0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Στην Βουλγαρία η Καβάλα για τριεθνές τουρνουά!

1

Σε τριεθνές τουρνουά παίδων-κορασίδων της βουλγαρικής ομοσπονδίας προσκλήθηκε και θα πάρει μέρος ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καβάλας. Το τουρνουά γίνεται στο Αρντίνο από σήμερα έως την Κυριακή 24 του μήνα, περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού και του ομαδικού και οι γείτονες κάλεσαν, γι’ άλλη μια χρονιά, το δυνατό σωματείο της μακεδονικής πόλης, στο πλαίσιο της εξαιρετικής σχέσης, που έχουν αναπτύξει μαζί του. Η Καβάλα ανταποκρίθηκε με χαρά και βρίσκεται στη Βουλγαρία με τους παίδες Γιώργο ΠασχαλέρηΜανώλη ΑλαρούπηΠρόδρομο Τζουνόπουλο και τις κορασίδες Αργυρώ ΤουραμανίδουΧριστίνα ΤαουσάνηΘεοδώρα Ζήσου και Καλλιόπη Τζουνοπούλου. Αρχηγός αποστολής είναι ο αντιπρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Ευάγγελος Ζήσου, τους αθλητές θα καθοδηγήσει ο προπονητής τους Γιάννης Σταύρου και όλοι μαζί άφησαν χτες, πριν από το τέλος του, το προπονητικό καμπ του σωματείου στη Θάσο και ταξίδεψαν οδικώς στο Αρντίνο. Εκτός από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα στους αγώνες θα έχει εκπροσώπηση και η Τουρκία.

Οι Καβαλιώτες είχαν προσκληθεί στο τουρνουά του Αρντίνο και το 2012 και είχαν επιδείξει διακρίσεις, κυρίως με την ομάδα των νεανίδων. Το πρόγραμμα ανοίγει με το ομαδικό, όπου 12 ομάδες (στην πλειοψηφία τους βουλγάρικες φυσικά) έχουν χωριστεί σε 4 γκρουπ των 3ων.

Στο μεταξύ, η συγκέντρωση προετοιμασίας στη Θάσο, που είναι σε εξέλιξη από τις 15 του μήνα, γίνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά κι επιβεβαίωσε τη δυναμική της. Είχε από τα προηγούμενα καλοκαίρια διεθνή χαρακτήρα, αλλά φέτος προσέλκυσε κι ένα γνωστό όνομα του ευρωπαϊκού πινγκ πονγκ, την Ουκρανή Πολίνα Τριφόνοβα! Η διεθνής αθλήτρια ήταν το 2006 πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ομαδικό κορασίδων και το 2008 πήρε τον αντίστοιχο τίτλο στις νεάνιδες, ενώ σε συλλογικό επίπεδο αγωνίζεται στη 2η κατηγορία της Γερμανίας. Λόγω των πολεμικών συγκρούσεων δεν ζει στην πατρίδα της, αλλά στη Βουλγαρία, όπου ενημερώθηκε για το καμπ από τον πρώην προπονητή του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, τον Δασκάλοφ. Ήταν η βασική σπάρινγκ παίκτρια, ενώ στις ξεχωριστές παρουσίες συμπεριλαμβάνονταν οι νεαρές διεθνείς Βουλγάρες Στεφανί Ίλιεβα και Βερόνικα Εμιλόνοβα κι η Σελίν Σεπτά από την κατηγορία των γυναικών. Η Βουλγάρα αθλήτρια και προπονήτρια ήταν παλιά σε πρωταγωνιστικό ρόλο σταθερό δίδυμο στο αγώνισμα του διπλού με τη σημερινή αθλήτρια του Ολυμπιακού Ντετελίνα Πέτροβα.

Ξέχωρα από αυτές τις συμμετοχές το καμπ του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, που τελειώνει σήμερα απέκτησε οντότητα διότι συγκέντρωσε επίσης αθλητές κι αθλήτριες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, τη Βέροια, την Αλεξανδρούπολη  και την Πάτρα. Συνολικά 47 άτομα πήραν μέρος και ορισμένα ήταν και από τις ηλικίες ανδρών και γυναικών. Μαζί με τον Σταύρου ήταν υπεύθυνος προπονητής ο Γιώργος Χριστοφοράκης, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα κοούτσαρε την εθνική νέων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας. Από τη στιγμή που ο Σταύρου έφυγε νωρίτερα από τη Θάσο, έμεινε επικεφαλής του τιμ ο προπονητής του Ολυμπιακού. Η Καβάλα πραγματοποίησε και το φετινό καμπ στο κλειστό γυμναστήριο του Λιμένα σε συνεργασία με τον δήμο Θάσου και την Ευρωκατασκήνωση.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small