0 LIVE

Εξώδικο του απερχόμενου προέδρου Χάρη Παπαϊωάννου στον Πανελλήνιο

Παπαϊωάννου
Θέση για τα όσα διαδραματίζονται στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο πήρε ο απερχόμενος πρόεδρος του Πανελληνίου Χάρης Παπαϊωάννου. Με εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση αναφέρθηκε σε όλα τα κακώς κείμενα που διαπράττονται το τελευταίο διάστημα από την προσωρινή διοίκηση (δυνάμει προσωρινής διαταγής και εν αναμονή της οριστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου) του Συλλόγου των Ολυμπιονικών.
Ο κ. Παπαϊωάννου καταγγέλλει την προσωρινή διοίκηση του Πανελληνίου με Πρόεδρο τον Σφακιανάκη Στέλιο, για μια σειρά παράνομων ενεργειών που έχει ως αποτέλεσμα να διασύρουν και να ζημιώνουν έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της χώρας.
Σύμφωνα με την εξώδικη δήλωση, ο Ολυμπιονίκης του Π.Γ.Σ. εναντιώνεται στα μέλη της προσωρινής διοίκησης για τις παράνομες ενέργειες και κυριως για την πρακτική ανάθεσης καθηκόντων σε προπονητές χωρίς κανένα συμβατικό έρεισμα, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο από το ΙΚΑ 80.838,50€ για απασχόληση ανασφάλιστων εργαζομένων.
Παράλληλα ο απερχόμενος Πρόεδρος αναφέρει ότι τα ίδια πρόσωπα που σήμερα διοικούν και κατά τα προηγούμενα χρόνια ως διοίκηση  (προσωρινή και αιρετή) παρακράτησαν και δεν απέδωσαν ασφαλιστικές εισφορές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, οφειλή που παραμένει μέχρι σήμερα, γι’ αυτό και για αρκετό διάστημα απέφευγαν εσκεμμένα να δηλώσουν τον κ. Σφακιανάκη ως νόμιμο εκπρόσωπο στις Δημόσιες Αρχές.
Η μόνη διοίκηση που απέδιδε το σύνολο των εισφορών ήταν εκείνη των παλιών αθλητών (το 8μηνο Φεβρουάριος- Σεπτέμβριος).
Κι όλα αυτά την ώρα που με βάση την απόφαση του δικαστηρίου η προσωρινή διοίκηση του Πανελληνίου δεν έχει καμιά άλλη εξουσία από το να εκπροσωπεί τον σύλλογο αποκλειστικά και μόνο στις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.
Η προσωρινή διοίκηση επίσης παρανόμως και αλαζονικά, δεν απαντάει και δεν δίνει κανένα έγγραφο στην απερχόμενη Διοίκηση, καθώς και σε μέλη του Πανελληνίου που έχουν ζητήσει εξηγήσεις εγγράφως για τις πράξεις της.
Ο κ. Παπαϊωάννου τέλος καλεί την προσωρινή διοίκηση να ανακαλέσει κάθε απόφαση που λήφθηκε κατά παράβαση της δικαστικής διαταγής και να απαντήσει με σαφήνεια και με διαφάνεια στα αιτήματα που έχουν σταλεί στον Πανελλήνιο. Το εξώδικο κοινοποιήθηκε και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που είναι πλήρως ενημερωμένη για τα ζητήματα του Πανελληνίου.
ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Του μέλους του αθλητικού σωματείου «Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος»

 

  1. Παπαϊωάννου Χαράλαμπου του Αθανασίου, κατοίκου Παπάγου Αθηνών, οδός Αναστάσεως αρ.126, με ΑΦΜ 037696240 ΔOY ΧΟΛΑΡΓΟΥ

 

ΠΡΟΣ

1.Την προσωρινή διοίκηση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος», που εδρεύει στην Αθήνα οδός Ευελπίδων αρ. 2 και Μαυροματαίων (ΑΦΜ 090107045),

 

Κοινοποιούμενη Προς:

Την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής και επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου αρ. 37, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

————————————————————-

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η προσωρινή διαταγή που λάβατε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την 2 Οκτωβρίου 2017 σας παρέχει ως αποκλειστική εξουσία την εκπροσώπηση του Συλλόγου σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

Έκτοτε παραβιάζετε συστηματικά και ηθελημένα την δικαστική διαταγή προκαλώντας υλική και ηθική ζημία στον Σύλλογο.

Διακόψατε τη νόμιμη διαδικασία που είχαμε (ως προηγούμενη διοίκηση, της οποίας διετέλεσα εκπρόσωπος ως Πρόεδρος του Πανελληνίου Γ.Σ.) θεσπίσει κατά την έναρξη των τμημάτων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι προπονητές να υποβάλουν αίτηση για την πρόσληψή τους μετά των απαραίτητων δικαιολογητικών, από τα οποία να αποδεικνύεται ιδιότητά τους, η νόμιμη άδεια άσκησης επαγγέλματος και όλα τα τυπικά προσόντα τους και να συνάπτεται η αντίστοιχη σύμβαση. Επαναφέρατε προπονητές που στράφηκαν εναντίον της διοίκησής μας επειδή ακριβώς δεν επιθυμούσαν να ενταχθούν σε διαδικασία σύναψης νόμιμης σύμβασης.

