0 LIVE

Κολιτσοπούλου: «Ο αθλητισμός είναι αιτία κοινωνικότητας και ψυχικής υγείας»

60618704_480612355815510_4373666206557667328_n

Είναι νέα μορφωμένη και κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με την Νέα Ελληνική Ορμή της Κατερίνας Παπακώστα. Η Ιωάννα Κολιτσοπούλου είναι μεγαλωμένη στην Πάλη και μέσα από την εμπειρία της στον αθλητισμό είναι έτοιμη να «παλέψει» και στην πολιτική. Εκεί όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη να μπουν νέα άτομα με καινούργιες ιδέες. Αυτό ήταν που την δελέασε και αποφάσισε να κατέβει ως υποψήφια Ευρωβουλευτής.

Οι εμπειρίες της από την Πάλη την έχουν κάνει σοφότερη και στη συνέντευξή της αναλύει τη φιλοσοφία της και τους λόγους που θα ήθελε ο ελληνικός λαός να την στηρίξει.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Ιωάννας Κολιτσοπούλου

 

ΕΡ: Ιωάννα αποφάσισες να κατεβείς στις εκλογές. Ποιοι είναι οι στόχοι σου και οι φιλοδοξίες σου;

«Μεγάλη φιλοδοξία μου είναι να πετύχουμε την αλλαγή. Να κατορθώσουμε να γίνονται δράσεις χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις,  καθώς η αποκλειστική μας υπόθεση αλλά και οι τοποθετήσεις θα πρέπει να βασίζονται σε αρχές, αξίες, κοινό όραμα, κοινούς στόχους και να τοποθετούν τους ανθρώπους – Τον άνθρωπο –στο επίκεντρο!»

 

ΕΡ: Η σημερινή εποχή λένε ότι επιβάλει να ασχοληθούν νέα άτομα με την πολιτική. Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;

«Ναι γιατί μόνο τα νέα άτομα με όρεξη και δυναμισμό μπορούν να δώσουν σήμερα λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας!

Ατομα που δεν θα εξυπηρετούν πολιτικά και άλλα συμφέροντα και δεν θα έχουν βλέψεις για ατομική προβολή αλλά την καλύτερη δυνατή προβολή του τόπου της Ελλάδας μας και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων»!

 

ΕΡ: Προέρχεσαι από μια παλαιστική οικογένεια. Στη σημερινή εποχή πρέπει να παλεύουμε για όλα… Συνδυάζεται ο αθλητισμός με την πολιτική;

«Νομίζω στη σημερινή εποχή που αντιμετωπίζουμε μια οικονομική, κοινωνική, αλλά και ηθική κρίση είναι αναγκαίο να τεθούν στόχοι και οράματα σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η πάλη πρέπει να είναι στην καθημερινότητά μας γιατί σε κάθε αγώνα και μετά από κάθε αγώνα επιτυγχάνεται ο στόχος. Ανεξαρτήτου αποτελέσματος ακόμη κι αν αποτύχουμε πρέπει να συνεχίσουμε για τον επόμενο αγώνα χωρίς να χάνουμε το κουράγιο και την αυτοπεποίθησή μας!

Το αγώνισμα της πάλης μας δίνει αυτό το χάρισμα αλλά και την δυνατότητα να μάθουμε να αγωνιζόμαστε όχι μόνο στο παλαιστικό στίβο αλλά και στο δύσκολο στίβο της ζωής και της καθημερινότητας!

Έτσι συνδυάζονται άριστα η πολιτική και η Πάλη -εκεί που η πολιτική οφείλει να είναι μία συνεχόμενη πάλη!!! Και όσοι πραγματικά έχουν περάσει απ’ τον Αθλητισμό καταλαβαίνουν τι εννοώ και το βιώνουν πολύ διαφορετικά»!

 

ΕΡ:  Τι σημαίνει για σένα ο αθλητισμός και γιατί θα έλεγες στους παλαιστές να σε στηρίξουν;

«Ο αθλητισμός είναι αιτία κοινωνικότητας και ψυχικής υγείας! Είναι πολιτισμός, είναι αξίες και διαμορφώνει χαρακτήρες! Ο αθλητισμός είναι πηγή εσωτερικής τελειότητας, συνάδελφοσύνης, ειρήνης, ευγενείας, αφιλοκέρδειας, καλής θέλησης και αγνότητας!

