0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Μεγάλα παιχνίδια στο όπεν του Καρέα

πινγκ πονγκ

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του αύριο «υπέγραψαν» αυτό το Σαββατοκύριακο, στον Καρέα, τη δυνατή αρχή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο 2015. Έναρξη, η οποία περιλάμβανε ικανοποιητική ανταπόκριση στο 10ο αναπτυξιακό τουρνουά της σεζόν (με 149 συμμετοχές), θεαματικά και γεμάτα συναγωνισμό παιχνίδια και όμορφες πρωτοβουλίες από τον οικοδεσπότη Α.Ο. Καρέα, από αυτές που πραγματικά χαρίζουν αίγλη στις πανελλήνιας εμβέλειας διοργανώσεις του αθλήματος. Το 1ο ανοιχτό πρωτάθλημα του αθηναϊκού σωματείου είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα κι έδειξε ότι έχει τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί. Καθοριστική φυσικά για την οργανωτική επιτυχία η συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ενώ η προσπάθεια είχε την αιγίδα του δήμου Βύρωνα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οΣτράτος Δαμιανής στους νέους, η Ελένη Σοφρά στις νεάνιδες, ο Γιάννης Σγουρόπουλοςστους παίδες, η Ελισάβετ Τέρπου στις κορασίδες, ο Παναγιώτης Αδριανός στους παμπαίδες και η Δέσποινα Μυτακίδου στις παγκορασίδες.

Οι αγώνες στο κλειστό γυµναστήριο «Τάκης Παπαγεωργίου» άρχισαν το Σάββατο στις 9.00 και την πρώτη ημέρα διήρκησαν 12 ώρες! Σήμερα που έγιναν όλα τα ματς διαβάθμισης, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα. Το φινάλε είχε και εορταστικό τόνο, τον οποίο έβαλαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του διοργανωτή Α.Ο. Καρέα. Ξέροντας ότι ο προπονητής τους και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στις νεαρές ηλικίες Γεβόντ Χανεγιάν είχε γενέθλια (σ.σ. έκλεισε τα 44) του έκαναν έκπληξη πριν από την απονομή των επάθλων. Εμφάνισαν γενέθλια τούρτα και του ευχήθηκαν με το γνωστό τραγουδάκι της περίστασης. Στον πρωταθλητή Ελλάδας του απλού νέων το 1986 αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης λέγοντας ότι είναι η ψυχή του Α.Ο. Καρέα. Στον σύντομο αποχαιρετισμό του ο επικεφαλής της ομοσπονδίας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το τουρνουά, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και σημείωσε ότι το ιστορικό αθηναϊκό σωματείο επανήλθε δυναμικά στον χώρο του αθλήματος και του χρόνου θα τα πάει ακόμα καλύτερα στη διοργάνωση αυτού του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα δεν προέκυψε κάποιο καινούργιο όνομα για το πρώτο σκαλί του βάθρου. Στους νέους ο 16χρονος Στράτος Δαμιανής έφτασε τις πέντε πρωτιές και στον τελικό πήρε …ρεβάνς από τον Νίκο Αντωνιάδη για την ήττα στα «Τερζάκεια». Επικράτησε 3-1 και τα σετ ήταν 11-6, 9-11, 11-9 και 11-5.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των κοριτσιών αναδείχτηκε νικήτρια για 3η φορά η Ελένη Σοφρά. Η αθλήτρια του Τελαμώνα Σαλαμίνας συνεχίζει υποχρεωτικά στην κατηγορία των νεανίδων, ενώ θυμίζουμε ότι πριν αλλάξει ο χρόνος είχε στα αναπτυξιακά τουρνουά και μία πρωτιά στις κορασίδες. Στον συναρπαστικό τελικό κατέβαλλε με 3-2 σετ τη Γεωργία Χατζηλυγερούδη (5-11, 11-6, 11-9, 5-11, 11-8).

Ακλόνητο φαβορί στους παίδες ο Γιάννης Σγουρόπουλος έφτασε τα έξι χρυσά μετάλλια σε ισάριθμες συμμετοχές στα φετινά όπεν! Στον τελικό έκαμψε με 3-0 σετ τον Αλέξη Κουλουριώτη (11-7, 11-4, 13-11).

Στις κορασίδες η Ελισάβετ Τέρπου πανηγύρισε για 4η φορά φέτος. Στον τελικό ξεπέρασε με 3-0 σετ το εμπόδιο της Ιωάννας Γερασιμάτου, όπως είχε γίνει και στη Δράμα (11-5, 11-7, 11-4).

Στους παμπαίδες ο Παναγιώτης Αδριανός έδωσε ιδανική συνέχεια στην επιτυχία του στα «Τερζάκεια» κι έφτασε τα πέντε χρυσά μετάλλια στα ανοιχτά πρωταθλήματα της τρέχουσας περιόδου. Στον τελικό νίκησε με 3-0 σετ τον Ηλία Σταματόπουλο από την Αλεξανδρούπολη (11-7, 11-5, 11-3).

Στην κατηγορία των παγκορασίδων τέλος, η Δέσποινα Μυτακίδου συμπλήρωσε έξι πρωτιές κι επικρατεί σταθερά στα τρία τελευταία όπεν! Στον τελικό συνάντησε άλλη μια φορά τη Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και την κατέβαλλε με 3-0 σετ (11-9, 11-7, 11-7).

Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης στους νέους, ο πρόεδρος του Α.Ο. Καρέα Ξενοφών Χολέβας στις νεάνιδες, αντιδήμαρχος Βύρωνα Καραγιάννης στους παίδες, ο αντιπρόεδρος του Α.Ο. Καρέα Θοδωρής Ράμμος στις κορασίδες, ο γενικός γραμματέας του ίδιου σωματείου Σπύρος Σκεβούλης στους παμπαίδες και τα μέλη της κινητής ιατρικής μονάδας από «Το χαμόγελο του παιδιού» Αλέξης Γεωργακόπουλος, Ζέτα Τσιότρα στις παγκορασίδες.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Στράτος Δαμιανής (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)

3. Γιάννης Πετρόπουλος (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Κριστίν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Καρέα)

4. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. Αλέξης Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Φοίνικας Πειραιά)

4. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Ο.Ε.Α. Βέροιας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Αγγελίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά)

4. Αλεξάνδρα Τσακαλίδου (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Παναγιώτης Αδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)

2. Ηλίας Σταματόπουλος (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

3. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Μακάμπη Αθηνών)

4. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Φοίνικες Πάτρας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

3. Μαίρη Κουκουτού (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

4. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small