0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Στο τοπ 10 ο Σγουρόπουλος!

Σγουρόπουλος

Μία ακόμα μεγάλη του φιλοδοξία κάνει πραγματικότητα ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Χάρη στην υψηλή του θέση στη διεθνή κατάταξη της κατηγορίας παίδων εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10, που θα διεξαχθεί στο Μπουζάου της Ρουμανίας από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου! Όλη τη χρονιά είχε βασικό μέλημα να μείνει σε καλά πλασαρίσματα στο ranking list Under 15 και καθοριστικό ρόλο έπαιξε η άνοδός του στο νούμερο 9 της ηπείρου τον Αύγουστο έπειτα από τα θετικά αποτελέσματά του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων! Έτσι, συμπεριλήφθηκε ως 9ος στον πίνακα των συμμετεχόντων και θα ζήσει την ξεχωριστή τιμή και εμπειρία να είναι πρώτη φορά παρών στη μεγάλη ετήσια διοργάνωση. Παράλληλα, στα 15 του χρόνια θα έχει την ευκαιρία να τελειώσει ιδανικά αυτή την ηλικιακή κατηγορία πριν περάσει σε εκείνη των νέων. Εκτός από τους παίδες θα είναι στη ρουμανική πόλη οι καλύτεροι έφηβοι της Ευρώπης, οι καλύτερες νεάνιδες και κορασίδες.

Η συμμετοχή του νεοαποκτηθέντα αθλητή του Ολυμπιακού προσλαμβάνει γενικότερα ιστορική διάσταση για την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας διότι κάτι ανάλογο στις νεαρές ηλικίες έχει συμβεί μόλις μία αφορά ακόμα! Ήταν στο μακρινό 1990 όταν ο Γιώργος Χαντζής, πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό νέων εκείνη τη χρονιά, αλλά και το 1989, πήρε μέρος στο Τοπ 12 νέων της Ευρώπης (προηγούμενη μορφή του θεσμού) στο Βισύ της Γαλλίας. Ο παλιός διεθνής είχε αρκεστεί στην 11η θέση και αξίζει να προσθέσουμε ότι είχε νικήσει τον Βέρνερ Σλάγκερ, τον σπουδαίο Αυστριακό, που από το 2003 είναι ο τελευταίος Παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού ανδρών από τη γηραιά ήπειρο!!!

Το Youth Top 10 θα φιλοξενηθεί στο Sport Hall «RomeoIamandi» του Μπουζάου και το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει αγώνες «ένας προς όλους» και στις τέσσερις κατηγορίες. Μάλιστα, τα παιχνίδια θα κρίνονται με το σύστημα του καλύτερου/ρης των 7 σετ. Στο τέλος θα βγει συνολική βαθμολογία. Στην Μπρατισλάβα τον Ιούλιο ο Σγουρόπουλος δεν μπόρεσε να φτάσει στο όνειρο της κατάκτησης κάποιου μεταλλίου (ήταν 8άδα στο διπλό και 16άδα στο απλό), όμως τώρα υλοποιεί τον δεύτερο μεγάλο στόχο του το 2015, είναι ενθουσιασμένος και θα κοιτάξει να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να κυνηγήσει μία καλή θέση στη Ρουμανία και να τιμήσει ακόμα περισσότερο τη δική του σκληρή προσπάθεια και τα ελληνικά χρώματα. «Είμαι χαρούμενους που πέτυχα αυτόν τον στόχο και πριν περάσω στην κατηγορία των νέων θα προσπαθήσω να πάω και στη Ρουμανία όσο καλύτερα μπορώ. Θετικά βλέπω και το σύστημα των αγώνων διότι θα μου δώσει την ευκαιρία να τεστάρω τις δυνατότητές μου με όλους τους άλλους τοπ αθλητές», δήλωσε ο πρωταθλητής Ελλάδας παίδων.

Στο Τοπ 10 των παίδων προσκλήθηκαν βάσει του ευρωπαϊκού πίνακα αξιολόγησης του Αυγούστου οι εξής αθλητές:

1. Κριστιάν Πλετέα (Ρουμανία)

2. Ιρβίν Μπερτρά (Γαλλία)

3. Ράρες Σίπος (Ρουμανία)

4. Μεντάρντας Στανκεβίτσιους (Λιθουανία)

5. Τρουλς Μόρεγκαρντ (Σουηδία)

6. Κριστιάν Τσιρίτα (Μολδαβία)

7. Άρτεμ Ντβοϊνίκοφ (Ρωσία)

8. Ματέο Μούτι (Ιταλία)

9. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ελλάδα)

10. Νταμιέν Λορκά (Γαλλία)

Οι αναπληρωματικοί κατά σειρά είναι:

1. Σου Γιανίκ (Γερμανία)

2. Τζουλ Ρολάν (Γαλλία)

3. Τομ Έισε (Γερμανία)

4. Λέο Ντε Νοντρέ (Γαλλία)

5. Λιλιάν Μπαρντέ (Γαλλία)

6. Κάρλο Ρόσι (Ιταλία)


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small