0 LIVE

Παγκόσμιο επίπεδο!

pra

Πλούσιο θέαμα πρόσφεραν οι αθλητές του δυναμικού τριάθλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με αρκετά παγκόσμια, ευρωπαϊκά και πανελλήνια ρεκόρ να καταρρίπτονται

Στην απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και European Powerlifting Festival από το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου που διεξήχθη το τριήμερο 3-5 Μαΐου ένα είναι σίγουρο. Ότι το επίπεδο του δυναμικού τριάθλου στη χώρα μας ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο! Κι αυτό φαίνεται φυσικά από τις επιδόσεις.

Σε όλες τις κατηγορίες το θέαμα ήταν εξαιρετικό. Πρόσωπο της διοργάνωσης ήταν ο Παναγιώτης Περεντής. Στην κατηγορία Open -90 κιλών. Σημείωσε 285κ. στην κίνηση squat, 162,5κ. στην κίνηση bench press και 340κ. στην κίνηση deadlift. Με 787,5 στο σύνολο ήταν ο κορυφαίος σε όλες τις κατηγορίες χωρίς εξοπλισμό και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που παρακολουθούσε και τους συναθλητές του!

Στην ίδια κατηγορία μεγάλη μάχη έδωσαν ο Μιχάλης Αναστόπουλος (200κ. – 165κ. – 285κ.) από το Αίγιο και ο Ευθύμης Πατσαρίσος (230κ. – 112κ. – 275κ.) από τη Λήμνο και συγκίνησαν με τις προσπάθειές τους και την ευγενή άμιλλα.

Στην κατηγορία open -82,5κ. ξεχώρισε ο Γιάννης Γεωργόπουλος με τα 250κ. στην κίνηση squat, όπως και ο Αλέξανδρος Σακαρίκας (230κ. – 152,5κ. – 270κ.) και ο Γιώργος Τσεκελίδης (220κ. – 150κ. – 260κ.) από τη Βέροια. Στα -100κ. ξεχώρισε ο Χάρης Χαραλαμπάκης από τη Βέροια στην κατηγορία open (242,5 – 152,5 – 272,5) και ο junior Γιώργος Σαμπάνης (240κ. – 175κ. – 255κ.), που κοντραρίστηκε με τον Βαγγέλη Κληρονόμο (205κ. – 120κ. 265κ.). Στα -110κ. στην κατηγορία Junior ο Γιάννης Πανταζής από τη Βέροια ξεχώρισε με 255κ. – 135κ. και 260κ. Στα 60κ. στην κατηγορία open εντυπωσίασε για άλλη μία φορά ο Νίκος Καλύβας με 160κ. – 110κ. – 202,5κ. αφού στα deadlift σηκώνει περισσότερες από τρεις φορές το σωματικό του βάρος! Στην κατηγορία teen -75κ. ξεχώρισε o Αλεξ Ρετζεπάι με παγκόσμιο ρεκόρ στην κίνηση deadlift me 216κ. και στο push pull με 343,5κ. Στα -125κ. αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή του ίδιου του προέδρου του ΕΣΔΤ, Ανδρέα Κωλέττη στην κίνηση bench press με 175κ.

Mr Deadlift

Το αδιαχώρητο είχε δημιουργηθεί στην αίθουσα όταν επιχειρούσε τις προσπάθειές του ο Ροβέρτος Παπαναστασίου. Ο 22χρονος αθλητής της ΑΕΚ στην κατηγορία -75κ. στην κίνηση deadlift είχε δύο πετυχημένες προσπάθειες στα 270κ. και 290κ. διαλύοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ της WRPF. Επιχείρησε να σηκώσει τα 310κ. και να σημειώσει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών σε όλες τις ομοσπονδίες στην κατηγορία junior και το έχασε για λίγο, αφού άνοιξε το grip. Πάντως, έδειξε πως έχει τα κιλά και θα το πετύχει αυτό το ρεκόρ στο μέλλον.

