0 LIVE

Πινγκ πονγκ – Ηρακλής: Επέστρεψε για να πρωταγωνιστήσει!!!

Ηρακλής

Είναι δεδομένο ότι τα μεγάλα σωματεία δίνουν κύρος και ξεχωριστή αίγλη στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Το πινγκ πονγκ έχει ευτυχίσει να έχει ομάδες όπως οι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, ενώ τα τελευταία χρόνια μπήκε δυναμικά στο… τραπέζι κι ο Ηρακλής.

Ο «γηραιός» μπήκε γερά στο παιχνίδι και δείχνει όχι μόνο ότι θέλει να ανέβει στην Α1, αλλά και να πρωταγωνιστήσει. Μία ομάδα που, όπως δείχνει τα… πεπραγμένα της τα τελευταία δύο χρόνια έχει σαν στόχο τη διάκριση.

Ποιος είναι ο… πινγκπονιστικός Ηρακλής ;

Πέρυσι ο Ηρακλής ανέβηκε με σχετική ευκολία στην Α2. Εχοντας σαν βασική τριάδα τους Σγουρομάλλη, Γκουτζίδη και Πετρή δεν συνάντησαν αντίσταση στα μπαράζ της Β Εθνικής και πήραν το εισιτήριο για την Α2.

Φέτος η ομάδα έμεινε κατά 2/3 ίδια. Εφυγε ο Γκουτζίδης και στη θέση του ήρθε ο μεγάλος Ντάνιελ Τσιόκα. Τα προγνωστικά έδειχναν ότι η ομάδα θα ανέβαινε τρένο στην Α1, αλλά η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης, ενδεχομένως να δυσκολέψει τα πράγματα, αλλά θεωρούμε πως εύκολα ή δύσκολα ο Ηρακλής θα ανέβει στην Α1.

Το αγωνιστικό πλάνο

Αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής είχε σαν πλάνο (σ.σ. πριν την εγχείρηση του Τσιόκα) να χρησιμοποιήσει 6-8 παίκτες. Από τη μία η αχτύπητη τριάδα  Τσιόκα, Σγουρομάλλη, Πετρή και από την άλλη η δεύτερη ομάδα με τους Σακαλάκη, Σιαμίδη και Γραμμένο. Ο στόχος ήταν πως αφού εξασφαλισθεί η άνοδος να πάρουν και παραστάσεις τα υπόλοιπα παιδιά. Αυτό βέβαια, μαλλον αναιρείται, καθώς μετά την απρόσμενη ήττα με τα Μελίσσια, όλα τα παιχνίδια έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον!

Το βάρος στις ακαδημίες

Η πρώτη ομάδα σίγουρα είναι η βιτρίνα του συλλόγου, αλλά αυτό δεν μπορεί να ικανοποιεί οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα θέλει να πρωταγωνιστήσει. Για το καλό του αθλήματος θα πρέπει να φτιαχτεί και μία υποδομή. Ώστε να μπορούν να προπονούνται νέα παιδιά, αλλά και να αναδειχτούν τα νέα ταλέντα, εφόσον βέβαια υπάρχουν. Ηδη εξετάζονται δύο χώροι (σ.σ. Ιβανόφειο και Κατσάνειο), προκειμένου να στεγαστεί η καρδιά του πινγκ πονγκ του Ηρακλή. Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και είναι δεδομένο πως όταν βρεθεί μία λύση στην έδρα του συλλόγου, οι Θεσσαλονικείς και ιδιαίτερα οι φίλοι του Ηρακλή θα έρθουν να γνωρίσουν το πινγκ πονγκ! Πάντως όσοι ασχολούνται με τον Ηρακλή λένε πως αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος για το τμήμα της επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Η πρόκληση της Α1

Με την τριάδα που κατέβασε ο Ηρακλής είναι δεδομένο ότι όλοι έχουν αποφασίσει ότι θέλουν η ομάδα να ανέβει στην Α1 Ανδρών. Θέλουν τον Ηρακλή να πρωταγωνιστεί και στο πινγκ πονγκ. Πάντως είναι νωρίς να αναφερθεί κάποιος για στόχους στην Α1, αφενός γιατί δεν έχει ανέβει η ομάδα ακόμα κι αφετέρου κανείς δεν ξέρει ποιο είναι θα είναι το… αύριο στη χώρα μας!!!

Το αμαρτωλό παρελθόν!

Η αλήθεια είναι και οι πιο παλιοί το γνωρίζουν καλά, πως ο Ηρακλής είχε ξεκινήσει ξανά στο παρελθόν τμήμα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, με κάποιους αθλητές να χάνουν τα λεφτά τους και το τμήμα να διαλυθεί. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η τότε διοίκηση διώκεται νομικά. Όπως και να έχει κάποιοι είδαν με… καχυποψία το νέο ξεκίνημα του «Ηρα», αλλά ευτυχώς, προς το παρόν, όλοι έχουν διαψευστεί.

Το μεγάλο «όπλο» του Ηρακλή

Ο μεγάλος σύμμαχος του πινγκπονιστικού Ηρακλή είναι ο Νίκος Γραμμένος. Ο Νίκος εκτός από αθλητής έχει και μεγάλη αγάπη για το άθλημα. Αυτός είναι που κινεί τα νήματα. Με δικό του μεράκι ξεκίνησε ο Ηρακλής και βοηθάει από το δικό του πόστο. Η δουλειά του Γραμμένου είναι διευθυντής Μάρκετινγκ στην ΠΑΕ Ηρακλής κι έτσι με τις δικές του προσπάθειες και γνωριμίες καταφέρνει να περάσουν χορηγοί και  στο τμήμα του πινγκ πονγκ. Ο μεγάλος του στόχος πάντως είναι να καταφέρει το τμήμα του πινγκ πονγκ να είναι οικονομικά ανεξάρτητο κι εν συνεχεία μέσω των χορηγιών να βρεθούν τα χρήματα για το κάτι παραπάνω…


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small