0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Μεγάλη επιτυχία το τουρνουά της Βέροιας

1

Πέρασε προς τα έξω την πιο όμορφη εικόνα για το άθλημα και τίμησε απόλυτα τον θεσμό των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων το τουρνουά της Βέροιας. Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, ήταν το 3ο της πόλης σε πανελλήνια κλίμακα και το 5ο γενικά στη φετινή σειρά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Αφιερώθηκε κι αυτό στη μνήμη του αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βέροιας Φώτη Τσιαλτζούδη και συγκέντρωσε τον εντυπωσιακό αριθμό των 216 αγοριών και κοριτσιών (υπήρξαν 5 απουσίες της τελευταίας στιγμής). Πρόκειται πλέον για το δεύτερο πολυπληθέστερο όπεν μετά τους 253 αθλητές στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2014, ενώ αύξησε κατά πολύ τις δικές του συμμετοχές μετά τις 183 τον Ιανουάριο του 2014 στο πρώτο εγχείρημα! Με την καθοριστική στήριξη του δήμου και την πολύτιμη βοήθεια από τα τοπικά σωματεία του Ο.Ε.Α. και του Α.Σ.Ε.Α. η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πήρε άριστα στον οργανωτικό ρόλο και σε αυτή τη διοργάνωση. Το Φιλίππειο γυμναστήριο ήταν σε άψογη κατάσταση, το πρόγραμμα κύλησε πολύ καλά στα 14 τραπέζια, ο θαυμάσιος καιρός αποτέλεσε σύμμαχο, ενώ ως κίνηση ανταπόδοσης για το παράβολο συμμετοχής οι Ημαθιώτες πρόσφεραν στα παιδιά νερά, αναψυκτικά, φρούτα και σνακ, τα οποία εξασφαλίστηκαν από τους χορηγούς. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Βαγγέλης Τσιαλτζούδης στους Νέους άνδρες, ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Ελένη Σοφρά στις νεάνιδες, ο Γιάννης Δαμιανής στους παίδες, η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις κορασίδες, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες, η Δήμητρα Πετσίβα στις παγκορασίδες και οΓιώργος Κάλλιας στους μίνι παμπαίδες.

Σε αυτόν τον πινγκπονιστικό μαραθώνιο έγιναν συνολικά 8 ηλικιακές κατηγορίες, κάτι που συνέβη για δεύτερη φορά φέτος μετά το ανοιχτό πρωτάθλημα της Καβάλας. Στις κλασικές κατηγορίες προστέθηκαν αυτές των Νέων ανδρών και των μίνι παμπαίδων και για όλες φυσικά υπήρξε διαβάθμιση των θέσεων μέχρι τέλους. Οι 216 αγωνιστικές παρουσίες προέρχονταν από σωματεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Φλώρινας, της Πάτρας, της Καστοριάς, των Σερρών, της Δράμας, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης, της Λέσβου, του Βόλου, της Λάρισας, της Έδεσσας, της Κοζάνης, των Ιωαννίνων, της Καρδίτσας και φυσικά της Βέροιας. Οι εξέδρες γέμισαν από γονείς, από άλλους συνοδούς, όπως και από φίλους του αθλήματος από την πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας και άπαντες έδειξαν την ικανοποίηση τους για τη φιλοξενία και την οργάνωση των αγώνων.

Στους Νέους άνδρες πρώτευσε ο Βεροιώτης Βαγγέλης Τσιατλζούδης και μάλιστα στον τελικό χρειάστηκε να κάνει ανατροπή από 0-2 σετ. Αντιμετώπισε τον Απόστολο Δούκερη, έχασε τα πρώτα σετ με 4-11 και 11-13 και πήρε τα επόμενα με 12-10, 11-5 και 11-6. Αμφίρροπος και ο «μικρός» τελικός όπου ο Λευτέρης Σβάρνας επικράτησε στα πέντε σετ του Γιώργου Πέρτση.

Στους νέους ο Γιώργος Σταματούρος κατέκτησε τη δεύτερη πρωτιά του φέτος σε συνολικά τέσσερις τελικούς. Στο καθοριστικό ματς για το χρυσό μετάλλιο κατέβαλλε τον Στράτο Δαμιανή με 3-0 σετ (11-9, 11-4, 11-4).

