0 LIVE

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιστορική «γκάφα»της ΕΦΟΕπΑ. Δύο χρόνια λάθος οι κληρώσεις!

πινγκ πονγκ σεφ

Το τραγικό λάθος που αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας που πραγματοποιήθηκε στην προκριματική φάση της Δυτικής Ελλάδας στους Εφήβους είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί, ενδεχομένως το μεγαλύτερο «σφάλμα» που έχει γίνει ποτέ, όχι μόνο στο πινγκ πονγκ, αλλά σε όλες τις ερασιτεχνικές ομοσπονδίες. Ανάλογη γκάφα, μάλιστα δεν έχουμε ακούσει ή διαβάσει στο παρελθόν.

Η αποκάλυψη της ιστορικής «γκάφας» ξεκίνησε από το mail που μας έστειλε ο Βλάσιος Γεωργίου του αθλητικού ομίλου Ξυλοκάστρου, ο οποίος στην επιστολή του με τίτλο «αποκατάσταση της αλήθειας» (σ.σ. για το ρεπορτάζ της προκριματικής φάσης στη Δ. Ελλάδα) αναφέρει μεταξύ άλλων. «με βάση τον κανονισμό τα φαβορί είναι 3 και όχι 4 το 50% των 6» ΚΕΔ. 7.1.2.3.  Η έννοια του μισού που προκύπτει επεκτείνεται και στους υπόλοιπους ζυγούς αριθμούς συμμετοχών. Σε περίπτωση που υπάρξει μονός αριθμός συμμετοχών ο αριθμός των φαβορί θα είναι ο αριθμός των συμμετοχών πλην 1 διαιρεμένος διά 2.» και πρόσθεσε. Υπήρχαν έξι όμιλοι, άρα 3 φαβορί!

Και για να εξηγήσουμε με το σκεπτικό του Γεωργίου τα φαβορί στα νοκ άουτ σύμφωνα με το 7.1.2. πρέπει να είναι οι μισοί από τους συμμετέχοντες από το ταμπλό των νοκ άουτ που δημιουργήθηκε. Για παράδειγμα συμμετέχουν 18 αθλητές μπαίνουν 9 φαβορί. Κοιτάξαμε αναλυτικά τις κληρώσεις  σε όλη την Ελλάδα και διαπιστώσαμε ότι έχουν γίνει με αυτό τον τρόπο! Δηλαδή τοποθετήθηκαν τόσα φαβορί όσο οι μισοί συμμετέχοντες.

Το τραγικο είναι ότι ο Κανονισμός Εσωτερικών Διοργανώσεων αναφέρει διαφορετικά πράγματα. Στο άρθρο 7 που αφορά την τοποθέτηση φαβορί και στην παράγραφο 7.4 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στις προκριματικές και ημιτελικές φάσεις τοποθετούνται τόσα φαβορί όσες είναι οι θέσεις των προκρινόμενων στην επόμενη φάση». Δηλαδή αν προκρίνονται 4 αθλητες (σ.σ. όπως στη Δ. Ελλάδα), θα έπρεπε να τοποθετηθούν 4 φαβορί και φυσικά να μην αγωνιστούν μεταξύ τους.

Μάλιστα στο 7.5. αναφέρει χαρακτηριστικά «Στην τελική φάση τα φαβορί τοποθετούνται σύμφωνα με την παραγρ. 7.1.2. του παρόντος άρθρου και τον Πίνακα 1. Οι υπόλοιποι αθλητές τοποθετούνται στους πίνακες με κλήρωση».

Οπερ σημαίνει ότι ο τρόπος που πραγματοποιούν τις κληρώσεις στα προκριματικά αφορούσε μόνο τις τελικές φάσεις!!!

