0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Η ανάλυση της ελληνικής αποστολής

1

Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μικρών ηλικιακών κατηγοριών ξεκινάει σήμερα και φυσικά το Ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στην αποστολή μας. Δέκα παιδιά θα αγωνιστούν στην Ιταλία, υπό την καθοδήγηση των τριών προπονητών και στόχος φυσικά είναι η αποκόμιση εμπειριών, αλλά και η υπέρβαση από ορισμένους αθλητές! Το Sportslandσας αναλύει τις ομάδες και το τι μπορούμε να περιμένουμε από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Παιδικό

Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής και Βασίλης Αντωνιάδης είναι η τριπλέτα που θα αγωνιστεί στην Ιταλία και οι στόχοι είναι υψηλοί, όπως άλλωστε δήλωσε και ο πρώτος: «Στόχος η οχτάδα γιατί όχι και το μετάλλιο». Ο Γιαννάρας είναι σίγουρα το βαρύ πυροβολικό. Εχει την ποιότητα και πλέον και την εμπειρία να τραβήξει πάνω του την ομάδα. Αρκεί να μην «μαγκώσει» και παίζει μπλοκάκια!

Ο Στράτος είναι κι αυτός εξίσου καλός παίκτης. Οι παραστάσεις του και οι τεχνική του είναι τέτοια που μπορεί να δώσει λύσεις όπου χρειαστεί. Παίκτης ψυχολογίας, αλλά… σκυλί του πολέμου δεν το βάζει κάτω!

Ο Βασιλάκης ήταν η έκπληξη των κατατάξεων. Για πρώτη φορά βγαίνει στο εξωτερικό και σίγουρα θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία γι αυτόν η συμμετοχή σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Χωρίς άγχος θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί!

ΔΙΠΛΟ: Ο Γιαννάρας με τον Στράτο έχουν παίξει αμέτρητες φορές μαζί και γνωρίζει ο ένας τέλεια τον άλλον. Αν βρεθούν σε μέρα και είναι και λίγο τυχεροί ενδεχομένως να κάνουν μεγάλα πράγματα.

CoachΧρήστος Λάμης: Τον Στράτο και τον Γιάννη τους ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά. Με τον Βασιλάκη θα συνεργαστεί πρώτη φορά. Εχει τις παραστάσεις και τις εμπειρίες ώστε να βοηθήσει τα παιδιά εκεί που «κολλήσουν»

Εφηβικό

Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Νίκος Αντωνιάδης, Πάρις Ζώνιος και Ανδρέας Τσόπελας αποτελούν την ελληνική αποστολή. Μία ομάδα ικανή για πολλά πράγματα. Στόχος είναι η άνοδος, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα θα γίνεται καλύτερη.

Ο Αγγελάκης σίγουρα είναι ο… πρωτεργάτης αυτής της ομάδας. Εχει παρατηρηθεί σε αυτά τα τουρνουά, όμως, ότι δεν μπαίνει δυνατά από το πρώτο παιχνίδι και στην αρχή είναι λίγο μουδιασμένος! Εχει το ταλέντο να κάνει την υπέρβαση, αλλά στους αμυντικούς, πάντα παίζει ρόλο πόσο καλά ξέρει να παίζει ο άλλος με άμυνα. Εχει βελτιώσει και την επίθεσή του, επομένως περιμένουμε με αγωνία να τον δούμε!!

Ο Νίκος είναι μακράν ο πιο σταθερός παίκτης και γενικότερα δυσκολεύεται να την χάσει! Πλέον έχουν δυναμώσει και τα χτυπήματά του και με συνδυασμό τις εμπειρίες του (σ.σ. ενδεχομένως να είναι και ο πιο έμπειρος παίκτης της αποστολής) να τον  κάνουν άκρως επικίνδυνο!

Ο Μα Ζονγκ είναι ενδεχομένως ο πιο πορωμένος με το πινγκ πονγκ όλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Εχει παιχνίδι που μπορεί να σταθεί στην διοργάνωση. Μπορεί να κάνει και την ζημιά σε οποιονδήποτε παίκτη, αλλά δεν είναι ακόμα σταθερός. Το παιχνίδι του (σ.σ. σπιν από παντού) είναι άκρως εντυπωσιακό, αλλά καμιά φορά, ειδικά αν «μαγκώσει» μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ.

Ο Ανδρέας είναι κι αυτός από τους πλέον έμπειρους παίκτες. Εχει μακράν τα πιο δυνατά χτυπήματα, αλλά είναι παίκτης ψυχολογίας. Μπορεί να διαμελίσει έναν αντίπαλο, αλλά μπορεί και να μην την ακουμπήσει.

CoachΓιώργος Χριστοφοράκης: Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει δικό του παίκτη τον Τσόπελα. Σε κάθε ματς ζει το παιχνίδι περισσότερο από τον παίκτη και πολλές φορές θέλει να μπει μέσα! Σίγουρα έχει τις γνώσεις και θα βοηθήσει πάρα πολύ τα παιδιά, αλλά θα είχε ενδιαφέρον μία παρακάμερα να κατέγραφε τις αντιδράσεις του ειδικά σ’ αυτούς τους αγώνες που δεν μπορεί να μιλήσει!

Κορασίδων

Τα κορίτσια έχουν σαν στόχο την παραμονή στην κατηγορία και την συλλογή πολύτιμων εμπειριών. Η Ελλη Φίσερ, η Κριστίν Σερβνταγιάν και η Ελένη Σοφρά συμπληρώνουν την αποστολή. Δεν είναι πρωτάρες. Εχουν πάρει εμπειρίες από διεθνείς αγώνες και πλέον θέλουν η κάθε μία να κάνει την προσωπική της υπέρβαση.

CoachΚωνσταντίνος Κωστόπουλος. Ο προπονητής της Βούλας τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά στις αποστολές των μικρών ηλικιακών κατηγοριών και σαν προπονητής έχει τις απαραίτητες εμπειρίες και θα βοηθήσει τα κορίτσια. Το ερώτημα είναι πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν!

Όπως και να έχει ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και επειδή είναι μικροί να τους θυμίσουμε ότι ΜΟΝΟ αν παίξουν ελεύθερα θα έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουν!!!


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small