0 LIVE

Μπόουλινγκ: Γι αυτό θέλουν να διαλύσουν την ομοσπονδία μέρος 1ο: Το μαύρο χρήμα

bowling_dt_20_2014_09_17 mega_place_chania

 

Οπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Τον τελευταίο καιρό όσοι ασχολούνται με το Μπόουλινγκ, βλέπουν το τοπίο ομιχλώδες. Η διχοτόμηση του αθλήματος και η αβεβαιότητα για το μέλλον του ελληνικού Μπόουλινγκ έχουν δημιουργήσει σύγχυση, προβληματισμό και αμφιβολίες στον αγνό κόσμο του αθλήματος.

Επομένως είναι φυσικό, αρκετοί να πιστεύουν ότι το τοπίο αυτό έχει δημιουργηθεί από την αβεβαιότητα που επικρατεί στο άθλημα.

Το Sportsland προχωράει σήμερα σε αποκαλύψεις, που όχι μόνο θα συζητηθούν και θα προβληματίσουν, αλλά θα πρέπει να απασχολήσουν τόσο τη δικαιοσύνη, όσο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και τον γενικό γραμματέα Ιούλιο Συναδινό.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί ένα μέρος (σ.σ. των σκληροπυρηνικών) που έχουν πάει στην ΕΓΟ δεν θέλουν να γυρίσουν; Επειδή δεν κάνουν κέφι τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ Αγγελο Τσουρούπη ή επειδή θέλουν να κρύψουν ή να εξαφανίσουν κάτι; Αλλωστε από την πρώτη στιγμή η πρότασή τους είναι να δημιουργηθεί νέα ομοσπονδία…

Στα αποκαλυπτικά μας ρεπορτάζ θα ασχοληθούμε με τρεις ανθρώπους. Οι δύο ήταν πρώην πρόεδροι κι ο ένας ιδιοκτήτης καταστήματος Μπόουλινγκ…

Μην σας κουράζουμε όμως… Θα δείτε πως άτομα που έχουν προσκολλήσει με το τμήμα Μπόουλινγκ της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας έχουν παραδεχτεί οι ίδιοι ή άμεσοι συνεργάτες τους ότι έχουν διαπράξει μεγάλες παρανομίες!!!!!

Στο πρώτο μας ρεπορτάζ, θα ασχοληθούμε με το… μαύρο χρήμα! Πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ έχει παραδεχθεί δημόσια ότι οι διακινούσαν μαύρο χρήμα!

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ Βασίλης Χαρτοφύλλης έχει παραδεχτεί στη ΓΣ της 14ης Νοεμβρίου του 2014: «… Βλέπω ότι κάποιοι παίρνουν χρήματα, τα οποία δεν είναι άσπρα κι εδώ είμαστε μόνοι μας. Εγώ θυμάμαι Γενικές Συνελεύσεις που ξεκινούσαν και ερχόταν η Επιτροπή και έλεγε, μαύρα εισπράξαμε 10 δραχμές και πήγαν εκεί 10 δραχμές. Το παίρναμε, το βλέπαμε, το σκίζαμε και πηγαίναμε στα άσπρα. Τώρα ακούω ότι γίνονται πληρωμές μαύρες, μα αν τα έσοδα είναι όλα μαύρα;» τόνισε ο κ. Χαρτοφύλλης.

Κι όλα αυτά έγιναν με αφορμή το πώς πληρώνονται οι διαιτητές. Την ώρα που ο μόνος πρόεδρος που έκοψε νόμιμα παραστατικά στους διαιτητές κι όχι μόνο, ήταν ο Αγγελος Τσουρούπης. Μέχρι τότε όλοι πληρωνόντουσαν μαύρα, όπως παραδέχτηκε κι ο Βασίλης Χαρτοφύλλης.

Ο Επίτιμος μάλιστα, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, γνώριζε από πριν πως η Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ θα έχανε την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

Ο κ. Χαρτοφύλλης, λοιπόν είναι ένας άνθρωπος που έχει κάνει σαμποτάζ στην ομοσπονδία (σ.σ. από τη στιγμή που γνώριζε τι θα ακολουθήσει και δεν ενημέρωσε την ομοσπονδία), καθώς και είναι γνώστης πως είτε ο ίδιος είτε οι μεταγενέστεροι πρόεδροι έχουν κλέψει το ελληνικό κράτος. Εχουν διακινήσει μαύρο χρήμα. Κι όλα αυτά τα παραδέχεται ο ίδιος δημόσια!!!!

Και για να ανακεφαλαιώσουμε, να θυμίσουμε ότι η μεγάλη διχοτόμηση του αθλήματος ξεκίνησε όταν ο Αγγελος Τσουρούπης ζήτησε οικονομικό έλεγχο στην ομοσπονδία… Φανταστείτε ότι οι ίδιοι (σ.σ. ή οι συνεργάτες τους) έχουν παραδεχτεί μέχρι στιγμής μαύρο χρήμα, λαδώματα και υπεξαιρέσεις… φανταστείτε τι θα γίνει αν μπει οικονομικός εισαγγελέας. Τι θα βρει; Μήπως γι αυτό δεν θέλουν να επιστρέψουν;

Περιμένουμε με αγωνία την αντίδραση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και του Γενικού Γραμματέα Ιούλιου Συναδινού. Θα συνεχίσουν να βάζουν στο τραπέζι, τους ανθρώπους που παρανόμησαν, όπως οι ίδιοι παραδέχονται. Θα συνεχίζουν να σιγοντάρουν την παρανομία ή θα δώσουν μία πραγματική λύση, για την ανάπτυξη του αθλήματος. Στους ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να αναπτύξουν το άθλημα κι όχι μόνο να καλύψουν τα όσα έκαναν…

Υ.Γ. Τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας είναι στη διάθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και το γενικού γραμματέα Ιούλιου Συναδινού, καθώς και στην ελληνική δικαιοσύνη, εφόσον μας ζητηθούν…

Στο αυριανό ρεπορτάζ θα ασχοληθούμε με έναν ιδιοκτήτη καταστήματος Μπόουλινγκ, που παραδέχεται δημόσια ότι έχει χρηματίσει υπαλλήλους του ΣΔΟΕ! 


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small