0 LIVE

Καριοφυλλίδης: «Είναι δίκαιο να γίνονται αγώνες στην επαρχία»

1

Η Ορεστιάδα έχει φορέσει τα καλά της και περιμένει με μεγάλη αγωνία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπου θα διεξαχθούν για πρώτη φορά αγώνες της Α1 Ανδρών πινγκ πονγκ. Η διοίκηση έχει φροντίσει να μεταδοθούν οι αγώνες ζωντανά μέσω του Sportsland, καθώς και σε τοπική τηλεόραση. Για τους αθλητές, πάντως έχει ιδιαίτερη σημασία. Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον Ανέστη Καριοφυλλίδη, ο οποίος τόνισε ότι είναι δίκαιο να γίνονται αγώνες στην επαρχία.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Καριοφυλλίδη:

 

Α1 Ανδρών στην Ορεστιάδα. πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα της επαρχίας να γίνονται στο «σπίτι» της αγώνες;

Ένας προπονητής πριν μερικά χρόνια είπε » το πρωτάθλημα μας είναι παρεΐστικο » . Όλοι γνωρίζονται με όλους. Παίκτες, γονείς, παράγοντες, προπονητές. Μαζευόμαστε όλοι και παίζουμε στο ΣΕΦ. Μηδέν προβολή, μηδέν χορηγοί, μηδέν διαφημίσεις. Σα να έχουμε κάτι και προσπαθούμε να το προστατέψουμε να μην το μάθει κανείς .Μα πως θα διαφημιστεί το άθλημα μας; Πως θα το μάθουν και άλλοι; Πως θα γίνει πιο γνωστό; Και φυσικά είναι πολύ σημαντικό για μια επαρχιακή ομάδα να γίνονται οι αγώνες στο «σπίτι» της. Να το δει ο κόσμος από κοντά, με τα μάτια του, live, ζωντανά. Να δουν οι παμπαίδες και οι παίδες έναν αγώνα και να φαντασιωθούν οτι θα παίζουν εκείνοι μια μέρα στη θέση των αθλητών που χειροκροτάει ο κόσμος της πόλης. Να έρθουν και αλλά παΐδια να ενδιαφερθούν και άλλοι άνθρωποι εκτός αθλήματος. Και φυσικά είναι πολύ σημαντικό από οποία οπτική γωνία και να το εξετάσουμε.

Θεωρείς ότι είναι σωστό να γίνονται αγώνες κι εκτός ΣΕΦ;

Το να γίνονται αγώνες και εκτός ΣΕΦ θεωρώ ότι είναι όχι μονό σωστό, αλλά το δίκαιο. Επαρχιακές ομάδες από την Ορεστιάδα,  τα Χάνια , την Πάτρα ή ακόμα και την Θεσσαλονίκη, ταξιδεύουν, για να παίξουν τον ίδιο αγώνα που θα παίξει κι η ομαδα των Αθηνών. Η διάφορα είναι ότι η δεύτερη, » δε χαλάσει τσιγάρο». Τα έξοδα μιας επαρχιακής ομάδας, είναι ακριβώς τα ιδία που θα έκανε μια ομάδα από την Αθηνά. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί να μην συμβαίνει αυτό εκατέρων και να συμβαίνει μονόπλευρα. Απορώ ποια είναι η συλλογιστική πορεία από τη στιγμή που η ομοσπονδία δεν επιβαρύνεται πια και είναι υπόθεση του εκάστοτε σωματείου.

 

Ο κόσμος που αγαπά το πινγκ πονγκ και βρίσκεται στην Ορεστιάδα, πως περιμένει αυτό το παιχνίδι;

«Δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα πραγματοποιηθούν αγώνες Α1 στην πόλη της Ορεστιάδας, σίγουρα οι φίλοι που αγαπούν το άθλημα μας περιμένουν με αγωνιά και ανυπομονησία τα παιχνίδια αυτά, αδιαμφισβήτητα. Μάλιστα θα έρθουν και από γειτονικές πόλεις να δουν τα παιχνίδια, όπως η Αλεξανδρούπολη, αλλά και από όχι και τόσο γειτονικές, όπως η Θεσσαλονίκη. Θα είναι μια γιορτή πραγματικά».

 

Αγωνιστικά τι περιμένετε από αυτό το διήμερο;

«Αγωνιστικά θα κυνηγήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, στην προσπάθεια μας να πετύχουμε ένα καλύτερο πλασάρισμα και να αποφύγουμε τη διαδικασία των μπαράζ, καθώς η χρόνια δεν έχει εξελιχθεί όπως αναμενόταν για ποικίλους λόγους. Έτσι, κάθε παιχνίδι από εδω και περά εχει ιδιαίτερη σημασία βαθμολογικά».

 

Θα σας βοηθήσει ότι θα αγωνιστείτε στο «σπίτι» σας; Εχετε κάποιο προβάδισμα;

«Αν και αναμετρώνται δυο ομάδες, το άθλημα είναι ατομικό κι έτσι, κάθε αθλητής επηρεάζεται με διαφορετικό τρόπο. Άλλος χαίρεται να παίζει μπροστά στο κοινό της πόλης και ενθαρρύνεται από το χειροκρότημα και τη ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργείται, άλλος αγχώνεται περισσότερο και δυσχεραίνεται η προσπάθεια του καθώς ψυχολογικά, πάντα ίπταται η συναίσθηση της αξιολόγησης στην ατμόσφαιρα όταν κάποιος σε παρακολουθεί και συμπερασματικά κάποιος μπορεί να μπαίνει στη διαδικασία να αποδείξει, δεδομένου ότι για πρώτη φορά ο κόσμος μπορεί να περιμένει μονό νίκες. Προσωπικά εγώ χαίρομαι πολύ που για πρώτη φορά δε θα ταξιδέψω και θα κοιμηθώ στο δικό μου κρεβάτι, και όχι σε κάποιο ξενοδοχείο η φιλικό σπίτι, με το άγχος αν θα καταφέρω να κοιμηθώ, που δε θα παίξω σε έναν χώρο που ο αντίπαλος κάνει καθημερινά προπόνηση και είναι τόσο οικείος και φυσικά ότι θα υπάρχει κόσμος που θα υποστηρίζει την ομάδα μας. Το προβάδισμα είναι κάτι σχετικό, αλλά έχουμε σίγουρα το προβάδισμα, συγκριτικά με οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες διεξαγωγής από τη στιγμή που δεν εξετάζουμε το καθαρά αγωνιστικό. Το άθλημα μας είναι αυτό με το μικρότερο μπαλάκι από κάθε άλλο άθλημα. Αν συνυπολογίσουμε τις πολλές παραμέτρους και παράγοντες στην απόδοση ενός αθλητή, ναι, σίγουρα το να αγωνίζεσαι στο «σπίτι» σου σε αυτό το άθλημα, ευτυχώς η δυστυχώς παίζει μερικές φόρες ακόμα και καθοριστικό ρολό».


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small