει ότι ο μπασκετικός Ολυμπιακός έχει επικίνδυνο αγώνα, με αποτέλεσμα να χάνουμε πολλές ημέρες χρήσης, σαν να μην είμαστε άθλημα με προπονητικό σχεδιασμό, σαν να μην τιμάμε και εμείς και μάλιστα κατ’ επανάληψη τα ελληνικά χρώματα, σαν να είμαστε από εκείνους που έχουν δώσει ή δίνουν δικαιώματα. Μην αναρωτηθείτε γιατί δεν πάμε σε άλλη αίθουσα αφού έχουμε τόσο σπουδαίο αγώνα. Δεν μπορούμε να πάμε σε άλλη αίθουσα επειδή δεν έχουμε εξτρά αγωνιστικό δάπεδο για να καλύψουμε έναν αγωνιστικό χώρο 7 Χ14 , το οποίο είναι προϋπόθεση από τους κανονισμούς της διοργάνωσης. Έτσι το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού».
Τέλος, ο Μανώλης Κολυμπάδης αναφέρθηκε ονομαστικά σε πολλούς από τους νεαρούς ελπιδοφόρους αθλητές, επισήμανε ότι «όσο τα οικονομικά μάς βουλιάζουν, τόσο τα παιδιά μας διακρίνονται και προκόβουν αγωνιστικά», τόνισε ότι «η συμπαράσταση και η αυταπάρνηση των γονιών, των οικογενειών, των αθλητών και αθλητριών μας, είναι συγκλονιστική, διότι στερούνται οι άνθρωποι για να αγωνισθούν τα παιδιά τους» και συμπλήρωσε: «Αυτά μας υποχρεώνουν να μαζεύουμε τα κουράγια μας. Μας δίνουν από το οξυγόνο τους, για μια ύστατη προσπάθεια σωτηρίας. Εκ φύσεως, δεκαετίες τώρα έχουμε φανερώσει ότι είμαστε γενικά αισιόδοξοι και αγωνιστές. Τώρα όμως λυγίσαμε. Δεν βαστιέται πλέον το βάρος που μας επιβάλουν. Παράλληλα αντιμετωπίζουμε τη γνωστή γραφειοκρατία που κατατρώει τις εναπομείνασες δυνάμεις».

 

Υ.Γ. Οι φωτό είναι από την ομοσπονδία


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small