0 LIVE

Εκτεθήκαμε στο… κρύο

πινγκ πονγκ σεφ

Το 2017 δεν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για το ελληνικό πινγκ πονγκ. Οι αγώνες που διεξήχθησαν στην Ελευσίνα στέφθηκαν με απόλυτη… αποτυχία. Το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο να έχουν παράπονο όλες οι ομάδες της Α1 Γυναικών και Α2 Ανδρών και Γυναικών, αλλά να εκτεθούμε και διεθνώς.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν οι ομάδες πήγαν στην Ελευσίνα συνάντησαν μέσα στην αίθουσα δύο τεράστια προβλήματα. Αφενός το… πολικό κρύο που επηρέαζε όλες τις προσπάθειες των αθλητών – τριων και αφετέρου τον πολύ μικρό χώρο που είχαν τα τραπέζια.

Οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει 9 τραπέζια στο ΓΑΣΕ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν επαρκής ο χώρος για να αγωνιστούν αθλήτριες επιπέδου Α1.

1

Η ανάρτηση της Μόλναρ στο Facebook!

Υστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες των ομάδων έφυγε ένα τραπέζι, αλλά και πάλι ο χώρος ήταν ανεπαρκής. Μάλιστα στον αγώνα Γυναικών ανάμεσα στα Ταταύλα και τον Φοίνικα, οι δύο ομάδες δεν ήθελαν να ξεκινήσει το ματς. Σε ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι και για τους δύο συλλόγους, που μάχονται για τη σωτηρία τους, δεν είχαν χώρο για να μπορούν να παίξουν από πίσω, με αποτέλεσμα, στην κυριολεξία,  πολλές φορές να… κουτουλάνε στους τοίχους.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν και οι δύο ομάδες έκαναν παράπονα και ζήτησαν να αλλάξουν τραπέζι, λέγοντας ότι δεν μπορούν να παίξουν, υπεύθυνος της ομοσπονδίας στο κομμάτι της διαιτησίας είπε στις ομάδες ότι αν δεν αγωνιστείτε θα σας μηδενίσουμε και τις δύο… Αμφότεροι υπέκυψαν στους «εκβιασμούς» και τα Ταταύλα τελικά κέρδισαν 4-3.

Το χειρότερο από όλα, όμως, είναι ότι γίναμε διεθνώς ξεφτίλα. Η αξιοπιστία του πρωταθλήματος έπεσε πάρα πολύ και με δεδομένο ότι υπήρχαν και αθλήτριες από το εξωτερικό το πρόβλημα έγινε ακόμα πιο έντονο. Στο κλειστό γήπεδο της Ελευσίνας δεν υπήρχε θέρμανση και το κρύο ήταν αβάσταχτο.

Μάλιστα οι αθλητές στο ζέσταμα πριν τους αγώνες το έκαναν με… ρούχα, ενώ στην γραμματεία για να… επιβιώσουν είχαν σόμπα! Αξιοσημείωτο, όσο και ντροπιαστικό, είναι πως η διεθνής αθλήτρια Μόνικα Μόλναρ, που κοσμεί με την παρουσία της την Α1 έγραψε στο Facebook: «Ετοιμες να παίξουμε τον αγώνα με… μπουφάν. Θερμποκρασία 0 βαθμούς ίσως και -1.

Κι εν κατακλείδι, για μία ακόμη φορά ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ομοσπονδίας ήταν πολύ κακός. Το τελευταίο ωράριο ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση. Ο υπεύθυνος της τεχνικής επιτροπής σαφώς και φέρνει πολύ μεγάλη ευθύνη. Μιας και γνώριζε η αίθουσα στο ΓΑΣΕ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις προδιαγραφές τριών κορυφαίων κατηγοριών θα έπρεπε ή να αναβάλει μία διοργάνωση, ή να βάλει διαφορετικά ωράρια.

2

Σόμπα και μπουφάν για τη γραμματεία των αγώνων. Διαφορετικά τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα…

Για μια ακόμη φορά, όμως, ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής κ. Τζόβολος δεν προνόησε πράγματα και καταστάσεις, εξέθεσε με την αμέλειά του την ομοσπονδία και έδωσε ξανά αφορμή σε κάποιος… δύσπιστους να λένε πως κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο να ολοκληρώνονται οι αγώνες με κάθε κόστος. Κι όχι να υπάρχει καλό αγωνιστικό προϊόν από τις ομάδες. Την χρονιά μάλιστα που οι ομάδες είναι αξιόλογες και πολλές ξένες αθλήτριες μας κοσμούν με την παρουσία τους…

Εκτός, βέβαια κι αν δεν γνώριζε ότι το ΓΑΣΕ δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τριών μεγάλων κατηγοριών. Τότε το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο…


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small