Η βούλησή μας να απαλλάξουμε το Σύλλογο από ζημιογόνες πρακτικές που εφαρμόζονταν από μέλη της προσωρινής διοίκησής σας πριν αναλάβουμε, προκάλεσε αντιδράσεις από όσους θίγονταν τα προσωπικά τους συμφέροντα, τις οποίες χρησιμοποιήσατε για να εξασφαλίσετε την δικαστική διαταγή ορισμού σας μέσω δημοσιότητας, πολιτική στήριξης και συλλογής υπογραφών γονέων υπέρ των υποτιθέμενων απολυμένων.

Με την επαναφορά της πρακτικής αυτής και την ανάθεση καθηκόντων σε προπονητές χωρίς κανένα συμβατικό έρεισμα, ζημιώσατε για ακόμη μια φορά το Σύλλογο, στον οποίο επιβλήθηκε με ευθύνη σας πρόστιμο 80.838,50 € από το Ι.Κ.Α. αυξάνοντας κατά 35% και πλέον την οφειλή του Συλλόγου στο Ι.Κ.Α. Οφειλή που ανέρχεται πλέον σε περισσότερο από 300.000 € και που εσείς οι ίδιοι έχετε προκαλέσει ως μέλη των προηγούμενων προσωρινών αλλά και της πρόσφατης αιρετής διοίκησης, παρακρατώντας ασφαλιστικές εισφορές που δεν τις αποδώσατε ποτέ μέχρι σήμερα. Οι οχτώ μήνες διοίκησής μας είναι το μοναδικό διάστημα κατά το οποίο αποδώθηκε το σύνολο των εισφορών εργαζομένων και εργοδότη και μάλιστα με τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων.

Προφανέστατα για το λόγο αυτό εσκεμμένα κωλυσιεργήσατε να δηλώσετε τον κ. Σφακιανάκη ως νόμιμο εκπρόσωπο στις Δημόσιες Αρχές με αποτέλεσμα για αρκετό διάστημα μετά την συγκρότηση σε σώμα, που ανακοινώσατε την 3 Οκτωβρίου, να αποφεύγετε να ενημερώσετε τις Δημόσιες Αρχές (ασφαλιστικές, φορολογικές κλπ.) για τα στοιχεία του νόμιμου εκπροσώπου, αγνοώντας τις επανειλημμένες οχλήσεις μου. Μέχρι και σήμερα δεν έχετε ικανοποιήσει το αίτημά μου να μου κοινοποιήσετε την αλλαγή εκπροσώπησης στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που έχει από 7 Νοεμβρίου αποστείλει.

Όλο αυτό το διάστημα διαπιστώνοντας ότι συμπεριφέρεστε αντίθετα προς όσα ορίζει όχι μόνο η δικαστική διαταγή αλλά και η νομοθεσία και το Καταστατικό του Συλλόγου, αποστείλαμε τόσο εγώ προσωπικά όσο και άλλα μέλη του Συλλόγου και της απερχόμενης διοίκησης, επιστολές επισημαίνοντας τον κίνδυνο για το Σύλλογο και ζητώντας αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη της εξώδικης διαμάχης των διαμαρτυρόμενων προπονητών με τον Πανελλήνιο, καθώς τη διαμαρτυρία τους αυτή προβάλατε ως μοναδικό αποδεικτικό της ακαταλληλότητάς μας ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.  Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από αυτούς εξασκούν προπονητικά καθήκοντα και μάλιστα χωρίς συμβατική σχέση, ενώ κατεγράφησαν και στο δελτίο ελέγχου του Ι.Κ.Α. με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου. Γι’ αυτό και ζητήσαμε αντίγραφό του (με το υπ’ αρ. πρωτ. 2211/10-11-2017 αίτημά μας), το οποίο αρνείστε να μας παρέχετε.

Αντί να διοικήσετε συμμορφούμενοι στη  προσωρινή δικαστική διαταγή και σύμφωνα με τις πάγιες αντικειμενικές υποχρεώσεις του Συλλόγου και να ενεργήσετε με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία και το άμεσο ή έστω και το προσδοκώμενο συμφέρον του Συλλόγου, σπεύσατε να ανατρέψετε κάθε νόμιμη και ωφέλιμη διαδικασία και ως πρώτο μέλημα να αντικαταστήσετε τους εκπροσώπους στις Αθλητικές Ενώσεις και Ομοσπονδίες παράνομα, καθώς ούτε εξουσία συναλλαγών σας παρέχει η δικαστική διαταγή, ούτε πρόκειται φυσικά για εκκρεμή δικαστική υπόθεση, ούτε και αντικειμενική αναγκαιότητα για τις πράξεις αυτές υπέρ του Συλλόγου.