Λάμψη αστέρων

Προερχόμενοι από πολύ μεγάλες επιτυχίες στη Μόσχα ο Τάσος Μαυρομιχάλης και ο Νάσος Λιούρας αγωνίσθηκαν με εξοπλισμό s-ply. Ο πρώτος σημείωσε 355κ. squat επίδοση που αποτελεί νέο προσωπικό του ρεκόρ, 190κ. bench press και 320κ. deadlift. Ο Ελευσίνιος αθλητής σημείωσε αντίστοιχα 350κ. – 220κ. – 350κ. Αμφότεροι έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για μεγάλες επιτυχίες και στις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις.

The lady of power

Στις γυναίκες η Μαίρη Τσίμπη για άλλη μία φορά έκλεψε την παράσταση με προσωπικά ρεκόρ και στις τρεις κινήσεις, αφού πέτυχε στην κατηγορία -56κ. 160κ. – 90κ. – 150κ.

Βαθμολογία συλλόγων

Την πρώτη θέση κατέκτησε το ΕΣΔΤ, δεύτερος ήταν ο σύλλογος Acceleration Gym και 3η η ΑΕΚ. Στην 4η θέση το Tromaras S.C. με μόλις δύο αθλητές, ωστόσο, να συμμετέχουν, άρα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία. Ακολούθησαν οι σύλλογοι Dynamo Kettlebell, Physique Gym, Trainbox, MHC Lefkada, Dynamis S.C., Warehouse Crossfit Agrinio και Action Team.

Masters

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στους αθλητές όλων των κατηγοριών Master. Πρόκειται για αθλητές άνω των 40 ετών που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουν αξιόλογες επιδόσεις και ορισμένοι εξ αυτών ανταγωνίζονται αθλητές πολύ μικρότερους σε ηλικία απ’ αυτούς. Κυριάκος Γρηγορόπουλος, Περιβολάρης Γιώργος (άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ στην WRPF με 260κ. deadlift), Κατσούλας Αργύρης, Πέτρος Αρκουδέας (ο πρώτος Ελληνας που πέτυχε 200κ. επολέ από όρθια θέση), Μαίρη Τσίμπη, Ειρήνη Μπουρτσάλα, Λευτέρης Παγίδας, Στυλιανός Ραματιάς, Ευστάθιος Συμεών, Γεώργιος Γκουλιούμης, Κώστας Δάμτσιας, Αργύρης Πίτας (240κ. squat στην πρώτη του συμμετοχή), Ιπποκράτης Μιλδάκος (εκπληκτική επίδοση στο σύνολο με 640κ.), Κωνσταντίνος Ζιώγκας, Μανώλης Παφύλιας (μόνιμος ρεκορντμαν στα +140κ.), Χρήστος Σαλτογιάννης (εντυπωσιακός με 285κ. deadlift) και φυσικά ο Κώστας Αλεξόπουλος που μπορεί να μη συμμετείχε στη διοργάνωση, ωστόσο, όλα τα χρόνια σαρώνει τα παγκόσμια ρεκόρ με συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και European Powerlifting Festival έλαβε χώρα στο Trainbox στην Πεύκη υπό την αιγίδα του Δήμου Πεύκης και υπό τη σκέπη της WRPF και της WEPF. Για την άρτια διοργάνωση ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον πρόεδρο του Ελληνικού Σωματείου Δυναμικού Τριάθλου, Ανδρέα Κωλέττη και στα μέλη του ΔΣ Βίκυ Βενιέρη, Κώστα Αλεξόπουλο, Νάσο Λιούρα και Αθηνά Περτέση που ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ εκεί και τις τρεις μέρες, στους κριτές και τους σπότερ, αλλά και στους Χρήστο Μπασδέκη και Γιώργο Κατσινόπουλο για την παραχώρηση του πολύ όμορφου χώρου του Trainbox.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small