0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Εντυπωσιακά παιχνίδια στην Καβάλα!

1

Πολλά και ωραία παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν στο αναπτυξιακό της Καβάλας. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Νίκος Ζέρβας στους Νέους άνδρες, ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Ελισάβετ Τέρπου στις νεάνιδες, ο Αλέξης Κουλουριώτης στους παίδες, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες, ο Γιώργος Κάλλιας στους μίνι παμπαίδες και η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες.

Οι συμμετοχές προέρχονταν από σωματεία της Αθήνας και φυσικά της Καβάλας, των Ιωαννίνων, της Ορεστιάδας, της Βέροιας, της Αλεξανδρούπολης, της Θεσσαλονίκης, της Δράμας, της Φλώρινας, των Σερρών, της Ξάνθης, της Πάτρας, των Χανίων, της Κοζάνης και φυσικά της Καβάλας. Σημαντικό επίσης ότι για πρώτη φορά φέτος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα έγιναν και οι κατηγορίες των Νέων ανδρών (αθλητές έως 21 ετών) και των μίνι παμπαίδων (έως 9 ετών). Χρησιμοποιήθηκαν 12 αγωνιστικά τραπέζια και η πολύωρη δράση άρχισε και τις δύο ημέρες στις 8.30 το πρωί. Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου διακόπηκε για λίγο προκειμένου να γίνει η τελετή έναρξης, στην οποία παρέστησε και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Στους Νέους άνδρες πρώτευσε ο Νίκος Ζέρβας και στον τελικό έκαμψε την αντίσταση του Χρήστου Ξανθόπουλου με 3-1 σετ (11-6, 11-8, 6-11, 12-10).

Στους νέους Γιώργος Σταματούρος και Νίκος Αντωνιάδης μετείχαν δεύτερη φορά σε τελικό φέτος. Νικητής ήταν ο 16άχρονος Σταματούρος με 3-0 σε (11-8, 13-11, 11-9).

Η Ελισάβετ Τέρπου πήρε τον πρώτο τίτλο της στην κατηγορία των νεανίδων. Στη θέση της φιναλίστ έμεινε για δεύτερη φορά φέτος η Παναγιώτα Ανδριανού (12-10, 11-8, 12-10).

Στους παίδες διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο δύο παιδιά του σωματείου της Ελευσίνας. Ο Αλέξης Κουλουριώτης και ο Κώστας Στάμου, που πρόσφατα αγωνίστηκαν μαζί στο διεθνές τουρνουά της Σερβίας. Τη νίκη πήρε ο πρώτος με  3-1 σετ (11-7, 11-2, 5-11, 11-4).

Στις κορασίδες πανηγύρισε τη δεύτερη πρωτιά της φέτος η Ιωάννα Γερασιμάτου. Στον τελικό επιβλήθηκε της Μαρίας Λαδάκη με 3-0 (11-6, 11-7, 11-8).

Δεύτερο χρυσό και για τον Βησσαρίωνα-Σωκράτη Γιαννούτσο στους παμπαίδες. Στον τελικό κατέβαλλε τον Σωτήρη Σαπάκο με 3-1 σετ (11-7, 11-2, 12-14, 11-1).

Το τρία στα τρία έκανε στις παγκορασίδες η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου. Στον τελικό ξεπέρασε στα τρία σετ τη Δήμητρα Πετσίβα (11-7, 11-8, 11-7).

Στους μίνι παμπαίδες το πρώτο χρυσό της σεζόν πήγε στον Γιώργο Κάλλια. Στον αμφίρροπο τελικό νίκησε τον Ζαχαρία Ελσαμί με 3-2 σετ (11-5, 12-10, 11-13, 7-11, 11-6).

Χαρακτηριστικό των ωραίων και συναρπαστικών αναμετρήσεων και το γεγονός ότι τέσσερις «μικροί» τελικοί κρίθηκαν στα πέντε σετ. Στις κορασίδες η Θεοδώρα Βασιλειάδου λύγισε με 3-2 σετ τη Ρόδω Πιπεράκη και με το ίδιο σκορ νίκησαν ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης τον Ανδρέα Μίντση στους παίδες, η Δωροθέα Δελάκη την Κυριακή Κουλιούρη στις νεάνιδες και ο Λευτέρης Σβάρνας τον Αλέξανδρο Παναγιωτίδη στους Νέους άνδρες.

Αναλυτικά οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:

1. Νίκος Ζέρβας (Α.Σ. Γυμνάσιο)

2. Χρήστος Ξανθόπουλος (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

3. Λευτέρης Σβάρνας (Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης)

4. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης (Σ.Ε.Α. Κοζάνης)

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)

3. Ξάνθος Παναγόπουλος (Α.Ο Ελληνικού)

4. Μιχάλης Κοκκινίδης (Ηράκλειο 2001)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελισάβετ Τέρπου (Αθηνά Μαγκουφάνα)

2. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

3. Δωροθέα Δελάκη (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Κυριακή Κουλιούρη (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξης Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Κώστας Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Κ. Ζωγράφου)

4. Ανδρέας Μίντσης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

3. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Ρόδω Πιπεράκη (Ο.Α. Χανίων)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Σωκράτης Βησσαρίων Γιαννούτσος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Σωτήρης Σαπάκος (Αίας Ευόσμου)

3. Κίμωνας Μήτκας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Γιώργος Μήλιας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Δήμητρα Πετσίβα (Φαέθων Πάτρας)

3. Χρυσή Φωτιάδου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Ζωή Αγγελίδου (ΟΑ Χανίων)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιώργος Κάλλιας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

2. Ζαχαρίας Ελσαμί (Σάρισες Φλώρινας)

3. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

4. Ευάγγελος Βερνεξής (Φάρος Αλεξανδρούπολης)


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small