Αυτό πρεσβεύω, αυτό εκπροσωπώ, αυτό με εκφράζει και με όλες αυτές τις αρετές θέλω να παλέψω και να αγωνιστώ για την πατρίδα μου, για την Ελλάδα μας, στην Ευρώπη!

 

ΕΡ: Γιατί αποφάσισες να κατέβεις στις εκλογές;

«Για μένα ήταν μία πρόκληση όταν μου έγινε η πρόταση να συμμετάσχω σε αυτές τις ευρωεκλογές ως υποψήφια ευρωβουλευτής. Η απόφαση μου να κατέβω σε αυτές τις ευρωεκλογές ήταν δίψα μου να υλοποιηθεί μία  ΙΔΕΑ , η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΜΗΣ, που σημαίνει ιδέα

 • της Ισότητας για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, μακριά από ξεπερασμένα στερεότυπα, για ουσιαστική δημοκρατία και αλληλεγγύη.
 • της Δημιουργίας ως τη στέρεη βάση για την οικονομική, κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη.
 • της Ευθύνης, για τις γενιές που έρχονται και απαιτούν από εμάς ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας, μια καλύτερη παιδεία, ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα δημόσιας υγείας, σε μια «πράσινη» και ενεργειακά αυτόνομη Ευρώπη.
 • της Ασφάλειας, με προτεραιότητα την προστασία, από κάθε μορφή κινδύνου ή απειλής, όλων των ευρωπαίων πολιτών και προϋπόθεση ελευθερίας και ανάπτυξης.

Πιστεύουμε ότι στο επίκεντρο πρέπει να βρίσκεται ο Άνθρωπος».

 

ΕΡ: Πόσο δύσκολη ή εύκολη επιλογή είναι να κατεβαίνεις με έναν ανεξάρτητο;

«Καθόλου εύκολη επιλογή θα έλεγα…

Αλλά όπως είπαμε η ζωή είναι μία πάλη,  ένας συνεχόμενος αγώνας! Κανένα αγαθό δεν αποκτάται εύκολα στη ζωή , όπως ακριβώς και στην πάλη. Όπου για να κατακτήσεις έναν τίτλο χρειάζεται να αγωνιστείς και να βιώσεις δύσκολες καταστάσεις!

Μας αρέσουν τα δύσκολα..,, Και σίγουρα προσωπικά, δε μου αρέσει η εύκολη λύση , ή μία βολεμένη κατάσταση που εξυπηρετεί ατομικά συμφέροντα και όχι το κοινό καλό…»

 

ΕΡ: Τέλος για όσους δεν σε ξέρουν γιατί θα έλεγες να σε ψηφίσουν και γιατί να κατέβουν να ψηφίσουν στις εκλογές;

Θα ξεκινήσω ανάποδα και θα αναφερθώ στους λόγους γιατί πρέπει όλοι μας να ψηφίσουμε σε αυτές τις ευρωεκλογές :

 1. Η ψήφος μας επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει για θέματα που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή.
 2. Η ψήφος μας δίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δύναμη για να προστατεύσει εμάς και την οικογένειά μας.
 3. Η ψήφος μας προασπίζει την δημοκρατία!!

 

Όσο για το πρώτο σκέλος τις ερωτήσεις γιατί να με ψηφίσετε…

 

1.Για ένα άλλο ήθος στην πολιτική μακριά από εξαρτήσεις και υποταγή σε εξωθεσμικά κέντρα αποφάσεων

 1. Για την εργατικότητα και την Εντιμότητά μου
 2. Για ένα αύριο για την Ελλάδα και την Ευρώπη , που επίκεντρο θα έχει τον άνθρωπο, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τους αδύναμους και τους αβοήθητους!
 3. Για ένα καλύτερο αύριο όπου θα βασίζεται στις ελληνικές αρχές και αξίες που ξεκινούν από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό Όπως ακριβώς και στην αρχαία Ελλάδα!
 4. Γιατί με τις γνώσεις μου , Την ευαισθησία μου, την αποφασιστικότητα και την αγάπη μου για το συνάνθρωπο , θέλω η Ελλάδα να λάμψει και η Ευρώπη να ξεκινά και να τελειώνει με την Ελλάδα!!!

 


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small