0 LIVE

Απειλές και «εκβιασμοί» μέσα στο κτήριο της ΕΟΕ!

Μπόουλινγκ

Όταν βρίσκεσαι σε ένα χώρο, όπως αυτός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρέπει να σέβεσαι κάποια πράγματα. Αρχής γενομένης το ρόλο και τον σκοπό που αντιπροσωπεύει η ΕΟΕ. Τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπιακού κινήματος, τις προσπάθειες που έκαναν πρώτοι οι Ελληνες για τη δημιουργία των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και των όσων συμβολίζουν.

Τα προαναφερθέντα είναι κάτι που γνωρίζουν όλοι στον κόσμο, σέβονται και τιμάνε την Ελλάδα για τις αρχές που δώσαμε. Επομένως είναι φυσιολογικό όταν σε ένα χώρο που πρεσβεύει αυτές τις αξίες, ακούγονται διενέξεις, στάσεις που προκαλούν το διχασμό και όχι την συναίνεση να προβληματίζουν. Στάσεις που απαγορεύουν σε αθλητές και σωματεία να πράξουν εθελούσια και εν αντιθέσει να φτάνουν σε σημείο… «εκβιασμού», είναι σίγουρο πως στα αυτιά ενός τρίτου δεν ηχούν ωραία.

Ο κ. Παναγιώτης Αδαμίδης τόνισε πως όποιος αθλητής ή σύλλογος που ανήκει στην ΕΓΟ πάρει μέρος σε αγώνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ δεν θα αγωνιστεί ξανά σε εμάς. Θα διαγραφεί αυτόματα.

Μάλιστα μετά από καταιγισμό ερωτήσεων είπε πως απαγορεύεται ακόμη και να αγωνιστούν σε ένα ανεπίσημο φιλικό τουρνουά με αθλητές που δεν είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΕΓΟ…

Δηλαδή ο κ. Αδαμίδης που όλοι γνωρίζουν ότι ασκεί ηγετικό κομμάτι στο τμήμα μπόουλινγκ της ΕΓΟ… απαγορεύει στους αθλητές και στα σωματεία που ανήκουν στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία να έχουν… οποιαδήποτε επαφή με τους αθλητές και φίλους που παίζουν στην Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ.

Με το… απειλητικό, που στα μάτια τα δικά μας είναι άκρως «εκβιαστικό», «θα διαγραφείς» ο κ. Αδαμίδης προφανώς και προσπαθεί να διχάσει το άθλημα και φυσικά να συσπειρώσει τη δύναμή του…

Βέβαια η ιστορία έχει δείξει ότι ο σωστός ηγέτης πρέπει να εμπνέει κι όχι να απειλεί, καθώς η πρακτική του φόβου, μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί να «κρατήσει» το λαό… Και στην τελική δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως ένα τμήμα μπόουλινγκ βάζει αυτούς τους διαχωρισμούς… Γιατί απειλεί και «εκβιάζει» τους αθλητές και τους συλλόγους; Εχει σαν στόχο την ανάπτυξη ή την εδραίωση της προσωπικής θέσης;

Σε αυτές τις πολιτικές η έννοια δημοκρατία και ελευθερία πάνε μάλλον στράφι…  Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ο κ.Αδαμίδης στην εισαγωγή του είπε «η συνάντηση είναι για να προτείνουν οι αθλητές για πρώτη φορά πράγματα». Βέβαια αν προτείνουν να παίξουν με τον συναθλητή και φίλο, που απλά έτυχε να έχει διαφορετική άποψη με όσα πιστεύει (σ.σ. σε διοικητικό κομμάτι ή διαφορετικά η λεγόμενη πολιτική) ο κ. Αδαμίδης και η τεχνική επιτροπή, γνωρίζει ότι έρχεται η… διαγραφή.

Ξεκινήσαμε με το… ηθικό κομμάτι, γιατί, έστω και λίγοι, θεωρούν ότι ειδικά τις μέρες μας το ήθος είναι το Α και το Ω.  Και μέσα σε ένα ηθικό κομμάτι δεν χωράνε απειλές και «εκβιασμοί». Όμως θα συνεχίσουμε με πολύ πιο σοβαρά θέματα, με παρανομίες που αποκαλύφθηκαν στη συνάντηση της Κυριακής, όπου το Sportsland με πολυπρόσωπη «αποστολή» κατέγραψε όλα όσα ειπώθηκαν!

Υ.Γ. Για να δώσουμε τροφή για… σκέψη σε όλα τα σωματεία και για να απαντήσουμε σε κάποιους που «πατάνε» πάνω στο καταστατικό της ΕΓΟ. Εχει κανένα σωματείο στα χέρια του το τροποποιημένο καταστατικό της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, όπου έχει εισαχθεί το άθλημα του Μπόουλινγκ; Ζητείστε το από την ΕΓΟ… θα σας το δώσουν;;;


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small