0 LIVE

Εντονότατη κριτική του Παναθηναϊκού στην Ομοσπονδία πινγκ πονγκ

πινγκ πονγκ σεφ

 

Εντονότατη κριτική στην ΕΦΟΕπΑ άσκησε το τμήμα πινγκ πονγκ του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» κατηγορούν τη διοίκηση του Μανώλη Κολυμπάδη, αλλά κυρίως τον πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής Παναγιώτη Τζόβολο, για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πινγκ πονγκ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου σεβόμενο τις αξίες και τις αρχές του Συλλόγου, αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τους φιλάθλους του, αλλά και τους ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα, για μία σειρά αποφάσεων της Ομοσπονδίας της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν το άθλημα στον απόλυτο μαρασμό.

Είναι ευρέως γνωστό πως η κάνουλα των επιχορηγήσεων από τη πλευρά της Πολιτείας προς τις Ομοσπονδίες έχει κλείσει δραματικά και τα χρήματα που δίνονται δεν επαρκούν. Στη δική μας περίπτωση, η Ομοσπονδία αποφάσισε να καλύψει το κενό αυτό με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να μεταφέρει όλο το οικονομικό βάρος στους Συλλόγους και τους γονείς των αθλητών με τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Ο δεύτερος είναι η πλήρης απαξίωση του αθλήματος, που ήρθε με τον χειρότερο τρόπο, με την ανακοίνωση της 28ης του περασμένου Ιουλίου, που προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αναλυτικά αναφέρουμε με απλά μαθηματικά πώς το βάρος έπεσε σε Συλλόγους και γονείς. Το παράβολο συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυξήθηκε σχεδόν 400%. Για παράδειγμα το ποσό που απαιτούνταν την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν για συμμετοχή στην Α2 ήταν 28 ευρώ ενώ φέτος αυξήθηκε  στα 100 ευρώ. Το παράβολο μεταγραφής για μία αθλήτρια ή έναν αθλητή με υποσχετική στην Α1 κατηγορία είναι 250 ευρώ όταν τα αντίστοιχα παράβολα σε άλλες Ομοσπονδίες, ακόμα και ομαδικών αθλημάτων, είναι αρκετά λιγότερα. Οι γονείς από την άλλη αναγκάζονται να ξοδεύουν υπέρογκα ποσά προκειμένου τα παιδιά τους να παρευρεθούν στα ανά την Ελλάδα αναπτυξιακά, αφού αυτό απαιτεί το σύστημα της Ομοσπονδίας, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως αρωγή από την πλευρά της.

Στο ζήτημα της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας και τα περί πτώχευσης, αφενός είχε ως σκοπό να αφαιρέσει την υποχρέωσή της στη καταβολή οδοιπορικών προς τις ομάδες μετά την απόφαση της για τη διεξαγωγή ενός αγωνιστικού διημέρου της Α1 και Α2 γυναικών και ανδρών στην επαρχία, κάτι που θα αποτελέσει πολύ μεγάλο οικονομικό βάρος για πολλούς Συλλόγους. Αφετέρου να δικαιολογήσει την αποτυχία της στην εξεύρεση οικονομικών πόρων και χορηγιών, αναφέροντας με τον πιο επίσημο τρόπο, οτι «το άθλημα δεν πουλάει», όπως δηλώθηκε στην ανακοίνωσή της, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στις συμφωνίες που ήδη είχαμε κάνει με χορηγούς.

Θεωρώντας λοιπόν, πως η Ομοσπονδία θα πρέπει να σταματήσει να στέκεται απέναντι από γονείς και Συλλόγους, να επιλέξει να έρθει στην ίδια πλευρά με εμάς και να σταθεί δίπλα στις προσπάθειές μας, ζητάμε εκτός από τη γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο διοίκησής της, και την αλλαγή στον τρόπο λήψης αποφάσεων σε σημαντικά ζητήματα όπως η εν μία νυκτί κατάργηση οικονομικών εγκυκλίων, αιφνίδιες αυξήσεις παραβόλων και φυσικά του επανασχεδιασμού των όρων συμμετοχής των νεαρών αθλητών στα αναπτυξιακά ώστε επιτέλους να ανασάνουν οικονομικά οι γονείς τους.

Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποδείξουμε πως το άθλημα μας και πουλάει και πολλές προοπτικές ανάπτυξης έχει. Πιστεύουμε πως με ομαδικό πνεύμα και συνεννόηση μπορούμε να αφήσουμε πίσω τα πολλά προβλήματα και να στηρίξουμε όλοι μαζί τον χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης γενικότερα, αλλά και τους   ανθρώπους που πραγματικά αγαπάνε το άθλημα.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small