0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Ετοιμος για τις προκλήσεις του 2016 ο Σγουρόπουλος!

Σγουρόπουλος

Το 2015 ήταν μια χρονιά… βγαλμένη από όνειρο για τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Ο νεαρός αθλητής του Ολυμπιακού, πραγματικά μεγαλούργησε και δικαιωματικά η χρονιά του ανήκει! Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό ΤΟΠ 10 των Παίδων ήταν το αποκορύφωμα και η βράβευση από τον ΠΣΑΤ ως ανερχόμενο ταλέντο ήταν η επιβράβευση με το ελληνικό πινγκ πονγκ να πανηγυρίζει για το νέο της μεγάλο αστέρι και ταυτόχρονα να ελπίζει ότι θα διαδεχθεί τους Παπαγεωργίου, Γκιώνη και Κρεάνγκα!!

Δεν αποκαλείται πάντως… τυχαία Γιαννάρας. Οσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ότι οι στόχοι του δεν σταματάνε εδώ. Προσηλωμένος και γεμάτος όρεξη να παίξει πινγκ πονγκ συνεχίζει τις σκληρές προπονήσεις. Αλλωστε το 2016 έχει μια… σειρά από κορυφές τις οποίες θα πρέπει να πατήσει!!! Το Sportsland θα σας αναλύσει μερικούς από τους στόχους του Γιαννάρα. Κάποιες ευκαιρίες που θα πρέπει να πάρει και φυσικά να τις… εκμεταλλευτεί!

Το εξωτερικό

Η ομοσπονδία φαίνεται ότι πιστεύει στον Σγουρόπουλο κι αυτό αποδεικνύεται ότι θα συμμετάσχει στο Γερμανικό Προ τουρ. Εκεί αναμένεται να πάρει πολύτιμες εμπειρίες (σ.σ. όπως και ο Αγγελάκης), αλλά σίγουρα θα πρέπει να συνεχίσει να έχει συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις, προκειμένου να πάρει παραστάσεις.

Ενα μεγάλο ερώτημα είναι τι ευκαιρίες θα του δοθούν. Ολοι γνωρίζουν ότι τα οικονομικά της ομοσπονδίας είναι περιορισμένα. Επομένως ο Γιαννάρας θα πρέπει να πάρει ευκαιρίες και από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Θα πρέπει δηλαδή να είναι σε όλες τις αποστολές της Εθνικής Ανδρών και να συμμετάσχει σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Για παράδειγμα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαλαισίας, ο Σγουρόπουλος θα πρέπει να είναι ο τέταρτος παίκτης και βέβαια στις υπόλοιπες μεγάλες διοργανώσεις να ακολουθεί την πιο επιτυχημένη τριάδα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Το εσωτερικό

Στην Ελλάδα το μεγάλο του στοίχημα είναι το Πανελλήνιο Ανδρών. Θα μπορέσει να μπει φέτος στα μετάλλια; (σ.σ. πέρυσι είχε χάσει στην 8αδα από Αγγελάκη). Βέβαια δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου αν δεν τα καταφέρει, αλλά είναι αλήθεια ότι δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ.

Στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες θα πρέπει να αποδείξει την ανωτερότητα του, κάτι που έχει κάνει και σχεδόν ε όλα τα αναπτυξιακά τουρνουά…

Οσον αφορά το διασυλλογικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός μόνο με… θαύμα θα χάσει το πρωτάθλημα, επομένως πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν με αγωνία να συμμετάσχει ο Σγουρόπουλος στα μεγάλα ντέρμπι! Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ένα βαθμό μπροστά από το Πέρα και με παρακαταθήκη το 4-2 του πρώτου γύρου, πολύ δύσκολα θα χάσουν τον τίτλο. Πόσο μάλλον όταν στην σύνθεσή τους υπάρχουν οι Μέντες και Παπαγεωργίου. Επομένως ίσως ήταν προτιμότερο (σ.σ. για το μέλλον του Σγουρόπουλου) να χρησιμοποιηθεί αυτός αντί του Ρηνιώτη στα δύο μεγάλα ντέρμπι με Πέρα και Ταταύλα. Και χωρίς καμία διάθεση να μειώσουμε τον Τάσο (σ.σ. καθώς η αξία του είναι πολύ μεγάλη και πρόκειται για έναν πληρέστατο αθλητή), πόσο χειρότερα μπορεί να τα πάει από τον Ρηνιώτη του πρώτου γύρου που έκανε δύο ήττες στα ντέρμπι με 3-0;

Επειδή, όμως, όπως λένε τα όνειρα δεν έχουν… ταβάνι, μόνο ο ίδιος και οι προπονητές του, γνωρίζουν καλύτερα τους ακριβείς στόχους του Γιαννάρα. Εμείς αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι πως έχει όλα τα φόντα να πετύχει όποιον στόχο και να βάλει. Κάτι που του το ευχόμαστε ολόψυχα!

 


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small