0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Στη Γαλλία οι Γ. Κωσταντινόπουλος και Νταλιάνης

1

Οποιος φοβάται… πέφτει και κοιμάται, αλλά όποιος προσπαθεί στο τέλος θα δικαιωθεί. Ο Γιώργος Κωσταντινόπουλος, ένας από τους πλέον φέρελπις παίκτες της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μαζί με τον Γιώργο Νταλιάνη θα δοκιμάσουν τις τύχες τους στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Αμφότεροι είχαν πάει να δοκιμαστούν στο Αρτζεντάν και τελικά η Μπαγιάρ άναψε το πράσινο φως και συμφώνησε με τους δύο Έλληνες παίκτες. Πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία, προκειμένου να βελτιωθούν και να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες!

Τα τελευταία χρόνια γνώρισαν στο ίδιο έδαφος ανάλογη πρώτη εμπειρία και άλλοι αθλητές και αθλήτριές μας. Γενικά οι εκπρόσωποί μας έχουν αφήσει θετικές εντυπώσεις εκεί, όμως ειδικά η πολύχρονη και πετυχημένη παρουσία του Κρεάνγκα και του Γκιώνη άνοιξε πόρτες και ανέβασε την εκτίμηση της ιδιαίτερα προηγμένης στο άθλημα χώρας στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση! Ο 21χρονος και εν ενεργεία διεθνής Κωνσταντινόπουλος και ο 23χρονος Νταλιάνης δεν θ’ αγωνίζονται με την 1η ομάδα της Μπαγιάρ, η οποία υποβιβάστηκε φέτος από τη λίγκα στην ProB, αλλά στις κατηγορίες National. Το κλαμπ της Αρζεντάν διαθέτει ομάδες και στις τρεις παρακάτω κατηγορίες, τη National1, τη National 2 και τη National 3, που είναι αντίστοιχα η 3η, η 4η και η 5η της Γαλλίας και στην πορεία θα κριθεί σε ποιο πρωτάθλημα θα μετάσχουν οι δύο αθλητές. Ο προπονητής και ο μάνατζερ του σωματείου έχουν καλέσει τα δυο παιδιά να πάνε στη Γαλλία προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και μέσα από μία σειρά αγώνες με άλλους πολύ αξιόλογους αθλητές του κλαμπ θα δώσουν ένα είδος τεστ ώστε ν’ αποφασιστεί ποια ομάδα θα ενισχύσουν. Σε εκείνο το διάστημα θ’ αρχίσουν και τα πρωταθλήματα της περιόδου 2014-2015 και οι αγώνες γίνονται Σαββατοκύριακα. Κωνσταντινόπουλος και Νταλιάνης είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν σε παραπάνω από μία κατηγορία, πάντως τους επισημάνθηκε ότι είναι έτσι οι κανονισμοί στη χώρα, που αν ένας αθλητής παίξει έστω δύο ματς στη National1 (3η κατηγορία) δεν μπορεί μετά να παίξει σε χαμηλότερη κατηγορία (National 2 ή 3).

Φυσικά οι δύο πρωταθλητές θα συνεχίσουν παράλληλα ν’ αγωνίζονται και στην Α1 εθνική κατηγορία της Ελλάδας. Ανήκουν αμφότεροι στον Α.Ο. Πεύκης, ο  δεξιόχειρας Νταλιάνης επέστρεψε το καλοκαίρι στην ομάδα, ενώ ο αριστερόχειρας Κωνσταντινόπουλος θα είναι φέτος με υποσχετική στον νεοφώτιστο στην κορυφαία κατηγορία Ίφιτο Πατρών. Γι’ αυτό τον λόγο έχουν συμφωνήσει με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν να μην πάνε σε όλες τις αγωνιστικές στη Γαλλία, αλλά μόνο όταν θα υπάρχει κενό στο πρόγραμμα του ελληνικού διασυλλογικού πρωταθλήματος, που θυμίζουμε ότι έχει έξι συγκεντρωτικά Σαββατοκύριακα.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη. Το βλέπουμε και οι δύο πρώτα απ’ όλα σαν μία νέα και χρήσιμη εμπειρία, αφού το αγωνιστικό επίπεδο είναι υψηλό. Θέλαμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο, που θα μας βοηθήσει στην αγωνιστική μας πρόοδο. Είμαστε και καλοί φίλοι και ψάχναμε να συμφωνήσουμε με την ίδια ομάδα ώστε να είναι και πιο εύκολη η προσαρμογή. Τον Σεπτέμβριο θα μάθουμε σε ποια διασυλλογική κατηγορία θα παίξουμε, πάντως οι υπεύθυνοι της ομάδας μάς έχουν τονίσει ότι σε κάθε περίπτωση θα μας δώσουν ευκαιρίες για πολύ δυνατά παιχνίδια. Πιστεύουμε να προσαρμοστούμε γρήγορα και να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες βοηθώντας την ομάδα μας, αλλά και τον εαυτό μας», δήλωσαν οι δύο πρωταθλητές.

Με την ευκαιρία να σημειωθεί μία ακόμα σημαντική εξέλιξη για τον 22άχρονο Γιώργο Φραγκούλη, που αρχίζει την 3η συνεχόμενη σεζόν στο κλαμπ του Αρζεντάν. Πέρσι, εκτός από τη συμμετοχή για ένα χρονικό διάστημα στην 3η κατηγορία με τη Μπαγιάρ 2, έζησε και τη σπουδαία εμπειρία συνολικά δέκα αγώνων στην 1η εθνική κατηγορία της Γαλλίας. Φέτος οι άνθρωποι της ομάδας τού είπαν ότι θα είναι βασικό στέλεχος στη Μπαγιάρ 1 και θ’ αγωνιστεί στη 2η κατηγορία (Pro B)!

* Η φωτογραφία είναι μετά την προπόνηση των δύο αθλητών στην Γαλλία κατά την περίοδο της δοκιμής τους!


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small