0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Μεγάλο ενδιαφέρον στην Β Εθνική Πελοποννήσου!!

1

Του ανταποκριτή μας: Γιάννη Ξουρίδα

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων παρουσιάζει η Β Εθνική Πελοποννήσου, καθώς καποιες ομάδες ενισχύθηκαν, αλλα κυρίως επειδή μετά από πολλά χρόνια, τη σεζόν 2015~2016 θα φτιαχτεί και Α τοπική κατηγορία, μετά τη Β Εθνική. Φτιάχτηκαν τέσσερις όμιλοι, ένας της Κορινθίας και άλλοι τρεις με ομάδες από Αχαΐα, Ηλεία και Ναύπακτο. Αρχικά θα σας αναλύσουμε πως θα διαμορφωθούν οι δύο κατηγορίες.

Οι πρώτοι των ομίλων, θα παίξουν στα μπαράζ της Πελοποννήσου για να αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα, η οποία θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2, όπως κάθε χρόνο. Οι τέσσερις πρώτοι, μαζί με τους τέσσερις δεύτερους των ομίλων, θα αποτελέσουν τις οκτώ από τις δέκα ομάδες της Β Εθνικής.

Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα περίπλοκα. Οι τρίτοι των ομίλων, θα παίξουν μπαράζ μεταξύ τους για να διεκδικήσουν τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν ΜΑΛΛΟΝ στη Β Εθνική και λέω «μάλλον» γιατί εξαρτάται από δυο παράγοντες. Αν η πρωταθλήτρια Πελοποννήσου ανέβει στην Α2 και αν υποβιβαστεί η Παγώνα και η Ε.Α. Βόχας. Αν ανέβει η Πρωταθλήτρια Πελοποννήσου, τότε τρεις από τους τρίτους των ομίλων θα παίξουν στη Β Εθνική. Αν δεν ανέβει όμως και πέσουν οι δυο ομάδες της Α2 από την περιφέρειά μας, τότε όλοι οι τρίτοι θα παίξουν στο Α τοπικό.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην ανέβει στην Α2 η πρωταθλήτρια Πελοποννήσου, να μείνει η Βόχα στην κατηγορία που αγωνίζεται και να πέσει η Παγώνα, άρα μόνο ο πρώτος από τα μπαράζ των τρίτων ομάδων θα αγωνιστεί στη Β Εθνική και οι υπόλοιποι τρεις στο Α τοπικό. Τέλος και οι τελευταίοι των ομίλων θα παίξουν μπαράζ, ώστε να βγει σειρά κατάταξης για την περίπτωση που κάποιες ομάδες της Β Εθνικής δεν δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν!

1ος Όμιλος

Ομάδες: Αναγεννησιακός Προμηθέας Φοίνικας 2010 Έπαχτος Διογένης

Περιγραφή: Ο Αναγεννησιακός είναι το απόλυτο φαβορί. Παρουσιάζεται ενισχυμένος με τους Γ. Μουχτούρη, Βασκαντήρα και Αϊβαλιώτη, ενώ κρατάει στη σύνθεση του τους αδελφούς Ανδριανούς. Μια ακόμα πολύ δυνατή μεταγραφή που έκανε είναι ο αμυντικός Ελληνογερμανός Βασδάρης Νικ, ο οποίος αγωνίζεται στη 4η κατηγορία Γερμανίας. Για την έκπληξη θα παλέψει ο σαφώς πιο αδύναμος Προμηθέας, με τον έμπειρο Άγγελο Συμεωνίδη, Κολιόπουλο, Καφετζάκη και Θεοδώρου.

Την τρίτη θέση λογικά θα κατακτήσει ο Φοίνικας 2010 που μόλις ξεκίνησε τη δραστηριότητα του στο άθλημα μας, με τρεις μεταγραφές από τους Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών. Το βασικό μέλος των Φοινίκων τα τελευταία χρόνια, Δημήτρη Φιλιππακόπουλο, το Νίκο Πολύζο και τον Κώστα Πλέσσα ο οποίος τα δυο τελευταία χρόνια αγωνίζεται σε ομάδες της Α2 με το Α.Κ. Ζωγραφου και τον Αρη Νικαίας, που μάλιστα πέρυσι κατέκτησαν την 3η θέση στο Π.Π. Εφήβων. Την 4η θέση μάλλον θα κατακτήσει ο ‘Επαχτος Ναυπάκτου με τους ετοιμοπόλεμους αδελφούς Στάικους και τον Ζήση Γιάννη. Για την πέμπτη θέση φαβορί είναι ο Διογένης με τους Κολοβούρη Δημήτρη, Παπαζαφείρη Γιάννη και τον αξιέπαινο Μάβρη Λεφτέρη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Π.Π. Α.Μ.Ε.Α. στην κατηγορία ΤΤ6.

