0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Εντυπωσιάζει το τουρνουά της Μαγκουφάνας

πινγκ πονγκ

Κάθε αναπτυξιακό τουρνουά, που έρχεται να προστεθεί στη σειρά των αγώνων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., είναι λογικό να θέλει να κάνει τις κινήσεις εκείνες, με τις οποίες θ’ αποσπάσει τα θετικά σχόλια αθλητών και συνοδών. Ενδεχομένως να κοιτά και να προσθέσει κάτι καινούργιο, πάντως σίγουρα επιδιώκει να προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Αυτό έκανε και η Α.Ε. «Αθηνά» Μαγκουφάνας από την εναρκτήρια ημέρα του 1ου ανοιχτού πρωταθλήματός της στις μικρές ηλικίες. Προσπάθησε να δημιουργήσει την καλύτερη εικόνα και πραγματικά τίμησε τα παιδιά και την επιτραπέζια αντισφαίριση. Από τη μια πλευρά λοιπόν, το ζωηρό ενδιαφέρον των διοργανωτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης και από την άλλη η μεγάλη συμμετοχή με τα 199 αγόρια και κορίτσια, οδηγούν στο πολύ ενθαρρυντικό σκηνικό στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Πεύκης.

Το τουρνουά της Αθηνάς είναι το 13ο από τα συνολικά 15 της τρέχουσας σεζόν και γίνεται σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το ΠΕ.Α.Π. (Περιβάλλον-Αθλητισμός-Πολιτισμός) δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Αθλητές κι αθλήτριες από διάφορα σημεία της χώρας, από τα Χανιά μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από τη Μυτιλήνη μέχρι τη Βέροια διαγωνίζονται σε 14 τραπέζια, απολαμβάνουν το παιχνίδι και παράλληλα κυνηγούν τους στόχους τους. Οι διοργανωτές από τη δική τους πλευρά κανόνισαν αρκετά πράγματα, που σχετίζονται με την ευχάριστη παραμονή στο γυμναστήριο, αλλά και τη βοήθεια στην αγωνιστική προσπάθεια:

Πρόσφεραν νερά, μπανάνες, γκοφρέτες και κουλουράκια ως μικρή ανταπόδοση για το παράβολο συμμετοχής.

Ακριβώς έξω από το γυμναστήριο έφτιαξαν χώρο με ροτόντες, καρέκλες και σκίαστρα για να κάθονται και να χαλαρώνουν αθλητές, γονείς και άλλοι συνοδοί.

Μερίμνησαν για να υπάρχει καντίνα ακριβώς δίπλα στο γυμναστήριο και να προμηθεύονται οι αποστολές οποιαδήποτε ώρα φαγητό, χυμούς και αναψυκτικά.

Υπήρξε φροντίδα και για μουσική, η οποία έδινε εορταστικό τόνο στο όπεν.

Σύσσωμη η διοίκηση του σωματείου, όπως και άνθρωποι του δήμου είχαν πολύωρη παραμονή στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων και ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν όπου χρειαζόταν.

Ξεχωριστή σημασία για τα παιδιά και τους διοργανωτές είχε το γεγονός ότι ήταν παρούσα η τηλεόραση της NOVA, που στέκεται κοντά στην επιτραπέζια αντισφαίριση! Τα κανάλια NOVAsports κάλυψαν με ρεπορτάζ ένα ακόμα αναπτυξιακό τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και είναι εύκολο να καταλάβει ο καθένας πόσο βοηθά για την ανάπτυξη του αθλήματος αυτή η προβολή και πόσο δυναμώνει τα κίνητρα των παιδιών! Ο ενθουσιασμός των επίδοξων πρωταθλητών του αύριο ήταν τέτοιος που με προθυμία πήραν μέρος και σε χάπενινγκ για τις ανάγκες ενός καλού τηλεοπτικού ρεπορτάζ.

Το μεσημέρι υπήρξε μικρή διακοπή για να γίνει σύντομη και λιτή τελετή έναρξης. Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Α.Ε. «Αθηνά» Γιώργος Χατζηλιάδης, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους φίλους του αθλήματος κι εξέφρασε τη σιγουριά ότι θα διεξαχθεί τουρνουά αντάξιο του σημαντικού ονόματος της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Πεύκης στον χώρο. Ακολούθως χαιρέτησε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης και σημείωσε ότι «αυτοί οι αγώνες προάγουν το αθλητικό πνεύμα γι’ αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση τους στηρίζει. Κάποια στιγμή μάλιστα θ’ ανακαινιστεί αυτό το γυμναστήριο και ο δήμος θα έχει τη δυνατότητα να στηρίξει ακόμα περισσότερο και ν’ αναδείξει τέτοιες αθλητικές εκδηλώσεις».

Δυο λόγια είπε και η πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης Μαρίνα Πατούλη, η οποία συνεχάρη όλους τους αθλητές «που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και προάγουν το ιδεώδες του αθλητισμού».

Λίγα λεπτά μετά η διοίκηση της «Αθηνάς» έκανε την προγραμματισμένη απονομή τιμητικής πλακέτας στους γονείς του Παναγιώτη Πολίτη, του πρώην αθλητή και προπονητή του σωματείου, ο οποίος έφυγε πολύ πρόωρα από τη ζωή το 2009. Την πλακέτα στον Μιχάληκαι τη Μαίρη Πολίτη απένειμε ο επικεφαλής του προπονητικού τιμ της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Πεύκης Χρήστος Βατσακλής. Η στιγμή έβγαλε συγκίνηση και για τις δύο πλευρές, καθώς ο Χρήστος Βατσακλής είχε στενή φιλία με τον εκλιπόντα.

Ο αγωνιστικός …μαραθώνιος κράτησε 13,5 ώρες! Όλα κύλησαν ομαλά χάρη φυσικά και στην άοκνη προσπάθεια της γραμματείας από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., των επίσημων διαιτητών και αρκετών αθλητών, που βοήθησαν στη διαιτησία. Το πρόγραμμα συνεχίζεται από αύριο στις 9 με αγώνες διαβάθμισης στους παίδες, ενώ οι τελικοί υπολογίζεται να γίνουν γύρω στις 16.00.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small