0 LIVE

Πινγκ πονγκ – Ουές: «Η Ελλάδα θα με βοηθήσει στην καριέρα μου!»

Ο Στέφαν Ουές θα τιμήσει με την παρουσία του τα ελληνικά γήπεδα. Αλλωστε δεν βλέπεις συνέχεια έναν πρωταθλητή Γαλλίας στο ατομικό να αγωνίζεται με τα χρώματα ελληνικής ομάδας. Το Sportsland επικοινώνησε με τον Γάλλο διεθνή, ο οποίος μας ανέλυσε τους λόγους που ήρθε στην Ελλάδα. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Ελληνες διεθνείς και απέφυγε να κάνει προγνωστικά, καθώς όπως είπε θα είναι πολύ κλειστό και αμφίρροπο παιχνίδι!

Στέφαν, προκάλεσε αίσθηση η μεταγραφή σου στην Ελλάδα. Πως πήρες την απόφαση να έρθεις στο Πέρα;

«Ο προπονητής μου Τζουλιέν Τζιράρντ με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι να έρθω στην Ελλάδα. Με συμβούλεψε να μην ενδιαφερθώ τόσο για τα χρήματα, αλλά να αποκομίσω παραστάσεις και εμπειρίες στην πινγκπονιστική μου καριέρα. Τα χρήματα θα έρθουν στην συνέχεια, όταν καταξιωθώ σαν παίκτης. Επομένως δεν το σκέφτηκα πολύ και του απάντησα ότι θέλω να έρθω. Δεν έχω έρθει ποτέ στην χώρα σας και είναι ευκαιρία να την δω κιόλας. Και όπως είπε και ο προπονητής μου, το σημαντικότερο ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι στην Ελλάδα αγωνίζονται καλοί παίκτες και τα παιχνίδια θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον! Πιστεύω ότι θα με βοηθήσει στην καριέρα μου»

Τι γνωρίζεις για το ελληνικό πινγκ πονγκ και τι γνωρίζεις για το πρωτάθλημα μας;

«Φυσικά από το Ελληνικό πινγκ πονγκ γνωρίζω τους Γκιώνη, Κρεάνγκα και Παπαγεωργίου, που είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες και χάσαμε από αυτούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι αθλητές υψηλού επιπέδου. Οσον αφορά το σύστημά του πρωταθλήματος στην Ελλάδα δεν το γνωρίζω, αλλά θα το μάθω σύντομα!»

Το γεγονός ότι είσαι πρωταθλητής Γαλλίας στο ατομικό δίνει μεγαλύτερη αίγλη στην μεταγραφή σου. Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Ο στόχος μου είναι να βρεθώ σύντομα μέσα στους 100 του παγκόσμιου ράκινγκ λιστ. Πριν από ένα χρόνο ήμουν νούμερο 320. Τώρα 137 και σύντομα ελπίζω να είμαι κάτω από το 100. Τώρα όσον αφορά την ομάδα μου στην Ελλάδα, ελπίζω να βοηθήσω να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα!»

Στον Ολυμπιακό, ο μεγάλος αντίπαλος της ομάδας σου, θα αγωνιστεί κι άλλος ένας Γάλλος ο Μπουλούσα. Αυτό θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς στην Αθήνα;

«Τον γνωρίζω πολύ καλά. Είχαμε παίξει ένα χρόνο μαζί στην ίδια ομάδα. Είναι πιο εύκολο για μένα, αλλά και γι αυτόν να έχουμε ένα οικείο πρόσωπο που θα μιλάμε την ίδια γλώσσα. Βέβαια στο ματς θα είμαστε αντίπαλοι, αλλά από εκεί και πέρα θα είναι πιο εύκολο και για τους δύο, καθώς και στο ταξίδι για την Ελλάδα θα έρθουμε μαζί και γενικότερα θα έχουμε παρέα!»

Οταν έμαθες ότι έκλεισε ο Μπουλούσα στον Ολυμπιακό επικοινώνησες μαζί του; Κι αν ναι τι του είπες;

«Δεν επικοινώνησα εγώ μαζί του. Εκείνος με κάλεσε. Δεν το ήξερα ότι είχε κλείσει σε ελληνική ομάδα. Ξαφνιάστηκα και φυσικά γελάσαμε στο τηλέφωνο. Σας είπα τον γνωρίζω πολύ καλά! »

Στο ντέρμπι Πέρα – Ολυμπιακός θα αγωνιστούν οι Βλοτινός, Λαγογιάννης, Μάκρας κι εσύ από την μία ομάδα και Παπαγεωργίου, Ρηνιώτης και Μπουλούσα από την άλλη. Ολοι έχουν αγωνιστεί σε ομάδες τις Γαλλίας. Ποια είναι η γνώμη σου γι αυτά τα παιχνίδια;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω τον Βλοτινό και τον Μάκρα. Δεν τους έχω δει να παίζουν στη Γαλλία. Από εκεί και πέρα γνωρίζω τους Λαγογιάννη, Ρηνιώτη και Μπουλούσα και είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Ειδικά όμως, ο Παπαγεωργίου είναι πολύ καλός παίκτης. Είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οσον αφορά το παιχνίδι πιστεύω ότι θα γίνει ένα κλειστό ματς και όλα θα εξαρτηθούν στις λεπτομέρειες».

Μπορείς να κάνεις προγνωστικά για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα;

«Δεν γνωρίζω τις υπόλοιπες ομάδες και τι επίπεδο έχουν. Αν οι δύο αυτές ομάδες είναι οι βασικές διεκδικήτριες του τίτλου τότε πραγματικά είναι δύσκολο να πω ποια ομάδα θα κερδίσει. Ελπίζω να είμαστε εμείς! Δεν μπορώ να κάνω προγνωστικά»

Τέλος, τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο στην Ελλάδα που περιμένει να σε δει;

«Θα ήθελα απλά να πω ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να κερδίσει η ομάδα μου το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, ελπίζω η παρουσία μου, αλλά και του Μπουλούσα να δώσει ξεχωριστό ενδιαφέρον και να γίνουν ωραία παιχνίδια. Τέλος στα παιδιά που ξεκινάνε τώρα την καριέρα τους, θέλω να τους πω ότι πρέπει σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να μην το μετανιώνουν!!!».

 Υ.Γ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον διεθνή αθλητή Κώστα Λαγογιάννη, για την πολύτιμη συμβολή του, προκειμένου να γίνει η συνέντευξη 


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small