2ος ομιλος

Ομάδες: Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών ΑΣΕΑ Άνοδος Φαέθων ΑΕΚ

Περιγραφή: Την πρώτη θεση κατά πάσα πιθανότητα θα κατακτήσουν οι Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών με τους Φιλιππακόπουλο, Ξουρίδα (οι οποίοι τα τελευταία χρόνια αγωνίζονταν σε ομάδες της Α2) το μάχιμο παμπαίδα Αλέξανδρο Μαργαρίτη, τον αδελφό του Γρηγόρη και τον παίδα Παναγιώτου. Το απόλυτο φαβορί για την 4η θέση είναι η ΑΕΚ η οποία είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, με τον γιατρό Μάργκα, Βαρδή Αθανασόπουλο και Τζαβέλα, θα οδηγηθεί στον υποβιβασμό πιθανότατα χωρίς ομαδική νίκη. Για τη δεύτερη θέση θα κονταροχτυπηθούν ο Φαέθων με την Άνοδο.

Πρόβλεψη για το πια από τις δύο θα επικρατήσει και θα τερματίσει τρίτη, δε μπορούμε να κάνουμε με βεβαιότητα, γιατί οι δύο αυτές ομάδες κρύβουν από έναν άσσο στο μανίκι και εξαρτάται αν θα τους ρίξουν στη μάχη! Η Άνοδος διαθέτει τους Μιχαήλ Ανδρέα, Μαγκούτα και Καραβότα. Ο κρυφός της άσσος είναι ο Παναγιώτης Κομνηνός, ο οποίος πάει 3η Λυκείου και δεν γνωρίζουμε σε πόσα ματς θα δώσει το παρόν. Ενώ το βαρύ πυροβολικό του Φαέθων είναι ο παλιός αθλητής της Παγώνας Ανδρουλιδάκης, ο οποίος λογικά θα παίξει στα ματς που πρέπει για να μείνει ο Φαέθων στην Β Εθνική. Η Βασική τριάδα είναι Σπετσιέρης, Ματσαγκάνης και Χουλιάρας. Αν κατέβει ο ένας από τους δυο κρυφούς άσσους των ομάδων, τότε η ομάδα που θα τον χρησιμοποιήσει θα κερδίσει. Αν δεν αγωνιστούν θα επικρατήσει ο Φαέθων. Αν κατέβουν και οι δύο, δίνουμε ενα μικρό προβάδισμα στον Φαέθων πάλι, γιατί έχει πιο ολοκληρωμένο σύνολο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσουν γερή μάχη.

3ος Όμιλος

Ομάδες: Γαλήνη Αρίων Αμαλιάδας Αιγαίο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Στρουσίου

Περιγραφή: Η Γαλήνη θα κάνει πάρτι στον όμιλο με τις ομάδες της Ηλείας, πολύ πιθανό να μη χάσει ούτε επί μέρους παιχνίδι!!! Με αρχηγό τον πάντα νέο Σπύρο Ζορμπαλά που αγωνίζεται στη Γαλήνη συνεχόμενα πάνω από μια δεκαετία και τη στήριξη από τους Ραυτόπουλο, Παναγιώτου και Νίκο Τομαρά, δε θα δυσκολευτεί καθόλου να κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου! Τη δεύτερη θέση, εύκολα, ή δύσκολα, που δίνει το πολύτιμο εισιτήριο της Β Εθνικής θα κατακτήσει το Αιγαίο Πύργου, με πρωταγωνιστές τους Ντάλιο, Ζαχαρόπουλο και Πυριόχο. Την τρίτη θέση θα κατακτήσει ο Αρίων Αμαλιάδας με τους Γιάννη Δημητρακόπουλο, Κώστα Δημακόπουλο, Χρήστο Ουλή και Βασιλικιώτη. Ουραγός του Ομίλου θα είναι η ομάδα του Στρουσίου, με τα αδέλφια Στρίγα, Λάττα και Μιρτέλη.

Όμιλος Κορινθίας

Ομάδες: Λέων Ίκαρος λουτρακίου Αστέρες Κορινθίας Α.Ο. Ξυλοκάστρου

Περιγραφή: Στον όμιλο της Κορινθίας σχεδόν αδύνατο να μη βγουν πρώτοι οι περσινοί πρωταθλητές Πελοποννήσου, οι Λέοντες, με τους νέους Τζιτζιλώνη, τον «Γκιώνης style» Νταβίδη και τον Καρδάρα. Από κει και πέρα για μια θέση στον ήλιο θα παλέψουν τρεις περίπου ισάξιες ομάδες… Ο Ίκαρος, έχει ένα μικρό προβάδισμα, με τους Τσαμάκο, Πτωχό, Γεωργίου και Καλύβα. Την τρίτη θέση δίνουμε στους Αστέρες με τους αθλητές Γεωργίου, Ξυδή και Καθάρειο. Και τέλος τέταρτος (χωρίς να βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά) θα καταταγεί Α.Ο. Ξυλοκάστρου με τα αδέλφια Γεωργίου, Σάμπο και Σούλα.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small