0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Στο νούμερο 20 ο Γκιώνης

Γκιώνης

Καλές ειδήσεις έκρυβαν για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση οι πρώτοι διεθνείς πίνακες αξιολόγησης του νέου έτους. Ο Παναγιώτης Γκιώνης κατ’ αρχάς, επέστρεψε πολύ γρήγορα στο νούμερο 20 του κόσμου, θέση την οποία είχε και τον Νοέμβριο. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής, που χτες έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση στο 2015, με δύο νίκες σε ντέρμπι κορυφής στην Μπουντεσλίγκα, μπορεί να έχασε λίγους βαθμούς, ωστόσο βρέθηκε μία θέση ψηλότερα συγκριτικά με τον Δεκέμβριο. Σε καλύτερες θέσεις εμφανίζονται γενικά όλα τα βασικά στελέχη των εθνικών μας ομάδων ανδρών-γυναικών, ενώ επανήλθε στους πίνακες η Γεωργία Ζαβιτσάνου μετά τη συμμετοχή της στο όπεν της Φινλανδίας. Ουσιαστικό επίσης να επισημανθεί η μεγάλη άνοδος στην κατάταξη για τους νεαρούς Γιάννη Σγουρόπουλο και Στράτο Δαμιανή, μάλιστα ο πρώτος πέρασε στην άκρως τιμητική 34η θέση των παίδων εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι με την αλλαγή του χρόνου αποχώρησαν πολλοί αθλητές από τη συγκεκριμένη κατηγορία!

Ο Γκιώνης έχει τον Ιανουάριο 2.321 πόντους από τους 2.339 του Δεκεμβρίου. Εντούτοις, πήγε μία θέση μπροστά και φιγουράρει ξανά στην πρώτη 20άδα της διεθνούς σκηνής. Λίγο μετά την κυκλοφορία του ranking list έδωσε μία ακόμα όμορφη παράσταση στην Μπουντεσλίγκα με τη Μπορούσια. Η ομάδα του Ντίσελντορφ υποδέχτηκε τη 2η της βαθμολογίας Γκρενζάου για την 11η αγωνιστική. Παρότι δεν υπολόγιζε στον Ινδό Καμάλ Ατσάντα, που έπρεπε να πάει στην πατρίδα του για προσωπικούς λόγους, είχε σε θαυμάσια ημέρα τον πολύπειρο «αμυντικό». Ο Ολλανδός παίκτης-προπονητής Ντάνι Χάιστερ τον έβαλε κιόλας στη θέση 1 κι εκείνος τον δικαίωσε. Η Μπορούσια επικράτησε με 3-1, διατήρησε το αήττητο σε 11 ματς πρωταθλήματος και ο Γκιώνης είχε καθοριστική συμβολή με δύο νίκες. Στο πρώτο επί μέρους ματς κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Ιάπωνα Μασάκι Γιοσίντα και στο τέταρτο ακόμα πιο δύσκολα τον Κροάτη Αντρέι Γκάσινα ξανά με 3-1. Στη θέση 2 αγωνίστηκε ο Μπολ και νίκησε, στη θέση 3 ο Χάιστερ και έχασε. Η Μπορούσια ξέφυγε κι άλλο τώρα στην 1η θέση και είναι στους 22 βαθμούς.

Επιστρέφοντας στον πρώτο πίνακα αξιολόγησης για το 2015 προσθέτουμε ότι ο Καλλίνικος Κρεάνγκα μετακινήθηκε στο νούμερο 79 από το 85 του Δεκεμβρίου (διατηρώντας τους 2.087 βαθμούς), ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 126 (από το 139), ενώ ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Κώστας Λαγογιάννης εξακολουθούν να εμφανίζουν την ένδειξη της απουσίας αρκετών μηνών από διεθνείς αγώνες και δεν έχουν αξιολόγηση. Το ίδιο συμβαίνει με τους νεαρούς αθλητές Κωνσταντίνο Αγγελάκη, Νίκο Αντωνιάδη, Ανδρέα Τσόπελα και Πάρι Ζώνιο, αντίθετα είναι κανονικά στην κατάταξη τέσσερις ακόμα μικροί σε ηλικία διεθνείς. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος ανέβηκε στο νούμερο 715 (από 774) και ο Στράτος Δαμιανής στο 827 (από 881). Ο Βασίλης Αντωνιάδης αναφέρεται στο 922 και ο Γιώργος Σταματούρος στο 962. Να σημειωθεί ότι ο Δαμιανής και ο Σταματούρος βρίσκονται πλέον στην κατηγορία των νέων και με την έλευση του 2015 βγήκαν από τον πίνακα των παίδων.

Στον αντίστοιχο πίνακα των γυναικών η Κατερίνα Τόλιου ανέβηκε τον Ιανουάριο στο νούμερο 233 (από το 237), η Αγγελίνα Παπαδάκη στο 286 (από 303) και η Μαρία Χριστοφοράκη στο 294 (από 314). Η Γεωργία Ζαβιτσάνου επανήλθε στους πίνακες μετά τη συμμετοχή της στο ανοιχτό πρωτάθλημα του Ελσίνκι κι εμφανίζεται στο νούμερο 428, ενώ η κορασίδα Έλλη Φίσερ είναι στο 711.

Στους διεθνείς πίνακες του ομαδικού η εθνική μας ομάδα των ανδρών διατηρήθηκε στην αρχή του 2015 στο νούμερο 12 με 236 βαθμούς. Το συγκρότημα των γυναικών έχασε μία θέση και πήγε στην 40η με 146 βαθμούς.

Η I.T.T.F. δημοσίευσε και τους πίνακες αξιολόγησης για τις μικρές ηλικίες. Στην κατηγορία ανδρών κάτω των 21 ετών ο Γιάννης Σγουρόπουλος πήγε στο νούμερο 364 (από 425), ο Στράτος Δαμιανής στο 465 (από 523), ο Βασίλης Αντωνιάδης στο 559 και ο Γιώργος Σταματούρος στο 599. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, ο Νίκος Αντωνιάδης, ο Ανδρέας Τσόπελας και ο Πάρις Ζώνιος έχουν την γκρι ένδειξη. Στις Νέες γυναίκες η Κατερίνα Τόλιου βρέθηκε στο νούμερο 104 (από 113) και η Έλλη Φίσερ στο 482.

Στην κατηγορία των αθλητών U18: Ο Γιάννης Σγουρόπουλος ανέβηκε στο νούμερο 208 (από 287), ο Στράτος Δαμιανής στο 285 (από 379), ο Βασίλης Αντωνιάδης στο 363 και ο Γιώργος Σταματούρος στο 397. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, ο Νίκος Αντωνιάδης, ο Ανδρέας Τσόπελας και ο Πάρις Ζώνιος εμφανίζονται κι εδώ φυσικά με την γκρι ένδειξη. Στον αντίστοιχο πίνακα των νεανίδων η Έλλη Φίσερ βρίσκεται στο νούμερο 335.

Στους αθλητές U15 ο Γιάννης Σγουρόπουλος αναρριχήθηκε, όπως προαναφέραμε, στο νούμερο 34 από το 79 του Δεκεμβρίου. Βελτίωση και για τον  Βασίλη Αντωνιάδη, που πήγε στο 88, όπως και για την Έλλη Φίσερ στις κορασίδες, η οποία μετακινήθηκε στο 113.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small