0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Οδηγούν στην άνοδο τις ομάδες τους Πάπα και Τόλιου!

Τόλιου
Το ν’ αγωνίζεται στο εξωτερικό πλειάδα Ελλήνων πρωταθλητών είναι εξαιρετικά σημαντικό για την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας. Το να έχουν αυτά τα παιδιά και βασικό ρόλο σε ομάδες με υψηλές βλέψεις είναι ακόμα πιο τιμητικό. Στην πρώτη χρονιά της στη Γαλλία λοιπόν, η Κατερίνα Τόλιου έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και μάλιστα κυνηγά με την Παρί ΤΤ την άνοδο στην Α΄κατηγορία. Με τη σημαντική συμβολή της σημερινής πρωταθλήτριας Ελλάδας του απλού γυναικών η ομάδα του Παρισιού συνέχισε νικηφόρα το βράδυ της Τρίτης στην Pro Β και φιγουράρει στη 2η θέση της βαθμολογίας. Η ίδια προοπτική υπάρχει και για τη Ρουέν του Κώστα Παπαγεωργίου, που επίσης νίκησε χτες και είναι 2η στη γαλλική Pro B των ανδρών. Απλά εκεί ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού δεν έχει το ίδιο έντονη συμμετοχή, όπως άλλωστε προέβλεπε και η συμφωνία, που είχε κάνει με την ομάδα μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.
Στην Pro A κατ’ αρχάς διεξήχθη η 15η αγωνιστική. Μετά τη Σαρτρ η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα αντιμετώπισε την άλλη μεγάλη δύναμη της γαλλικής λίγκας, την Ποντουάζ, εκτός έδρας. Πάλεψε το ματς κόντρα στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, αλλά κάμφθηκε με 4-1. Ο Κρεάνγκα, που είχε τις προάλλες και το καλό αγωνιστικό τεστ στο ισπανικό World Tour, κατέβαλλε αρχικά τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον με 3-1 σετ και στη συνέχεια έχασε με 3-0 από τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας. Στη βαθμολογία της Pro A η Ενεμπόν βρίσκεται στην 3ηθέση με την Ανζέ. Έχουν από 34 βαθμούς, ενώ η Ποντουάζ προπορεύεται με 41. Πολύ σύντομα και συγκεκριμένα την Παρασκευή έρχεται το επόμενο παιχνίδι με την Τζιούρα Μορέ, ενώ το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 18 αγωνιστικές.
Στη 15η ημέρα έφτασε την Τρίτη και η Pro B με τη διαφορά ότι εκεί μετέχουν 9 και όχι 10 ομάδες λόγω μίας αποχώρησης πριν από την έναρξη της σεζόν. Η Παρί ΤΤ ξεπέρασε το εμπόδιο της Ισέν με 4-2 εκτός έδρας κι εξακολουθεί να διατηρεί ελπίδες ανόδου. Αυτή τη στιγμή είναι στη 2η θέση με 32 βαθμούς ύστερα από 14 αγώνες. Στην κορυφή βρίσκεται η Ποϊτιέ με 34 βαθμούς σε 13 ματς. Απέναντι στην Ισέν η Τόλιου κάμφθηκε στο πρώτο ματς με 3-2 σετ από τη Ρουμάνα Ροξάνα Ιστράτε, όμως στο καθοριστικό έκτο επί μέρους παιχνίδι νίκησε με 3-1 τη Ραχέλ Μορέ από την Ελβετία. Η Παρί ΤΤ ξαναπαίζει στις 5 Απριλίου με τη Σεν Πιερ εντός έδρας. Το άσχημο είναι ότι την άνοδο στην Pro A κατακτά φέτος μόνος η πρωταθλήτρια ομάδα και όχι οι δύο πρώτες, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι ότι την ερχόμενη σεζόν οι Γάλλοι θέλουν να έχουν από 8 ομάδες στις δύο εθνικές κατηγορίες και όχι 10. Με βάση αυτά τα δεδομένα αποφασίστηκε κιόλας να πέσουν τρεις ομάδες από την 1η κατηγορία και όχι δύο.
Στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών (όπου επίσης είναι 9 οι ομάδες) είχε αγώνα η Ρουέν του Κώστα Παπαγεωργίου, ενώ η Μπαγιάρ Αρζεντάν του Γιώργου Φραγκούλη έκανε το ρεπό της. Η Ρουέν χωρίς να έχει στη σύνθεσή της τον αρχηγό της εθνικής μας ομάδας νίκησε στην έδρα της 4-2 τη Ροάν. Γενικά ο Παπαγεωργίου έχει μετάσχει σε πέντε ματς έως τώρα. Στην κατάταξη η Ρουέν είναι 2η με 34 βαθμούς σε 14 αγώνες, ενώ με τον ίδιο αριθμό αγώνων προηγείται η Μπουλόν. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν βρίσκεται στην 5η θέση με 24 βαθμούς σε 13 αγώνες. Στις 3 Απριλίου συνεχίζεται και αυτό το πρωτάθλημα και σύμφωνα με την ενημέρωση, που έχουν στη Ρουέν, η πρώτη δυάδα δίνει εισιτήριο για την 1η κατηγορία. Βασικά προβλέπεται απευθείας άνοδος για την 1η ομάδα και μπαράζ για τη 2η κόντρα στην προτελευταία της Pro A, ωστόσο το έξτρα ματς δεν θα χρειαστεί γιατί υπάρχουν πληροφορίες, που αναφέρουν ότι μία ομάδα έχει δηλώσει ήδη ότι δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει στην κορυφαία κατηγορία.

ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small