0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Η Ευρώπη βάζει «πλάτη» και στηρίζει την Ελλάδα!

πινγκ πονγκ

Οι σχέσεις της χώρας με την Ευρώπη δοκιμάζονται σκληρά στο πολιτικό πεδίο, όμως έξω από αυτό, όπου υπάρχουν δυνατοί δεσμοί και αμοιβαία εμπιστοσύνη, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εμφανίζεται στην πράξη. Με βαθιά ικανοποίηση η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης το διαπίστωσε ξανά αυτό τις τελευταίες ημέρες. Στο απόλυτα λογικό, με βάση τα γνωστά προβλήματα με τις κλειστές τράπεζες, αίτημα της ν’ αγωνιστεί κανονικά στο επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων και να πληρώσει το ποσό που απαιτείται αργότερα, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.) συγκατάνευσε χωρίς δεύτερη σκέψη! Έδωσε και τυπικά την έγκρισή της χτες το απόγευμα για να οριστικοποιηθεί έτσι η συμμετοχή των εθνικών μας ομάδων νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων στους αγώνες της Μπρατισλάβας (10-19 Ιουλίου) και ν’ αποδειχτεί ότι η φερεγγυότητα της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., η πολύχρονη και αγαστή συνεργασία με την E.T.T.U., εκτιμώνται το ίδιο ακόμα και σε πολύ δύσκολες στιγμές. Και θυμίζουμε ότι η E.T.T.U. (στην προηγούμενη διοίκησή της, επί Μπόζι) είχε βοηθήσει καθοριστικά την ομοσπονδία και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Αυστρίας, το 2012, όταν κάλυψε χρηματικό ποσό, που η τελευταία αδυνατούσε να εξασφαλίσει για τη συμμετοχή στους αγώνες!

«Αυτό που έγινε, δείχνει στην πράξη τι σημαίνει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όπως επίσης και το τι σημαίνει να έχεις διοικητική σταθερότητα και να ξέρουν οι απέναντί σου με ποιον μιλάνε όταν τον γνωρίζουν και συνεργάζονται μαζί του για 30 και πλέον συναπτά έτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος δεν πρόλαβε να …πάρει ανάσα από τις αυξημένες υποχρεώσεις στο Μπακού ως αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες κι επιστρέφοντας στην Αθήνα αντιμετώπισε αυτό το σοβαρό απρόβλεπτο πρόβλημα.

Ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας απέστειλε e-mail στην E.T.T.U., όπου δεν χρειαζόταν φυσικά να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά έπρεπε να εξηγήσει δύο πράγματα: Πρώτα ότι οι γονείς των αθλητών δίνουν και φέτος σεβαστό ποσό για ν’ αγωνιστούν τα παιδιά στη μεγάλη ετήσια διοργάνωση και δεύτερον το γιατί η ομοσπονδία δεν μπορούσε να στείλει εγκαίρως τα περίπου 11.500 ευρώ, που οφείλει στους Σλοβάκους για τα έξοδα φιλοξενίας.

«Μπροστά σε αυτό το τεράστιο για το άθλημα πρόβλημα, που προκαλούσε τη θλίψη και την απογοήτευση κυρίως των αθλητών και των γονέων, αλλά και το ρεζίλεμα της χώρας σ’ ένα ακόμα επίπεδο, απευθύνθηκα στους φίλους συνεργάτες της E.T.T.U. που τους γνωρίζω και με γνωρίζουν για 30 και πλέον χρόνια, αναλύοντας την κατάσταση», τόνισε ο Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος πριν από την αποστολή των e-mails τηλεφώνησε στον Ίβο Μουνιβράνια, αναπληρωτή πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος και τον άκουσε με ανακούφιση να δείχνει την απόλυτη συμπαράστασή του και να τον ενθαρρύνει να προχωρήσει το αίτημα στον πρόεδρο Ρόναλντ Κράμερ. «Μου απάντησε ότι ακόμα κι αν η E.T.T.U. ή οι διοργανωτές δεν δεχτούν το αίτημα της ομοσπονδίας να στείλει χρήματα στους διοργανωτές όταν η κατάσταση στην Ελλάδα ομαλοποιηθεί, θα εγγυηθεί αυτός για μένα και την ομοσπονδία, επειδή με γνωρίζει καλά τόσα πολλά χρόνια. Ήταν μία στάση που με συγκίνησε». Ακολούθησε ανταλλαγή e-mails, ενημερώθηκε και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων Ζντένκο Κριζ και μέσα σε μερικές ώρες κινητοποιήθηκε το σύστημα για να δώσει και επίσημα η E.T.T.U. τη θετική απάντησή της στην Ελλάδα.

«Ο κύριος Κολυμπάδης μού εγγυήθηκε προσωπικά ότι τα χρήματα θα πληρωθούν με κάποια καθυστέρηση. Γνωρίζοντάς τον ως ειλικρινή και αξιοπρεπή άνθρωπο υποστηρίζω το αίτημα του για αναβολή της πληρωμής και είμαι έτοιμος να εγγυηθώ επίσης γι’ αυτόν. Αυτή είναι μια έκτακτη κατάσταση και η ελληνική ομοσπονδία μάς χρειάζεται τώρα, σήμερα. Όχι αύριο. Περιμένω να φροντίσει επίσημα η E.T.T.U. και για την ενημέρωση της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και πιστεύω ότι κάνω λίγο πιο εύκολη τη διαδικασία λήψης απόφασης», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Ίβο Μουνιβράνια στο ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της E.T.T.U. και λίγες ώρες μετά ήρθε η αποδοχή του αιτήματος και από τον Ολλανδό επικεφαλής Ρόναλντ Κράμερ.

«Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει τον σεβασμό των Ευρωπαίων σε Έλληνες σοβαρούς, αξιόπιστους και πάνω απ’ όλα ειλικρινείς συνεργάτες», σχολίασε επίσης ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι ευχήθηκε να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα και να μπορέσει σύντομα η ομοσπονδία να στείλει τα χρήματα και να καλύψει την υποχρέωσή της. Ο Μανώλης Κολυμπάδης, που είναι παράλληλα και έφορος των εθνικών ομάδων, θα επισκεφτεί τη Δευτέρα το απόγευμα τους νεαρούς διεθνείς, που συνεχίζουν την προετοιμασία τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small