0 LIVE

Εξαιρετικές εμφανίσεις των Ελλήνων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βετεράνων

ethn

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έμπειρων αθλητών ή αν προτιμάτε Βετεράνων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Βουδαπέστη και για μια ακόμη φορά η Ελλάδα έχει δώσει βροντερό «παρών». Στην Ουγγαρία άλλωστε έχουν μεταβεί όλη η αφρόκρεμα του ελληνικού πινγκ πονγκ. Γιάννης Βλοτινός, Ντάνιελ Τσιόκα, Γιάννης Κορδούτης, Ντιάνα Ζέρδιλα, Μαρία Καλογιάννη είναι μεταξύ άλλων τα πρόσωπα που έχουν δώσει το «παρών».

Το Sportsland σας παρουσιάζει χρονικά τι έκαναν οι αθλητές μας. Σήμερα, άλλωστε υπάρχει η μέρα ξεκούρασης και από αύριο αρχίζουν τα νοκ άουτ.
Πρώτος στη μάχη έπεσε ο Γιάννης Κορδούτης στην κατηγορία Ms50. Στον όμιλο 46 σημείωσε τρεις νίκες. Επικράτησε με 3-1 του Κροάτη Ντούπλαντσιτς και 3-0 των Γερμανών Χερμπστ και Σκέιντ.
Στην ίδια ηλικιακή κατηγορία στον όμιλο 105 ο Νίκος Ορφανουδάκις νίκησε τον Γερμανό Μπρουνς με 3-0 και ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τους Πιέτσνικ (Πολωνία) και Νέιλσεν (Δανία).
Στο γκρουπ 164 ο Θωμάς Καραμήτσιος νίκησε με 3-1 τον Ισπανό Αμπότ και έχασε 3-2 από τον Γάλλο Κομέ και 3-1 από τον Μιουκ (Γερμανία).
Η Ρένα Φυλακούρη στο γκρουπ 19 (σ.σ. στις γυναίκες δεν είναι σωστό να γράφουμε την ηλικία τους), έχασε 3-2 από την Ντοβέρμπι (Νορβηγία) και 3-0 από τις Ντίρμερ (Γερμανία) και Μικαλάουσκεν (Λιθουανία).
Στην κατηγορία ΜS75 ο αγέρωχος Σταύρος Πλακαντωνάκης νίκησε με 3-0 για το 29ο γκουπ τους Πόνσε Ρέινα (Ισπανία) και Χακλ (Γερμανία), ενώ ηττήθηκε με 3-1 από τον Γερμανό Ντόχτερμαν.
Στην κατηγορία Ms85 ο Αντώνης Εκονομέλης νίκησε 3-0 τον Μικίσκα (Αυστρία) και 3-1 τον Νεουποτσχ (Γερμανία), αλλά ηττήθηκε με 3-0 από τον Γερμανό Κλιέμ.
Η Ντιάνα Ζέρδιλα σημείωσε στον 37ο όμιλο τρεις νίκες. Επικράτησε διαδοχικά των Χόρτον (Αγγλία), Γιάκομπ (Γερμανία) και Γιάσκοβα (Σλοβακία)
Με τρεις νίκες και η Μαρία Καλογιάννη στον 60ο όμιλο. Νίκησε τις Κοζέγκι (Ουγγαρία), Ρέξερ (Γερμανία) και Ανσόργκ (Γερμανία).
Ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος στα MS60 σημείωσε δύο νίκες και μία ήττα στο 13 γκρουπ. Επικράτησε των Μαντέι (Πολωνία) και Κιουχνρετ (Γερμανία), ενώ κάμφθηκε από τον Ριγκό (Ουγκαρία) με 3-0.
Στην ίδια κατηγορία στον 14ο όμιλο ο Κώστας Περάκης νίκησε τον Τορούν (Τουρκία) με 3-2 και έχασε με 3-0 από τους Γιοχέμ (Γερμανία) και Γιαρβίνεν (Φινλανδία)
Στον 24ο όμιλο ο Λουκάς Γιαλούρης επικράτησε με 3-2 του Γερμανού Γκιούνθερ  και έχασε με 3-0 από τους Μισέικις (Λιθουανία) και Γκιουνάι (Τουρκία).
Ο Νίκος Δούης έκανε δύο ήττες με 3-0 από τους Κάρθι (Αγγλία) και Ρούιχ (Γερμανία).
Ο Αρτέμης Πεχλιβανίδης σημείωσε κι αυτός τρεις ήττες στον όμιλο. Εχασε από τον Ελβετό Βίσερ, τον Γερμανό Σχμίτζ και τον Ιταλό Μπερνάρντο