Στις νεάνιδες επικράτησε ξανά το 1ο φαβορί, η Ελένη Σοφρά, που έχει πια τέσσερα χρυσά σε ισάριθμους τουρνουά. Τον τελικό νίκησε την Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 3-0 σετ (11-7, 12-10, 13-11).

Ο Γιάννης Δαμιανής πήρε τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία παίδων των αναπτυξιακών τουρνουά. Στον τελικό ξεπέρασε τον Κωνσταντίνο Στάμου με 3-0 σετ (11-8, 11-7, 12-10).

Ισχύει το ίδιο στις κορασίδες για τη 12χρονη Δανιέλα Γραμματοπούλου- Χρυσοπούλου. Μετά τον τελικό, που έδωσε στην Ελευσίνα πριν από δύο εβδομάδες, τώρα ανέβηκε πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη συγκεκριμένη κατηγορία. Στον συναρπαστικό τελικό ξεπέρασε την Πατρινιά Βασιλική Ηλιοπούλου με 3-2 σετ (11-5, 9-11, 11-7, 9-11, 11-9).

Στους παμπαίδες ο Σωκράτης Γιαννούτσος έφτασε τα τρία χρυσά μετάλλια φέτος. Στον τελικό κατέβαλλε τον Αλέξανδρο Μαδέση με 3-0 (11-5, 11-6, 11-6).

Στις παγκορασίδες η Δήμητρα Πετσίβα επανέλαβε την επιτυχία στην Ελευσίνα. Στον τελικό μάλιστα, αντιμετώπισε ξανά τη Μαρία Δημητρίου και τη λύγισε με 3-1 σετ (11-13, 11-8, 11-6, 11-8). Στα πέντε σετ κρίθηκε και το ματς για τις θέσεις 3-4, όπου η Χρυσή Φωτιάδου έκαμψε την Ιωάννα Μαδέση.

Στην κατηγορία μίνι παμπαίδων τέλος, ο Γιώργος Κάλλιας από την Αλεξανδρούπολη αναδείχτηκε νικητής, όπως και τον Οκτώβριο στην Καβάλα. Και τότε δε, είχε συναντηθεί στον τελικό με τον Ζαχαρία Ελσαμί από τη Φλώρινα. Οι δύο μικροί επαρχιώτες πρόσφεραν στον κόσμο απολαυστικό παιχνίδι, στο οποίο επικράτησε ο Κάλλιας με 3-2 σετ (11-8, 11-8, 10-12, 10-12, 11-9).

 

Αναλυτικά οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:

1. Βαγγέλης Τσιαλτσούδης (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

2. Απόστολος Δούκερης (Α.Ο. Διονύσου)

3. Λευτέρης Σβάρνας (Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης)

4. Γιώργος Πέρτσης (Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης)

ΝΕΟΙ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Στράτος Δαμιανής (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

3. Ξάνθος Παναγόπουλος (Α.Ο. Ελληνικού)

4. Κώστας Λυκοστράτης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

4. Γεωργία Χατζάκη (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Δαμιανής (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Φοίνικας Πειραιά)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

2. Βασιλική Ηλιοπούλου (Φοίνικες Πάτρας)

3. Φοίβη Πεχλιβανίδη (Α.Ο. Άρης 2006)

4. Μαίρη Κουκουτού (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Α.Ο. Φυλής)

3. Κωνσταντίνος Ευφραιμίδης (Απόλλων Καλαμαριάς)

4. Ραφαήλ Ζησόπουλος (Δύναμη Λάρισας)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιώργος Κάλλιας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

2. Ζαχαρίας Ελσαμί (Σάρισες Φλώρινας)

3. Κωνσταντίνος Σωτηρίου (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

4. Δημήτρης-Ονούφριος Βελέντζας (Ο.Ε.Α. Βέροιας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δήμητρα Πετσίβα (Φαέθων Πάτρας)

2. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Χρυσή Φωτιάδου  (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Ιωάννα Μαδέση (Α.Ε. Νέας Κηφισιάς)


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small