0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Στόχος το μετάλλιο για τον Ξένο στο Πανευρωπαϊκό Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων αθλητών!

1

Με τη μεγαλύτερη αποστολή από κάθε άλλη φορά θα μετάσχει η Ελλάδα στους 8ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων αθλητών, στο πρόγραμμα των οποίων υπάρχει φυσικά και η επιτραπέζια αντισφαίριση. Ο Χρήστος Ξένος, όχι απλά θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, αλλά έχει υψηλές βλέψεις και θέλει να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Σίγουρα είναι μέσα στις δυνατότητές του, καθώς ο αριστερόχειρας αθλητής έχει αναδειχτεί δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό και έχει σαν στόχο ακόμα μία διάκριση. Την τεχνική καθοδήγηση αναλαμβάνει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και εν ενεργεία αθλητής Λάζαρος Μπαλάφας, προπονητής στο σωματείο μεταμοσχευμένων και νεφροπαθών αθλητών «Οι Λέοντες του Πειραιά».

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας από τις 16 έως τις 23 Αυγούστου και από τη χώρα μας θα πάρουν μέρος 19 αθλητές και αθλήτριες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Πρόκειται για γιορτή του αθλητισμού, η οποία διεξάγεται κάθε 2 χρόνια και πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις με στόχο να προωθηθεί η υπέρτατη προσφορά του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, η δωρεά οργάνων.

Οι 19 Έλληνες, που προέρχονται από διάφορα μέρη της χώρας, θ’ αγωνιστούν στην κολύμβηση, σε όλα τα αγωνίσματα του στίβου, την επιτραπέζια αντισφαίριση, το τένις, το μπόουλινγκ και τα νταρτς (βελάκια). Στο τέλος γίνεται και ομαδική κατάταξη.

Ως γενικές πληροφορίες να σημειώσουμε ακόμα ότι:

Η Ελλάδα μετέχει σταθερά σε όλους τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων, ενώ ήταν η χώρα που φιλοξένησε την πρώτη διοργάνωση το 2000. Οι αθλητές προετοιμάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κρήτη. Αύριο Σάββατο οι Πολωνοί υποδέχονται τις αποστολές, το απόγευμα πραγματοποιούν την τελετή έναρξης και την Κυριακή ξεκινούν το αγωνιστικό πρόγραμμα. Αρχηγός της αποστολής, που αναχωρεί νωρίς σήμερα το πρωί, είναι ο Μάριος Μαρκόπουλος, εκπρόσωπος της ελληνικής ομάδας στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Σε ρεπορτάζ του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών υπάρχουν δηλώσεις του προέδρου του Σ.Α.Ν. Αθανάσιου Αναχουρλή, ο οποίος τονίζει πως «ο αθλητισμός έχει θετικές επιδράσεις στην ποιότητα ζωής των αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων συνανθρώπων μας και αυτό φαίνεται στην καθημερινότητά τους. Γι’ αυτό και θα πρέπει η ελληνική πολιτεία να στηρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα τον αγώνα για την καθημερινή επιβίωσή μας»! Σε συνέχεια της τελευταίας κουβέντας του προέδρου να προσθέσουμε ένα άλλο πολύ σημαντικό σημείο του ίδιου ρεπορτάζ, όπου αναφέρεται ότι το οικονομικό μέρος του ταξιδιού (μετάβαση, διαμονή και διατροφή) καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τους Έλληνες αθλητές!

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από την ελληνική αποστολή στους 6ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων αθλητών


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small