Γνωρίζουμε ότι, παρά τις επισημάνσεις μας κατά τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής αλλά και στο από 6/11/2017 (αρ. πρωτ. 2186/5) έγγραφό μας, ο Πλακαντωνάκης Νικόλαος διαχειρίζεται χρήματα του Συλλόγου χωρίς καμιά νόμιμη σχέση με αυτόν. Ο Πλακαντωνάκης Νικόλαος παραιτήθηκε από την εργασία του στον Πανελλήνιο ήδη από τον Αύγουστο, ενώ έχει ενυπόγραφα δηλώσει ότι κατά την άσκηση των λογιστικών του καθηκόντων δεν ακολουθούσε την ενδεδειγμένη από τη φορολογική νομοθεσία λογιστική διαδικασία κατ΄ εντολή των διοικήσεων στις οποίες οι περισσότεροι από εσάς ανήκατε και όλοι σας στηρίξατε, όπως επίσης λάμβανε χρήματα εκτός της μισθοδοσίας του για λογαριασμό ανασφάλιστων εργαζομένων. Επίσης πληροφορούμαι ότι έχετε αποφασίσει να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες ο  Αναγνώστου Ναπολέων, ο οποίος, όπως προκύπτει από τον έλεγχο ορκωτών λογιστών, κατά το 2016 μόνο εμφανίζεται να έχει λάβει από το Σύλλογο 6.715 € χωρίς να έχει εκδώσει νόμιμα παραστατικά. Σε σχετικό ερώτημα του Πανελληνίου (αρ. πρωτ. 1745/16-8-2017) έστειλε την προσβλητική για το Σύλλογο αλλά και για κάθε φορολογούμενο πολίτη, απάντηση: «θα ήθελα να σας ενημερώσω οτι δεν ψάξατε καλά !!! είναι και άλλα χρήματα !!!». Οι σχετικές αποφάσεις κι ενέργειές σας απειλούν με περαιτέρω ζημία τον Πανελλήνιο.

Από την αρχή της θητείας σας αγνοείτε κάθε επισήμανσή μας και συμπεριφέρεστε απαξιωτικά προς τα δίκαια και εύλογα αιτήματα μελών του Συλλόγου και μάλιστα μελών της διοίκησης που επιδιώξατε με αναληθείς ισχυρισμούς να ανατρέψετε, που έχουν νόμιμο συμφέρον και δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση των πεπραγμένων της διοίκησης. Σας έχουν αποσταλεί αιτήματα με αρ. πρωτ. 2072/16-10-2017, 2097/18-10-2017, 2181/6-11/2017, 2186/6-11-2017, 2190/7-11-2017, 2211/10-11-2017 και 2243/20-11-2017 τα οποία αγνοείτε επιδεικτικά.Αρνείστε να  χορηγήσετε αντίγραφα πρακτικών των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και να μας ενημερώσετε ως οφείλετε για τις ενέργειές σας ως προσωρινή διοίκηση, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν προκαλέσει ιδιαίτερα μεγάλη ζημία στον Πανελλήνιο και δημιουργούν κίνδυνο για ακόμη μεγαλύτερη.

Όλες οι ενέργειες του Διοικητικού σας Συμβουλίου κατατείνουν στην καταστρατήγηση της αθλητικής, εργατικής και εν γένει νομοθεσίας και της δεοντολογίας.

Επειδή η από πρόθεση μη συμμόρφωση σε προσωρινή διαταγή δικαστή ή δικαστηρίου αποτελεί ποινικό αδίκημα κατά το άρθρο 232Α Ποινικού Κώδικα.

Επειδή οι ως άνω ενέργειές σας ζημιώνουν το Σύλλογο και απαξιώνουν τα μέλη του.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Διαμαρτύρομαι έντονα για την ως άνω συμπεριφορά και δράση σας, εκφράζοντας τα μέλη της απελθούσας προσωρινής διοίκησης.

Σας καλώ

Άμεσα

Να πάψετε να παραβιάζετε την από 2 Οκτωβρίου προσωρινή διαταγή,

Να αποκαταστήσετε τη ζημία που προκαλέσατε στο Σύλλογο λόγω της ως άνω παραβίασης,

Εντός δύο (2) ημερών

Να ανακαλέστε κάθε απόφαση που λάβατε κατά παράβαση της προσωρινής δικαστικής διαταγής και

Να απαντήσετε με σαφήνεια και διαφάνεια ως οφείλετε σε όλα τα αιτήματα που έχουμε εγγράφως και προσηκόντως υποβάλλει.

Άλλως σας δηλώνω ότι θα προσφύγουμε στα αρμόδια δικαστήρια και στις αρμόδιες δημόσιες αρχές για την προάσπιση των συμφερόντων του Συλλόγου .

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νομίμως την παρούσα προς : Την προσωρινή διοίκηση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος», που εδρεύει στην Αθήνα οδός Ευελπίδων αρ. 2 και Μαυροματαίων.

Ο εξωδίκως δηλών

και απερχόμενος Πρόεδρος του Πανελληνίου Γ.Σ.

Παπαϊωάννου Χαράλαμπος

 

Αθήνα 28.11.2017

 

Ο πληρεξουσίος δικηγόρος

2 (1)


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small