0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Η ΓΣ ενέκρινε τις προτάσεις για κανονισμούς και διαγραφή σωματείων

γενική συνέλευση

Μέσα από την τακτική γενική συνέλευση των σωματείων-μελών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης οι παράγοντες …καλησπέρισαν τη σεζόν 2015-2016, μία εβδομάδα πριν από την εκκίνησή της αγωνιστικά. Η συνέλευση έγινε νωρίς το μεσημέρι στην αίθουσα ΣΤ’ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ενέκρινε τις προτάσεις του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τροποποιήσεις κανονισμών, όπως και για τη διαγραφή σωματείων, τα οποία δεν έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ν’ αποκτήσουν την ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η έγκριση δόθηκε ομόφωνα σχεδόν σε όλα τα σημεία των δύο σημαντικών θεμάτων, ενώ εγκρίθηκε παμψηφεί και ο οικονομικός προϋπολογισμός για το 2016. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι από 22 σωματεία. Προήδρευσε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ενώ στο προεδρείο ήταν ακόμα η β’ αντιπρόεδρος Βασιλική Ερηνάκη, η ταμίας Κατερίνα Σπανού και η προϊσταμένη διοικητικών υπηρεσιών της ομοσπονδίας Στέλλα Νικολουδάκη.

Η ομοσπονδία είχε ως υποψήφια για διαγραφή από τα μητρώα της 42 σωματεία, τα οποία δεν έχουν πάρει την Ε.Α.Α. όπως προβλέπεται, μέσα σε 3 έτη από την αρχή της λειτουργίας τους. Εν όψει της Γ.Σ. είχε κάνει από τις αρχές του μήνα τη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, ενώ είχε εκδώσει και στο παρελθόν ανάλογες ανακοινώσεις. Στην πορεία αποφάσισε να μην προτείνει τη διαγραφή των σωματείων, που βρίσκονται σε διαδικασία απόκτησης της Ε.Α.Α., όπως και εκείνων, τα οποία ανταποκρίθηκαν στις συστάσεις και πήραν πρωτόκολλο για να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα χαρτιά και να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις έδωσε παράταση μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση, που πρόκειται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2016. Πρότεινε όμως, τη διαγραφή 22 σωματείων, τα οποία δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής όλο αυτό το διάστημα. Η πρόταση πέρασε με μόνο μία ψήφο. Νωρίτερα, το πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Θεόκλητος Σπανός από τον Φοίνικα Πειραιά πρότεινε να δοθεί παράταση σε όλα τα σωματεία «διότι είναι πολύ δύσκολο να μαζευτούν τα απαραίτητα έγγραφα» και στο ίδιο πνεύμα ο Γιάννης Γιώτης από τους Φίλους Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων «να πιέσει λίγο η ομοσπονδία προς αυτή την κατεύθυνση». Επίσης, η Βασιλική Ερηνάκη από τον Ο.Α. Χανίων ζήτησε παράταση για σωματεία, «που είχαν κάποιες συμμετοχές σε αγώνες τα τελευταία χρόνια», όμως ο Μανώλης Κολυμπάδης ήταν αρνητικός και είπε κατηγορηματικά ότι «δεν πρόκειται να γίνει κάτι όση παράταση και να δοθεί διότι τα σωματεία αυτά δεν εμφανίστηκαν τόσο καιρό και στην ουσία δεν υπάρχουν».

Τα σωματεία, που διαγράφονται από τα μητρώα της ομοσπονδίας, είναι τα εξής:

1. Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Κορυδαλλού

2. Βούρειος Αθλητικός Όμιλος Λεβαδίων Χίου

3. Σύλλογος Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη

4. Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αγγιστανών

5. Α.Ο. Πήγασος Περιστερίου

6. Ο.Α. Χανίων 2000

7. ΑΓΠΣ Καλαμαριάς ο Ιάσων

8. Α.Σ. Πάνθηρες Αγρινίου

9. Γυμναστικός Αγωνιστικός Σύλλογος Ερμής Κατερίνης

10. Α.Ε.Ο. Αήττητος Δροσιάς

11. Σύλλογος Φίλων Γυμναστικής Μοσχάτου

12. ΣΦΦΑ Η Άμιλλα

13. Φοίνικας Χαλανδρίου

14. ΑΦΜΟ Κώστας Βάρναλης

15. ΑΓΕ Αγριάς Βόλου-Κένταυρος 2008

16. ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

17. Σ.Α. Τρίπολης

18. ΜΑΣ Ολυμπιακός Άσσου Κορινθίας

19. ΑΣ Βέλος ο Διαγόρας

20. ΑΠΣ Αργώ

21. Αθλητική Ακαδημία Καλαμαριάς

22. Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Χαραυγή»

Τα υπόλοιπα 20, που έχουν αναρτηθεί στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) και την ενότητα των «ανακοινώσεων» έχουν πάρει παράταση.

