0 LIVE

Ποδηλασία: Η συνέντευξη Τύπου για τον Βαλκανικό Αγώνα στη Νάουσα

ορεινή ποδηλασία

Περισσότεροι από 170 αθλητές και αθλήτριες θα πάρουν μέρος στον Βαλκανικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας (MTB-Cross country), που θα διεξαχθεί στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015. Θα ξεκινήσει στις 09:45 και οι αθλητές θα αγωνιστούν στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων, Εφήβων-Νεανίδων, Γυναικών-Ανδρών Elite και Masters. Τον αγώνα διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ο Δήμος Νάουσας, η Βαλκανική Ένωση Ποδηλασίας και η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης. Σήμερα οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Νάουσας.

Ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, είπε μεταξύ άλλων: «Εμείς, ως Δήμος, κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε ο Βαλκανικός και διεθνής αγώνας να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία και οι 170 αθλητές και αθλήτριες να αγωνιστούν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας. Επιδίωξή μας είναι να μονιμοποιήσουμε τη διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων και με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας, να τον αναδείξουμε διεθνή. Στόχος μας είναι η τόνωση και η ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, καθώς και η προώθηση του αθλοτουρισμού διοργανώνοντας τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις. Εύχομαι στους αθλητές μας να διακριθούν και να μπορούν έτσι να μετάσχουν στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Από τη δική του μεριά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ποδηλασίας, Θανάσης Τερζής, τόνισε: «Ευχαριστώ τον δήμαρχο της Νάουσας για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία των αποστολών σε ένα περιβάλλον πολύ οικείο και σε μια πόλη που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αθλοτουρισμού. Ευχαριστώ, επίσης, ιδιαίτερα όλους τους συνεργάτες του δημάρχου για την βοήθειά τους στην επιτυχία της διοργάνωσης, επισημαίνοντας ότι αυτή η σχέση μπορεί να συνεχιστεί, ώστε να θεσμοθετηθεί ένας διεθνής αγώνας που θα προβάλλει τις ομορφιές και τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω τους ξενοδόχους της περιοχής για τις άψογες υπηρεσίες που προσφέρουν στις αποστολές. Θέλω να ευχηθώ στους αθλητές μας καλή επιτυχία και ιδιαίτερα στον παγκόσμιο πρωταθλητή μας Περικλή Ηλία και τον βαλκανιονίκη Δημήτρη Αντωνιάδη να δώσουν νίκες στην χώρα μας και να προκριθούν στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες».

Ο διευθυντής των αγώνων, Λευτέρης Ακριτίδης, τόνισε ότι, λόγω του δημοψηφίσματος, ο αγώνας θα γίνει μόνο την Κυριακή και οι αθλητές αναμένεται να προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα στους φίλους του αθλήματος. «Όλα είναι έτοιμα, ενώ η διαδρομή είναι φανταστική και ελπίζουμε οι αθλητές να την ευχαριστηθούν και να προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για διάκριση. Η πόλη της Νάουσας είναι ένας παράδεισος, μπορεί να διοργανώσει αγώνες όλων των αθλημάτων, όλες τις εποχές αναπτύσσοντας τον αθλοτουρισμό της περιοχής».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ, Κλεάνθης Μπάργκας, είπε ότι είναι χαρά και τιμή που ο Δήμος Νάουσας βοηθά τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ποδηλασίας και από αγώνες αυτού του επιπέδου διακρίνονται αθλητές, οι οποίοι δίνουν επιτυχίες στο άθλημα.

Τέλος, ο Περικλής Ηλίας δήλωσε πως «στόχος μας είναι καταλάβουμε τις δύο πρώτες θέσεις και να κυριαρχήσουμε σαν ομάδα εδώ στην χώρα μας, κερδίζοντας πόντους για τους Ολυμπιακού Αγώνες» και ο Δημήτρης Αντωνιάδης συμπλήρωσε: «Θα προσπαθήσω να διατηρήσω τον τίτλο μου και να μαζέψω τους αναγκαίους βαθμούς για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είναι μια πολύ καλή διαδρομή και ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Η τελετή έναρξης και η παρουσίαση των ομάδων θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης το Σάββατο (04/06) στις 19:30 και θα δοθούν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες από τον δήμαρχο Νάουσας, Νίκο Κουτσογιάννη. Το τεχνικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, μετά από την παρουσίαση των ομάδων, στον ίδιο χώρο.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small