0 LIVE

«Φοβόμαστε μην γκρεμιστεί σαν χάρτινος πύργος»!

Καπράλος Κολυμπάδης

Την τραγική οργανωτική -και όχι μόνο- κατάσταση που επικρατεί στο Ρίο επιβεβαίωσε ο υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής, Μανώλης Κολυμπάδης στο Onsports

Τα προβλήματα στo Ρίο σκάνε σαν… μανιτάρια λίγο πριν την τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων και η ανησυχία για το αν η Βραζιλία τελικά καταφέρει να σταθεί επάξια στις προσδοκίες μιας τόσο σπουδαίας διοργάνωσης ολοένα και μεγαλώνει.

AdTech Ad

rio

Τόσο οι αθλητικές εγκαταστάσεις όσο και το Ολυμπιακό Χωριό καθημερινά απασχολούν αρνητικά τα media καθώς οι διοργανωτές τρέχουν την τελευταία στιγμή να… μπαλώσουν όσα δεν πρόλαβαν να κάνουν εγκαίρως, ώστε οι Ο.Α. να μην χαρακτηριστούν ως οι πιο αποτυχημένοι στην ιστορία. Διότι από αυτά που προκύπτουν το περιβάλλον μόνο λειτουργικό δεν είναι.

marina

Τελευταίο κρούσμα έπειτα από τις κλοπές, τις πλημμύρες στο Ολυμπιακό Χωριό και την έντονη φημολογία για μολυσμένα νερά στον στίβο ιστοπλοϊας και κωπηλασίας; Κατέρρευσε μέχρι και η βασική εξέδρα στη Μαρίνα ντα Γκλόρια, που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για τους ιστιοπλόους.

Το Onsports επικοινώνησε με τον υπαρχηγό της ελληνικής αποστολής και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Μανώλη Κολυμπάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε τους φόβους που υπάρχουν, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εύχομαι και ελπίζω όταν η διοργάνωση θα φθάσει να φιλοξενεί το μέγιστο αριθμό ανθρώπων, το σύστημα να αντέξει και να μην γκρεμισθεί σαν χάρτινος πύργος».

koli

Αναλυτικά όσα ανέφερε από το Ρίο ο υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Onsports:

«Φαίνεται ότι η Βραζιλία σαν χώρα της Λατινικής Αμερικής στην οποία ανατέθηκαν Ο.Α. για πρώτη φορά, ξεκίνησε την προετοιμασία των αγώνων με μεγάλες φιλοδοξίες και με στόχο να φτιάξει κάτι μεγαλοπρεπές. Δυστυχώς στη πορεία, η πολιτική και η οικονομική κρίση αλλά και η κοινωνική αναταραχή αποτέλεσαν τροχοπέδη στις προσπάθειές τους. Το τελευταίο 6μηνο, σύμφωνα με ομολογίες μελών της οργανωτικής επιτροπής, κανείς στη χώρα δεν ασχολούνταν με τους Αγώνες. Τον τελευταίο μήνα κάτω από την πίεση που δημιουργεί η αίσθηση της τελευταίας στιγμής άρχισαν να τρέχουν αλλά δεν γνωρίζω αν η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πλέον αναστρέψιμη ή όχι» τόνισε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο Ολυμπιακό χωριό. Κατασκευαστικά. Υδραυλικές εγκαταστάσεις, σύστημα αποχέτευσης, εγκατάσταση αερίου, εξοπλισμός δωματίων, σύστημα μεταφοράς ομάδων και διοικητικών στελεχών είναι μερικά από τα πιο σπουδαία που εντοπίζονται. Το φαγητό είναι μέτριο, η ασφάλεια καλή. Εύχομαι και ελπίζω όταν η διοργάνωση θα φθάσει να φιλοξενεί το μέγιστο αριθμό ανθρώπων, το σύστημα να αντέξει και να μην γκρεμισθεί σαν χάρτινος πύργος».

Σε ερώτηση μας για το αν όντως το Ολυμπιακό Χωριό από έξω φαίνεται «κούκλα» κι από μέσα… πανούκλα, απάντησε: «Ναι όντως είναι έτσι. Απ’ έξω φαίνεται super. Μέσα όμως είναι γιαπί με πολλές κακοτεχνίες».

Όσο για το αν η ελληνική αποστολή αντιμετωπίζει προβλήματα στην προετοιμασίας της υποστήριξε: «Η ελληνική αποστολή έχει έμπειρους αθλητές και αθλήτριες που είναι συνηθισμένοι στις κακουχίες. Δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Η προετοιμασία τους πάει πολύ καλά. Αν εξαιρεσουμε την απώλεια της μιας προπόνησης από την ομάδα της υδατοσφαίρισης τίποτε αλλο σημαντικό παρατηρήθηκε».

Πηγή: Onsports


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small