0 LIVE

Με ανάμικτα συναισθήματα ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

1

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ανήκει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά. Οι αθλητές μας διεκδίκησαν τους τίτλους της χρονιάς και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να το πετύχουν.

Παρόλα αυτά τα συναισθήματα μετά το τέλος της διοργάνωσης είναι… ανάμικτα βάζοντας γενική βαθμολογία που με το ζόρι ξεπερνάει τη βάση.

Από την μία υπήρχε η αξιέπαινη προσπάθεια της Κικής Ερηνάκη. Η αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και υπεύθυνη του ΑΟ Χανίων, έδωσε πραγματικά τον καλύτερό της εαυτό. Σαν οικοδεσπότης έκανε τα πάντα για να νιώσουν άνετα οι αθλητές και οι προπονητές. Φρόντισε να υπάρχουν στο γήπεδο Κρητικά εδέσματα, πούλμαν που θα μεταφέρει τους αθλητές, δώρα για τους νικητές και φυσικά… βάθρο που η ομοσπονδία δεν είχε φροντίσει να υπάρχει τα τελευταία χρόνια (σ.σ. γιατί όσο και αυτονόητο να είναι, για την ΕΦΟΕπΑ δεν είναι…).

Παράλληλα χάρη στις ενέργειες της ήρθαν τοπικά Μέσα, πρόβαλαν το άθλημα με συνεντεύξεις, αλλά και με Live streaming (Αν και στο συγκεκριμένο στάδιο υπήρχαν οι προδιαγραφές να μεταδοθούν ζωντανά όλα τα τραπέζια).

 

Κατά γενική ομολογία των εκπροσώπων που μιλήσαμε έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση και τις παροχές που είχαν.

Παράλληλα όλοι έκριναν θετικά το γεγονός ότι επιτέλους μία διοργάνωση έφυγε από την Αθήνα.

Από τη μία μπαίνει στη ζυγαριά το μεγάλο δεκάρι που πήρε οργανωτικά ο ΑΟ Χανίων, αλλά στη συνέχεια ακολουθούν τα μεγάλα κενά της διοργάνωσης, που με το ζόρι παίρνουν 1!!! Η ανεπάρκεια της διοίκησης της ομοσπονδίας για μια ακόμη φορά φάνηκε σε μία διοργάνωση. Για την ακρίβεια ήρθε ξανά στο προσκήνιο ότι δεν υπάρχει το λεγόμενο «μεράκι». Το «μεράκι» που έδειξε ο ΑΟ Χανίων που πήρε μία διοργάνωση μετά από χρόνια. Η κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς για το πινγκ πονγκ, φρόντισε η ομοσπονδία να μην έχει… αθλητές! Αλήθεια πόσο πετυχημένη είναι μία γιορτή όταν γίνεται σε ένα εντυπωσιακό μέρος, αλλά δεν έχουν πάει καλεσμένοι;

Για να αναλύσουμε με αριθμούς την κορυφαία διοργάνωση. Στο διπλό γυναικών μόλις με 1 παιχνίδι ανέβαιναν στο βάθρο και φορούσαν μετάλλιο στο στήθος!!!! Συνολικά σχηματίστηκαν μόνο 9 ομάδες… Στο διπλό ανδρών το κοντέρ έσπασε και υπήρχαν 13 ομάδες!!! Στα ατομικά τα νούμερα είναι αποκαρδιωτικά. Στα νοκ άουτ με το ζόρι σχηματίστηκε το ταμπλό των 16, μιας και από τα νοκ άουτ προκρίθηκαν 20 αθλητές. Αξιοσημείωτο και στις γυναίκες που πέρασαν στα νοκ άουτ μόλις 12 γυναίκες!!!

Αξίζει να σημειωθεί, όπως ενημερωθήκαμε ότι κάποιοι αθλητές, ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους το Σάββατο από τις 11.30 το πρωί!!!!

Εχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Δεν είναι δυνατόν η ομοσπονδία να καμαρώνει ότι συμμετέχουν 200-300 αθλητές σε ένα αναπτυξιακό πρωτάθλημα και στην τελική φάση Ανδρών – Γυναικών να μην μπορούν να συμπληρώσουν ένα ταμπλό των 32.

Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό και δίνει την αίσθηση ότι η ομοσπονδία θέλει να… ξεπετάξει τη διοργάνωση.

Ένα τεράστιο πρόβλημα που αφενός δεν περιμένουμε να λύσει η ανεπαρκής τεχνική επιτροπή που δεν μπορεί να κάνει σωστά ούτε μία κλήρωση. Οφείλει, όμως, να το λύσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης. Η τελική φάση είναι γιορτή του αθλητισμού και έτσι πρέπει να γίνεται. Ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ είναι χρόνια ενήμερος γι αυτό το πρόβλημα, χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί κι ας ελπίσουμε ότι φέτος θα είναι η τελευταία φορά που θα δούμε αυτή την θλιβερή εικόνα.

Για όσους δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα, ας το αναλύσουμε λίγο παραπάνω. Ο ΑΟ Χανίων κατάφερε και πήρε κάποιες χορηγίες. Χορηγίες που τα λεφτά δεν πήγαν… παντελονάτα, για την ενίσχυση του συλλόγου, αλλά επέστρεψαν στους αθλητές (όπως προαναφέραμε)! Οσοι από τους χορηγούς είδαν τις συμμετοχές, με πόση ευκολία θα στηρίξουν μια ενδεχόμενη πρωτοβουλία τη νέα χρονιά; Αντίθετα ποια θα ήταν η στάση τους αν είχαν ταξιδέψει στα Χανιά 150-200 αθλητές;

Η ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια οργανωτικά (σ.σ. στο αγωνιστικό κομμάτι) έχει πιάσει πάτο και καλείται πλέον ο Μανώλης Κολυμπάδης να αποδείξει ότι δεν έχει παρατήσει το άθλημα και περιμένει απλά να βγει στη «σύνταξη», όπως έχει δηλώσει τουλάχιστον ο ίδιος (σ.σ. ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της θητείας).

Το χειρότερο όλων είναι ότι αυτά τα προβλήματα τα έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές και τα έχουμε συζητήσει και κατ’ ιδίαν με τον πρόεδρο της ΕΦΟΕπΑ, ο οποίος μάλιστα έχει συμφωνήσει ότι πρέπει να αυξηθούν τα άτομα. Παρόλα αυτά τόσα χρόνια δεν έχουμε δει τίποτα… Λες και πρόκειται να λύσουν το… κυπριακό!!!

Υ.Γ. Στα θετικά η παρέμβαση του Κώστα Βατσακλή σε διεθνή αθλητή που παραφέρθηκε. Αλλωστε ένας προπονητής δεν είναι μόνο για να κοουτσάρει…


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small