0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Εκτός πραγματικότητας το Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση της διαιτησίας

πινγκ πονγκ

Η συνάντηση του Μανώλη Κολυμπάδη με τους Ελληνες διαιτητές πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Μια συνάντηση που έγινε εσπευσμένα, μετά τις απαράδεκτες διαιτησίες που είχαμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Παναγιώτης Τζόβολος, πέντε επιδιαιτητές και 14 διαιτητές.

Αυτό που μας έκανε τρομερή εντύπωση ήταν το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία. Ετσι, όπως το παρουσίασε ο… συντάκτης του κειμένου, φάνηκε λες και η συνάντηση έγινε για τη… συσπείρωση των σχέσεων της ομοσπονδίας με τους διαιτητές κι όχι για να λυθούν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα της διαιτησίας.

Παράλληλα, μετά τα τραγικά λάθη δεν ανακοινώθηκε κάποια τιμωρία, αλλά όπως είπε ο Παναγιώτης Τζόβολος (σ.σ. ή τουλάχιστον λόγια τα οποία του απέδωσε ο συντάκτης του κειμένου) «έχουν αποκτήσει ουσιαστική εμπειρία». Και το λέμε αυτό, γιατί θεωρούμε λίγο δύσκολο δύο βδομάδες μετά τα τραγικά λάθη ο κ. Τζόβολος να δήλωσε ότι οι διαιτητές έχουν αποκτήσει ουσιαστική εμπειρία, όταν κάποιοι (σ.σ. φυσικά όχι όλοι) διαιτητές δεν έχουν καμία σχέση και καμία ιδέα για το πινγκ πονγκ.

Επομένως μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το Δελτίο Τύπου της ομοσπονδίας. Αλλωστε το ζητούμενο της συνάντησης δεν ήταν να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση, γιατί αν δεν βλέπουμε και δεν κατανοούμε το πρόβλημα, δεν θα το λύσουμε ποτέ…

Το χειρότερο από όλα ήταν πως στον πρόλογο ο… συντάκτης μας αναφέρει τις προσπάθειες τις ομοσπονδίας για να λυθεί το πρόβλημα της διαιτησίας. Μια υπενθύμιση που σίγουρα δεν χρειαζόταν. Είναι δεδομένο ότι η Ομοσπονδία προσπάθησε να ξαναφτιάξει τη διαιτησία. Πόσο μάλλον σε πολύ κακούς οικονομικά καιρούς Είναι δεδομένη η πρόθεσή της και όλοι στην αρχή την επικροτήσαμε. Απλά πλέον χρειάζεται… υπερπροσπάθεια από όλους για να φτάσει σε ένα… αξιοσέβαστο επίπεδο.

Αυτές οι επισημάνσεις του τύπου ότι η συνάντηση αποσκοπούσε στο «να βελτιώσει με διάφορους τρόπους την επαφή και τη συνεργασία με τους διαιτητές», κατά την άποψή μας, υποβαθμίζει αυτή την προσπάθεια και προσβάλει τόσο την ομοσπονδία, όσο και τους διαιτητές, μιας και είμαστε σίγουροι ότι η σχέση των διαιτητών με την ομοσπονδία είναι άριστη. Το πρόβλημα είναι να τηρηθούν οι κανονισμοί. Γι αυτό το θέμα, άλλωστε δεν έγινε καμία νύξη. Γι αυτό δεν έγινε η συνάντηση;

Αλλωστε έτσι όπως έχει συνταχθεί το κείμενο, δίνει την εντύπωση, πως η συνάντηση έγινε έτσι απλά για να γίνει. Κάτι που είμαστε απόλυτα σίγουροι δεν ισχύει. Η συνάντηση έγινε, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα. Επομένως καλό θα ήταν να μην βγαίνουν ανακοινώσεις, που αφενός προσβάλουν τη νοημοσύνη μας και αφετέρου υποβαθμίζουν την προσπάθεια της ομοσπονδίας και των καλών διαιτητών.

Τέλος δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Αυτό δείχνει ότι πραγματικά προσπαθούμε. Γι αυτό, άλλωστε έγινε η συνάντηση. Επειδή έγιναν πολλά λάθη και η Ομοσπονδία ήθελε να τα διορθώσει. Αυτό έπρεπε να τονιστεί κι όχι αυτό που μας παρουσίασε ο συντάκτης, ο οποίος με αυτά που έγραψε φάνηκε πως δεν έχει καμία ιδέα του προβλήματος…

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου και βγάλετε τα συμπεράσματά σας!

Χρήσιμη για όλους ήταν η συνάντηση της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με τους διαιτητές, που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της ομοσπονδίας. Ήδη η τελευταία έχει βελτιώσει με διάφορους τρόπους την επαφή και τη συνεργασία με τους διαιτητές και η συνάντηση αποσκοπούσε και σε αυτό, πέρα φυσικά από την προσπάθεια να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα στα αγωνιστικά τραπέζια. Παρέστησαν 5 επιδιαιτητές και 14 διαιτητές. Στην αρχή μίλησε για λίγο ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Θύμισε ότι η ελληνική διαιτησία στην επιτραπέζια αντισφαίριση έχει τιμήσει τη χώρα στο εξωτερικό, καλωσόρισε τους νέους διαιτητές και τους προέτρεψε να μοχθήσουν κι αυτοί για την εξέλιξή τους με καλή γνώση και εφαρμογή των κανονισμών. Στη συνάντηση παρέστη και το μέλος της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρώην πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γιώργος Παπαγεωργίου, που γνωρίζει καλά το αντικείμενο, ενώ οι διαιτητές είχαν βασικά συνεργασία με τον Παναγιώτη Τζόβολο.

Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής και διεθνής διαιτητής τόνισε στους πιο «φρέσκους» ότι έχουν αποκτήσει ουσιαστική εμπειρία από την αρχή της σεζόν, αναφέρθηκε στην ανάγκη να έχουν οι διαιτητές περισσότερη συνεργασία μεταξύ τους ώστε να εμφανίζουν ομοιομορφία αποφάσεων και στάσεων, ενώ αποκάλυψε ότι σύντομα θα εφαρμοστεί αξιολόγηση. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Συζητήθηκαν θέματα διαδικαστικά, θίχτηκαν ορισμένα σημεία κανονισμών, ενώ οι διαιτητές αντάλλαξαν απόψεις με τους εκπροσώπους της διοίκησης πάνω σε διάφορα συμβάντα αγώνων.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small