Στην κατηγορία MS40 ο Γιώργος Κυριακόπουλος στο πρώτο γκρουπ επικράτησε με 3-0 του Σκιουνφελντερ (Γερμανία), αλλά ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τους Ντουράντ (Γαλλία) και Κιτσόκι (Πολωνία).
Ο Γιάννης Συμεωνίδης στον 7ο όμιλο νίκησε τον Τσέχο Βόλεκ με 3-0, αλλά στάθηκε άτυχος απέναντι στον Σλεσινγκερ (Γερμανία), καθώς ηττήθηκε με 3-2 15-13 το κόντρα. Στο τρίτο παιχνίδι έχασε από τον Αμαράλ (Γαλλία με 3-0)
Στον 17ο όμιλο πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης, καθώς ο Θανάσης Χειμωνάς έκανε τρεις ήττες. Εχασε από τους Αρμάντ (Γαλλία), Ματσιαμπίνι (Ιταλία) και Χουντχάουσεν (Γερμανία). Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο διαδίκτυο και παραδέχεται ότι είχε πιει πολλές μπύρες πριν την έναρξη του αγώνα, έπαιξαν το ρόλο τους…
Στον 19ο όμιλο ο Παναγιώτης Στεργιόπουλος νίκησε τον Μάιλις (Γερμανία) με 3-0 κι έχασε από τον Ούγγρο Μπορζέλ και τον Γάλλο Γκοριού.
Ο Μάριος Μαρκόπουλος στον 20ο όμιλο επικράτησε των Αλ Σαμούρι (Αυστρία) και Κόχλσμιντ (Γερμανία) με 3-2 και τα δύο παιχνίδια το κόντρα σετ το πήρε στον πόντο, αλλά ηττήθηκε από τον Ούγγρο Στεφάν με 3-1.
Ο τιτανοτεράστιος Γιάννης Βλοτινός έκανε… πάρτι και πήρε τρία παιχνίδια με 3-0 χωρίς φυσικά να χάσει σετ. κέρδισε διαδοχικά τους Σμιντ (Γερμανία), Αντίσεβιτς (Σερβία) και Τάκατς (Ουγγαρία).
Ο Γιάννης Ρογδάκης έχασε από τους Νιεμάν (Γερμανία) και Τόμσια (Πολωνία) με 3-0.
Τρεις εύκολες νίκες και για τον Χρήστο Τσαρσιταλίδη που νίκησε διαδοχικά με 3-0 τους Ποφόκ (Ιρλανδία), Γκόντετς (Σλοβενία) και Βιλαμόφσκι (Γερμανία).
Ο Θωμάς Παπαδόπουλος έχασε από τους Μέγερ (Γερμανία), Νέβζατ (Κύπρος), και Φούρκα Ουγγαρία.
Χωρίς να διρώσει ο Ντάνιελ Τσιόκα σημείωσε τρεις νίκες απέναντι στους Ράντελοφ (Γερμανία), Τζέραρντ (Βέλγιο) και Ζάμπο (Ουγγαρία)
 Στα διπλά οι Καραμήτσιος και Ορφανουδάκης έχασαν με 3-1 από τους Νίκελ- Γουόλτερ (Γερμανία) και με 3-0 από τους Εσθονούς  Χόρακ- Κινγκ, ενώ νίκησαν τους Ντεβιλερς -Βίντμερ με 3-0
Ο Γιάννης Κορδούτης σχημάτισε διπλό με τον Γιαλούρη και σημείωσαν τρεις νίκες. Επικράτησαν των Γερμανών αφοί Μπρενεστχουλ με 3-2 των Ρώσων Πλάκοφ και Τκοβρεμπατζε με 3-0 και των Βέλγων Ντουσάρτ-Νούκενς με 3-0.
Το δίδυμο Καλογιάννη – Ζέρδιλα ήταν αχτύπητο και νίκησαν κατά σειρά τις Γκαφτέα – Βίντιλα με 3-1, Κόπεξ – Λούντερ (Ελβετία) με 3-0 και Μπρανς – Φίσερ (Γερμανία) με 3-0.
Μία νίκη για τους Μαρκόπουλο – Παπαδόπουλο που επικράτησαν με 3-1 των Ζενκλουσεν -Ζεχ, ενώ έχασαν τα άλλα δύο παιχνίδια.
Μόνο σε ένα παιχνίδι δυσκολεύτηκαν οι Βλοτινός – Τσαρσιταλίδης που προχώρησαν με τρεις νίκες. Απέναντι στους Πολωνούς Κιτσόκι και Σαβόχ ήρθαν 3-2, ενώ τα άλλα παιχνίδια έληξαν 3-0.
Τρεις νίκες και για το δίδυμο Τσιόκα – Στεργιόπουλος που έχασαν μόλις ένα σετ.

ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small