0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί και στις μικρές ηλικίες!

Ολυμπιακός

Το αναπτυξιακό τουρνουά της Πάτρας ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσέφεραν μοναδικό θέαμα. Ο σύλλογος που πρωταγωνίστησε, βάση των αθλητών που ανέβηκαν στο βάθρο, ήταν ο Ολυμπιακός.
Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν 7 μετάλλια και αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι εκτός από τις πρώτες ομάδες σε Ανδρες και Γυναίκες κοιτάζουν και τις υποδομές.

Οι μεταλλιούχοι

Στη διοργάνωση της Πάτρας ο Ολυμπιακός κατέκτησε 4 χρυσά, 2 ασημένια μετάλλια και 1 χάλκινο. Στους εφήβους χρυσό κατέκτησε ο Γιώργος Σταματούρος και αργυρό ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Στους Παίδες χρυσό πήρε ο Αλκιβιάδης Σταματούρος. Στους Παμπαίδες χρυσό κατέκτησε ο Σωκράτης Γιαννούτσος και χάλκινο ο Βαγγέλης Μαλλιαρός, Στις παγκορασίδες χρυσό πήρε η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και στις Κορασίδες ασημένιο η Γερασιμάτου Ιωάννα.
Ένα επίτευγμα αξιοσημείωτο που δείχνει και το βάθος δουλειάς που γίνετε από τον Γιώργο Χριστοφοράκη.

Η σκληραγώγηση

Σίγουρα τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους… Δεν είναι καθόλου εύκολο ένας σύλλογος να έχει συνέχεια τόσους αθλητές στα μετάλλια. Η προσπάθεια, αυτών των παιδιών, όμως, είναι πραγματικά μεγάλη. Οι συνθήκες που προπονούνται μόνο ιδανικές δεν είναι. Ο Ολυμπιακός δεν έχει δικιά του αίθουσα και οι ώρες που κάνουν προπόνηση, είναι… εξοντωτικές. Το σχολείο στον Πειραιά είναι στη διάθεση του τμήματος πινγκ πονγκ του Ολυμπιακού κάθε μέρα 3-5 το μεσημέρι!!! Δηλαδή τα παιδιά, μόλις έχουν τελειώσει το σχολείο, δεν προλαβαίνουν καλά-καλά να φάνε (σ.σ. για ξεκούραση δεν υπάρχει ούτε σκέψη) και ξεκινάνε την προπόνηση. Ενδεχομένως αυτές οι δύσκολες συγκυρίες να έχουν σκληραγωγήσει και τους νέους αθλητές και γι αυτό να παρουσιάζονται τόσο έτοιμοι στους αγώνες.

Αθλος

Σίγουρα όσο ανεβαίνεις ηλικιακή κατηγορία, τόσο πιο δύσκολο είναι να προσπαθείς να πρωταγωνιστήσεις. Το επίπεδο είναι αυξημένο και οι απαιτήσεις περισσότερες. Επομένως γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ένα παιδί που θέλει να πρωταγωνιστήσει πρέπει να «φάει» περισσότερες ώρες στα τραπέζια… Αυτό που έχει πετύχει ο Γιώργος Σταματούρος, λοιπόν, μπορεί να το χαρακτηρίσεις ως ένας μικρός… άθλος! Ο νεαρός αθλητής εκτός από το γεγονός ότι δεν μπορεί να κάνει περισσότερη προπόνηση που ο ίδιος και ο προπονητής του επιθυμούν, δεν έχει και με ποιον να παίξει! Παρόλα αυτά προσπαθεί σκληρά και τα αποτελέσματα βγαίνουν και στο τραπέζι.
Πρέπει, όμως να τονίσουμε (σ.σ. για μία ακόμα φορά), ότι ένας αθλητής όπως ο Γιώργος (σ.σ. αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά: Δαμιανής, Αντωνιάδης, Κορδούτης κ.λ.π.) που δεν παίρνουν ευκαιρίες να προπονούνται στην Εθνική χάνουν σημαντικό έδαφος. Την ίδια ώρα οι συναθλητές τους στο εξωτερικό προπονούνται κάτω από καλύτερες συνθήκες. Αυτό το θέμα πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί από την ομοσπονδία, προκειμένου να μην χαθούν ταλέντα…

Το μεγάλο στοίχημα

Το μεγάλο στοίχημα, πλέον του Ολυμπιακού είναι ένα και είναι… εξωαγωνιστικό. Οι «ερυθρόλευκοι» αφού πρωταγωνιστούν στην Α1 Ανδρών και Γυναικών, καθώς και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα έχουν σαν στόχο να φτιάξουν τη δική τους αίθουσα. Μάλιστα εξετάζονται κάποιοι χώροι, προκειμένου να μπορεί να γίνει πιο ποιοτική προπόνηση, κάτω από καλύτερες συνθήκες…


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small