0 LIVE

Αλήθεια κ. Τζόβολε, λίγο φιλότιμο δεν βλάπτει!

πινγκ πονγκ σεφ

Απίστευτα πράγματα είπε ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της ομοσπονδίας πινγκ πονγκ κ. Τζόβολος σε αγανακτισμένους γονείς που βρέθηκαν στο ΣΕΦ, αντί να πάνε τα παιδιά τους στην παρέλαση.

Πράγματα που αφενός δηλώνουν αμάθεια και αφετέρου δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος κύριος όχι απλώς δε σέβεται την ελληνική ιστορία, αλλά δε σέβεται καν τους γονείς και τους ανθρώπους του αθλήματος.

Σύμφωνα με όσα έγραψε δημόσια ο κ. Μυτακίδης σε συζήτηση που είχε με τον κ. Τζόβολο, για το γεγονός ότι διεξάγονται αγώνες ανήμερα της εθνικής μας εορτής (σ.σ. και μας επιβεβαίωσαν πολλοί που ήταν μπροστά στο περιστατικό), ο κ. Τζόβολος απάντησε προκλητικά, «ας είχατε περισσότερες αθλήτριες στο σύλλογο, για να στέλνατε την κόρη σας στην παρέλαση!».

Θα θέλαμε να μάθουμε ειλικρινά αν αυτή είναι η επίσημη θέση της ομοσπονδίας και αν την ενστερνίζεται κι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας πινγκ πονγκ και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Τζόβολος που βρίσκεται στο νευραλγικό πόστο του προέδρου της τεχνικής επιτροπής μιλάει με ύφος πολλών καρδιναλίων, όπως τονίζει ο κ. Μυτακίδης.

Να θυμίσουμε άλλωστε ότι ο κ. Τζόβολος στο σοβαρό τραυματισμό της Ντανιέλας Γραμματοπούλου – Χρυσοπούλου, είχε πει να πάνε σε άλλο τραπέζι, καθώς δεν ήθελε να… καθυστερήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα. Την ώρα που ένα μικρό κορίτσι σφάδαζε στον πόνο!

Εύλογα δημιουργούνται κάποια ερωτήματα. Ο κ. Τζόβολος νομίζει ότι είναι κράτος εν κράτει; Μάλλον ξεχνάει ότι τον εκλέξανε τα σωματεία και θα πρέπει να υπηρετεί το άθλημα. Επίσης δεν κατανοούμε πραγματικά γιατί η διοίκηση της ομοσπονδίας δεν αντιδρά.

Δεν ξέρω αν βλέπουμε το δέντρο κι έχουμε χάσει το δάσος, αλλά τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό, δεν έχουν μόνο σαν στόχο τον πρωταθλητισμό. Ένα πολύ μικρό μέρος άλλωστε γίνονται πρωταθλητές. Εχουν σαν στόχο την άθληση και πάνω από όλα τη σωστή διαπαιδαγώγηση.

Αλήθεια αυτές οι στάσεις έχουν ως στόχο τη διαπαιδαγώγηση; Προσωπικά πάντως έχω την εντύπωση ότι μια από τις πιο νοικοκυρεμένες ομοσπονδίες, έχει καταστρέψει τα τελευταία χρόνια όλη της την καλή εικόνα, με όσα τραγελαφικά γίνονται στο αγωνιστικό κομμάτι.

Εχω την εντύπωση ότι ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής είναι σ’ αυτή τη θέση για να εξυπηρετεί και να «υπηρετεί» τα σωματεία και φυσικά τους αθλητές. Οι αγώνες άλλωστε γίνονται για τα παιδιά (σ.σ. μικρά και μεγάλα). Μάλλον έχουμε χάσει το νόημα, αλλά θα πρέπει κάποιοι να σταματήσουν να ζουν στο δικό τους κόσμο. Να δουν τις ανάγκες του πινγκ πονγκ και να δουλέψουν σκληρά για να αναπτυχθεί το άθλημα.

Υ.Γ. Αν το σχόλιό μου είναι υπερβολικό ή λανθασμένο, ζητάω εκ των προτέρων συγγνώμη στον κ. Τζόβολο. Αν όμως, το κείμενο έχει τις σωστές βάσεις, μήπως θα πρέπει ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής να ζητήσει συγγνώμη από το χώρο; Κι επειδή δεν μας ενδιαφέρουν οι λέξεις, ας το δείξει με πράξεις. Να κοιτάξει τις διοργανώσεις (σ.σ. όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, που έχει απαξιωθεί τελείως), να το δείξει με πράξεις, στη συμπεριφορά προς τους αθλητές, προπονητές και γονείς και ας παράγει έργο, ανάλογο των προκατόχων του.

a


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small