0 LIVE

Η ιστορία του Ελληνα Κωνσταντίνου Ελ Γκαζάρ που συγκινεί

106

Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να μάθουμε αν οι άγγελοι γεννιούνται στον ουρανό ή προέρχονται από τη γή και στη συνέχεια πετούν και ανέρχονται στο πλευρό του Δημιουργού μας με τις κάτασπρες φτερούγες τους. Στη δική μας αληθινή ιστορία, αναμφίβολα συμβαίνει το δεύτερο άρα έχουμε και το πρότυπο μας.

Ο Σερίφ Κωνσταντίνος Ελ Γκαζάρ γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, έζησε τα περισσότερα από τα 37 του χρόνια στην Ελλάδα και πρόσφατα μετανάστευσε για επαγγελματικούς λόγους στην Κίνα. Μία απίστευτη σύμπτωση, ένα παιχνίδι της ζωής αν προτιμάτε συνέδεσε αυτόν τον γόνο μιας ελληνίδας μητέρας και ενός Αιγυπτίου πατέρα με τρείς χώρες που φημίζονται για τον πελώριο, παμπάλαιο και πλήρη αξιών πολιτισμό τους.

Ίσως λοιπόν κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος ή Τούτι για τους φίλους του, είχε προφανώς στο DNA του στοιχεία αυτών των πολιτισμών που τον οδήγησαν ατυχώς αλλά ασφαλώς στην αιωνιότητα.

Οικογένεια προσκυνούν την αδελφή για την απόφαση της δωρεάς οργάνων

Οικογένεια προσκυνούν την αδελφή για την απόφαση της δωρεάς οργάνων

Ο Σερίφ Κωνσταντίνος Ελ Γκαζάρ, Έλληνας πολίτης, έφυγε άδοξα και άδικα από τη ζωή στη μακρινή Κίνα αλλά η ψυχή του, το πνεύμα του και κάποια από τα πλέον πολύτιμα όργανα του σώματος του θα εξακολουθούν να ζούνε και να αναγκάζουν όλους εμάς να νιώθουμε ότι παραμένει δίπλα μας.

Όπως ακριβώς το επιθυμούμε.

Στο νοσοκομείο Τσου Τζιάνγκ, όπου και υπέκυψε σε ανεύρυσμα εγκεφάλου, η καρδιά του, οι δύο νεφροί και το ήπαρ του μεταμοσχεύθηκαν επιτυχώς μετά από επιθυμία των συγγενών του αλλά και του ίδιου, μέσα από πρότερες συζητήσεις του, σε τέσσερις Κινέζους που σε αντίθεση με τον Τούτι θα συνεχίσουν τη ζωή τους με ποιότητα πλέον χάρις στα όργανα του. «Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αγάπη και την αυτοθυσία του» είπε ο υπεύθυνος ιατρός του τμήματος μεταμοσχεύσεων Ζάο Μίνγκ.

Οι γιατροί υποκλίνονται πριν το χειρουργείο για τη δωρεά οργάνων

Οι γιατροί υποκλίνονται πριν το χειρουργείο για τη δωρεά οργάνων

Η είδηση της κατάρρευσης του Κωνσταντίνου και της μεταφοράς του στο νοσοκομείο συγκίνησε εκατοντάδες φίλους του από ολόκληρο τον κόσμο. Ο χαρακτήρας του ήταν τέτοιος που αν έλιωνες το χρυσάφι όλου του κόσμου τέτοια χρυσή φιλία θα ήταν αδύνατο να δημιουργούσες.

Η κινητοποίηση απίστευτη, γρήγορη, μοναδική.

Τα έξοδα πολλά αλλά σταγόνα στον ωκεανό της φιλίας. Μόνον η νοσηλεία στοίχιζε 3.500 ευρώ την ημέρα, πέρα από τα έξοδα μεταφοράς της σωρού του στο Κάιρο όπου και θα ταφεί δίπλα στον πατέρα που είχε χαθεί πριν από λίγα χρόνια. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την οικογένεια του στη κάλυψη εξόδων μπορεί να πληκτρολογήσει τη παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gofundme.com/help-2t-in-china


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small