0 LIVE

Πινγκ Πονγκ: Κολυμπάδης: «Να γυαλίζει το μάτι σας»

kolibadis

Την πρώτη τους συγκέντρωση στο ΣΕΦ πραγματοποίησαν οι νεαροί διεθνείς αθλητές που θα συγκροτήσουν τις Εθνικές Ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθή στην Ιταλία.

Το «παρών» έδωσαν όλοι οι αθλητές πέραν της Σοφρά (σ.σ. δίνει εξετάσεις), καθώς και οι τρεις προπονητές που θα ακολουθήσουν την αποστολή (Χριστοφοράκης, Λάμης, Κωστόπουλος).

Στην ομοσπονδιακή αίθουσα βρέθηκε και ο Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος μίλησε στα παιδιά. «Η φανέλα αυτή είναι της δευτεραθλήτριας Ευρώπης και της 9ης δύναμης στον κόσμο. Είναι πολύ βαριά και πρέπει να την τιμήσετε. Έχετε τώρα το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι όλοι φοβούνται την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, όλοι σκέφτονται ότι παίζουν με χώρα που έχει αναπτυγμένο το επίπεδο και παρουσιάζει διακρίσεις. Γι’ αυτό θα ήθελα να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια στη διάρκεια των αγώνων. Να γυαλίζει το μάτι σας, να τα δώσετε όλα για να προασπίσετε τις προσπάθειες τις δικές σας, των γονιών σας, της ομοσπονδίας και του αθλήματος γενικότερα».

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας κάλεσε τους διεθνείς να είναι συνεπείς στο 10ήμερο της εντατικής κοινής προετοιμασίας μέχρι την αναχώρηση για την Ιταλία στις 10 Ιουλίου και να υπακούν στις οδηγίες των προπονητών τους. «Προπονητές, οι οποίοι δεν επιτεύχθηκαν τυχαία, επιλέχθηκαν με αξιοκρατικά κριτήρια, αφού και αθλητές έχουν στις ομάδες, που πάνε στο Ευρωπαϊκό και τα φετινά αποτελέσματα με τα σωματεία τους ήταν τέτοια που να αξίζουν την επιβράβευση της ομοσπονδίας με το να οριστούν υπεύθυνοι των μικρών εθνικών ομάδων».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μανώλης Κολυμπάδης αναφέρθηκε στο μέλλον και στις προϋποθέσεις για να εξελιχθούν οι μικροί σε στελέχη των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων ανδρών και γυναικών: «Πρέπει να είστε έτοιμοι να μας δείξετε ότι έχετε τις δυνατότητες να πλαισιώσετε κάποια στιγμή τις μεγάλες εθνικές ομάδες, αφού το πλήρωμα του χρόνου θα έρθει αναπόφευκτα, αργά ή γρήγορα, για κάποια από τα μέλη τους. Για το ποιοι θα πλαισιώσουν αυτές τις ομάδες δεν θα εξεταστεί μόνο η τεχνική ικανότητα και η αγωνιστική ετοιμότητα. Κυρίως θα παίξει ρόλο η διαπίστωση της ομοσπονδίας ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση βρίσκεται στην απόλυτη προτεραιότητά τους. Η ομοσπονδία θα βασιστεί στους αθλητές και τις αθλήτριες, που επιλέγουν στη ζωή τους να δώσουν το μεγαλύτερο βάρος στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Κι ακόμα κι αν υπολείπονται λίγο από άλλους σε αγωνιστικό και τεχνικό επίπεδο αυτό θα έρθει με τον χρόνο στην κατάσταση που πρέπει».

Στο τέλος της ομιλίας του ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δεν επισήμανε συγκεκριμένους αγωνιστικούς στόχους για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά έκανε σαφές ότι ελπίζει σε επιτυχίες: «Θέλω να με «υποχρεώσετε» να πάω στο αεροδρόμιο την ώρα της επιστροφής σας και να σας υποδεχτώ, όπως είχα την τύχη να κάνω με την ομάδα των ανδρών ύστερα από τις επιτυχίες της περασμένης σεζόν. Θέλω να προσπαθήσετε για κάτι το μεγάλο γιατί το αξίζετε και το μπορείτε! Οι προπονητές σας, καθένας για την ομάδα που έχει χρεωθεί, είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι και αρμόδιοι για ν’ αποφασίζουν κάθε φορά τη σύνθεση της ομάδας ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε αγώνα».

Ο Βατσακλής ανακοίνωσε το πρόγραμμα των προπονήσεων και σύστησε στους αθλητές τους τρεις σωματειακούς προπονητές. Την ερχόμενη εβδομάδα θα βοηθούν τους νεαρούς και στελέχη των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, τα οποία δεν θα φύγουν άμεσα για διακοπές μετά την ολοκλήρωση των προπονήσεών τους στο τέλος του μήνα.

Θυμίζουμε ότι την αποστολή στο Ρίβα ντελ Γκάρντα θα συγκροτήσουν οι έφηβοι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Πάρις Ζώνιος, Νίκος Αντωνιάδης, Ανδρέας Τσόπελας, οι παίδες Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής, Βασίλης Αντωνιάδης, οι κορασίδες Ελένη Σοφρά, Έλλη Φίσερ, Κριστίν Σεβνταγιάν και η νεάνιδα Θάλεια Κορδούτη.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small