0 LIVE

Διεθνής ποδηλατική πανδαισία το 2017 στη Ρόδο

photo1

Με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη του αθλοτουρισμού θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017 στη Ρόδο τρεις μεγάλες διεθνούς ακτινοβολίας ποδηλατικές εκδηλώσεις με τη συνεργασία της UCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας), της Περιφέρειας Νοτίου Αιγίου, του δήμου Ρόδου, της Sports Tours Hellas, τηςRodos Cycling, του Ποδηλατικού Συλλόγου «Ροδήλιος» και την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Οι διοργανωτές παραχώρησαν το μεσημέρι (Σάββατο 19 Νοεμβρίου) συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Plaza της Ρόδου και αναφέρθηκαν στις εκδηλώσεις που θα γίνουν:

5 Μαρτίου International Rhodes Grand Prix 1.2 UCI

10-12 Μαρτίου International Rhodes Tour 2.2 UCI

20-23 Απριλίου Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών «UCI Gran Fondo Rhodes Tour»

Το λόγο πήρε πρώτος ο εκτελεστικός διευθυντής των αγώνων, Ζώης Δρίβας, ο οποίος τόνισε ότι «για δεύτερη συνεχή χρονιά θα διοργανώσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, στο οποίο το 2017 αναμένεται να γίνει ρεκόρ συμμετοχών σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα προβλέψεις. Επίσης τον Μάρτιο θα αναβιώσουμε και πάλι τον διεθνή ποδηλατικό γύρο Ρόδου με τη διεξαγωγή ενός Grand Prix (5 Μαρτίου) και τριών ΕΤΑΠ (10-12 Μαρτίου). Σε αυτή τη διοργάνωση η συμμετοχή επαγγελματικών και εθνικών ομάδων είναι εντυπωσιακή, καθώς μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν το “παρών” 18 απ’ όλη την Ευρώπη».

Στη συνέχεια ο γενικός διευθυντής των αγώνων, παλιός διεθνής πρωταθλητής ποδηλασίας και Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Λεβεντάκης αναφερόμενος στις διεθνούς ακτινοβολίας αυτές εκδηλώσεις είπε: «Θα δώσουν ξεχωριστή αίγλη στην ανάπτυξη και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Όπως είχαμε υποσχεθεί στον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο και στην αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Παπαβασιλείου οι προσπάθειες μας αυτές στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία, αφού οι μέχρι τώρα συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη. Ετσι ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλαν».

Καταλήγοντας ο κ. Λεβεντάκης εξέφρασε την άποψη ότι «οι διεθνείς αυτές εκδηλώσεις θα αποτελέσουν ορόσημο για τα αθλητικά και τουριστικά δρώμενα της Ρόδου».

Ακολούθως μίλησε ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου «Ροδήλιος», Γιάννης Παπασταματάκης: «Αποτελούν κάτι ξεχωριστό για το Σύλλογο και για το νησί οι αγώνες αυτοί και είναι τεράστια επιτυχία που επιλέχθηκε για ακόμη μία χρονιά η Ρόδος για την τέλεση τόσο σπουδαίων ποδηλατικών γεγονότων και μάλιστα σε μήνες που θα αναπτύξουν και θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο».

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου είπε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρειά μας η διοργάνωση τόσο μεγάλων αθλητικών γεγονότων στο νησί μας. Προσελκύουν έναν καλύτερο και ποιοτικότερο τουρισμό, αναπτύσσουν τον αθλοτουρισμό, τον οποίο εμείς επιδιώκουμε διοργανώνοντας εκτός από τους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες, τον Μαραθώνιο και το Τρίαθλο. Η Ρόδος έχει καταφέρει να βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλων αθλητικών γεγονότων και θα στηρίξουμε για άλλη μια χρονιά με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειες των ανθρώπων της ποδηλασίας, που αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για το νησί μας».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Ρόδου, Τέρης Χατζηϊωάννου, επισήμανε: «Δημιουργούνται μόνιμοι θεσμοί και ανοίγει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, που έχει να κάνει με την αξιοποίηση του ποδηλατικού τουρισμού, αφού οι συνθήκες στη Ρόδο και η κληρονομιά είναι οι ιδανικές».

Τέλος, ο πρόεδρος των Island Games, Τάκης Μιχαηλίδης, απηύθυνε χαιρετισμό του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού.

Για την υλοποίηση των αγώνων αμέριστη είναι η χορηγική αρωγή της Aegean Airlines και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων «Best Western Plaza» και «Mitsis Hotels», όπως και η υποστήριξη μιας σειράς άλλων χορηγών όπως είναι η «Rodos Cars» και η «GRF».


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small