Και για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο στην προκριματική φάση της Αττικής στους Εφήβους δόθηκαν 14 προκρίσεις που σημαίνει ότι με βάση το 7.4 θα επρεπε να τοποθετηθούν 14 φαβορί, που δεν έπρεπε να παιξουν μεταξύ τους. Εν αντιθέσει με ό,τι λέει ο ΚΕΔ στην Αθήνα τοποθετήθηκαν 9 φαβορί όπερ σημαίνει ότι στον αγώνα πρόκρισης έπαιξαν φαβορί μεταξύ τους, κάτι που είναι αντικανονικό βάση των κανονισμών.

Θα δώσουμε  ακόμα ένα παράδειγμα. Στην προκριματική φάση των Ανδρών στον αγώνα πρόκρισης στα νοκ άουτ έπαιξε ο Σταματούρος (Ν.1 φαβορί) με τον Μαδέση (Ν.20), με αποτέλεσμα ο αθλητής του Ολυμπιακού να νικήσει και να μείνει εκτός ο Μαδέσης. Σύμφωνα όμως με τον κανονισμό ο Μαδέσης θα έπρεπε να είναι φαβορί, καθώς προκρίθηκαν 26 αθλητές από την Αττική… Αρα βάση του ΚΕΔ δεν μπορούσαν να παίξουν δύο φαβορί μεταξύ τους.

Και για να μην μακρηγορούμε η Ομοσπονδία έχει κάνει λάθος σε όλες τις κληρώσεις προκριματικής φάσης που έχουν γίνει!!!!Τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017 και ύστερα όταν ανανεώθηκε ο κανονισμός.

Το συγκεκριμένο τραγικό λάθος μας το έχουν επιβεβαιώσει και οι νομικοί μας σύμβουλοι που διάβασαν λεπτομερώς τον Κανονισμό Εσωτερικών Διοργανώσεων.

Το ερώτημα πλέον είναι ποια θα είναι η αντίδραση της ΕΦΟΕπΑ. Μετά τα συνεχόμενα λάθη της Τεχνικής Επιτροπής, ήρθε το μεγαλύτερο όλων, αυτό που στερεί δηλαδή σε παιδιά να περάσουν στις τελικές φάσεις!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης παρά το γεγονός ότι έχουν επισημανθεί (σ.σ. τουλάχιστον από εμάς) πολλά λάθη δεν έχει πάρει θέση, και δεν έχει προσπαθήσει να διορθώσει τίποτα από τα συνεχόμενα λάθη ή να αλλάξει πρόσωπα. Αυτή η στάση του μάλιστα προκαλεί πολλές απορίες, καθώς οι πληροφορίες μας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου είναι γενικός γραμματέας , αναφέρουν ότι λύνει όλα τα προβλήματα άμεσα και τείνει να χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους γενικούς που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια.

Η στάση του, όμως, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη στο πινγκ πονγκ, δίνοντας μας την αίσθηση ότι όλα δουλεύουν στον αυτόματο πιλότο και το μόνο που περιμένει είναι να τελειώσει η θητεία του και να αποχωρήσει, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος. Αν ισχύει αυτό, κατά την προσωπική μας άποψη αδικεί τον εαυτό του, καθώς είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει τα μέγιστα στο πινγκ πονγκ.

Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε την επίσημη αντίδραση της ΕΦΟΕπΑ, καθώς είναι αδιανόητο να έχουν γίνει λάθος όλες οι κληρώσεις στις προκριματικές φάσεις τα τελευταία δύο χρόνια και να μείνει η ομοσπονδία άπραγη…

Η επιστολή του κ. Γεωργίου

Η επιστολή του κ. Γεωργίου

 

Ο ΚΕΔ

Ο ΚΕΔ

 

 

Η κλήρωση των νοκ άουτ από όπου φαίνεται ότι παίζει ο Μαδέσης με τον Σταματούρο στην Προκριματική φάση

Η κλήρωση των νοκ άουτ από όπου φαίνεται ότι παίζει ο Μαδέσης με τον Σταματούρο στην Προκριματική φάση


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small