Όσον αφορά στις τροποποιήσεις κανονισμών εγκρίθηκαν ομόφωνα όλες οι προτάσεις του Δ.Σ. για τις εγγραφές-μετεγγραφές, τις εσωτερικές διοργανώσεις και τον πειθαρχικό κανονισμό, απλά θα υπάρξει μία αλλαγή στην παράγραφο 7 του άρθρου 26. Σχετίζεται με τους ξένους αθλητές και τις ξένες αθλήτριες, που θα πρέπει να υπολογίζονται στους πίνακες αξιολόγησης από τον πρώτο αγώνα τους με ελληνικό σωματείο μέχρι να ολοκληρωθεί η παρουσία τους σε αυτό και όχι μόνο τους μήνες, που θα έχουν αγωνιστική δραστηριότητα. Η διαφοροποίηση θα γίνει έπειτα από πρόταση του πρώην προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής και εκπροσώπου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γιώργου Παπαγεωργίου.

Στις τροποποιήσεις κανονισμών για τα ανοιχτά πρωταθλήματα μικρών ηλικιών εκφράστηκαν αντιρρήσεις πάνω στο άρθρο 5. Πιο συγκεκριμένα για το σημείο που αναφέρει ότι ένας αθλητής/μία αθλήτρια παίρνει ολόκληρη τη βαθμολογία, που αναλογεί για την εκάστοτε υψηλή θέση του, από τουρνουά που γίνεται εκτός έδρας, αλλά τη μισή από τουρνουά εντός έδρας (εκεί θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,5).

Επισημάνθηκε από εκπροσώπους σωματείων ότι κάτι τέτοιο είναι αρνητικό για την πριμοδότηση των αθλητών της περιφέρειας και ότι «δημιουργεί αίσθημα αδικίας στους αθλητές διότι θα παρατηρηθεί σε τουρνουά να παίρνει ο 3ος λιγότερους βαθμούς από τον 7ο». Τοποθετήθηκαν σχετικά ο Γιάννης Χατζηλυγερούδης από τον Αναγεννησιακό Πατρών και ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Ο τελευταίος πρότεινε ν’ αυξηθεί ο συντελεστής στο 0,8 για να μειωθούν αυτές οι διαφορές. Ο Μανώλης Κολυμπάδης σημείωσε ότι η τροποποίηση έγινε για να προτρέψει τους Αθηναίους αθλητές να πάνε σε περισσότερα όπεν της περιφέρειας και υποστήριξε ότι το μέτρο με τον συντελεστή είναι απολύτως σωστό ως έννοια και βοηθά τα σωματεία της περιφέρειας (επαναλαμβάνουμε ότι όλα τα άρθρα με τις τροποποιήσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και την ενότητα των ανακοινώσεων).

Εν τέλει, στο κομμάτι των αναπτυξιακών τουρνουά εγκρίθηκαν ομόφωνα οι τροποποιήσεις κανονισμών για όλα τα υπόλοιπα άρθρα, ενώ για το 5 η πρόταση της Τεχνικής Επιτροπής για τον συντελεστή 0,5 τέθηκε σε ψηφοφορία απέναντι στην πρόταση για 0,8 και πέρασε με πλειοψηφία (τέσσερις ψήφοι κατά).

* Στην αρχή της Γ.Σ. κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του επί σειρά ετών ταμία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και παράγοντα του Α.Κ. Ζωγράφου Μιχάλη Λογοθέτη, που απεβίωσε τον Ιούνιο.

* Πριν από την έναρξη των εργασιών το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. βράβευσε τον πρώην γενικό γραμματέα του Δημοσθένη Μεσσήνη για το έργο που επιτελεί διεθνώς ως διευθυντής αθλήματος τιμώντας και την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

* «Πάγωσε» το θέμα της μεταφοράς των γραφείων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο Σ.Ε.Φ., από την Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια. Υπήρχε από τον χειμώνα συμφωνία με τη διοίκηση του φαληρικού σταδίου για να μετακομίσει η ομοσπονδία σε χώρο 210 τετραγωνικών μέτρων, όμως ο Μανώλης Κολυμπάδης αποκάλυψε ότι δίστασε να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό για οικονομικούς λόγους. «Διαπίστωσα ότι θέλουμε 25 με 30.00 ευρώ για τη μετακόμιση και άλλα 10.000 ευρώ περίπου για να βάλουμε ορισμένα πράγματα εδώ όπως χωρίσματα, ίντερνετ, τηλέφωνα κτλ. Πώς να το κάνουμε όταν ξέρουμε πόσο σφιχτά είναι τα οικονομικά δεδομένα», ανέφερε.

* Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τόνισε σε άλλο σημείο ότι μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου η ομοσπονδία είναι σε επαφές με την Κοζάνη ώστε να βρουν ημερομηνία μετάθεσης του ανοιχτού αναπτυξιακού πρωταθλήματος, το οποίο είχε προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 19-20/09.

* Επίσης, θα προταθεί διαφορετική ημερομηνία για τα πρώτα παιχνίδια της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης στην Α1 γυναικών επειδή η πρεμιέρα στις 10-11 Οκτωβρίου συμπίπτει με τους αγώνες της ομάδας στην Κωνσταντινούπολη για τη δεύτερη φάση του E.T.T.U. Cup.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small