0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Δηλώσεις Τόλιου και Παπαδάκη για το μεγάλο ντέρμπι!

Τόλιου Παπαδάκη

Στις γυναίκες θα πέσει το ενδιαφέρον το προσεχές Σαββατοκύριακο για τις αγωνιστικές εξελίξεις στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Όχι μόνο γιατί το πρόγραμμα στην Α1 και την Α2 εθνική κατηγορία περιλαμβάνει αποκλειστικά αγώνες γυναικών, αλλά και γιατί το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας περιμένει το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος Ελλάδας. Το Σάββατο στις 13:00 θα κοντραριστούν για την 7η αγωνιστική ο πρωταθλητής του 2012 Δ.Α.Ο. Ταύρου και ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., που πανηγύρισε τον τελευταίο του τίτλο το 2009. Αμφότεροι διατηρούν το αήττητο στις πέντε πρώτες αγωνιστικές και είναι μαζί στην κορυφή της Α1. Από τη μια ο Δ.Α.Ο.Τ. με κεντρικό πρόσωπο τη διεθνή Σέρβα Μόνικα Μόλναρ, από την άλλη ο Ολυμπιακός, που διαθέτει ισχυρή τετράδα κι ενισχύεται φέτος με την Αγγελίνα Παπαδάκη και τη Γεωργία Ζαβιτσάνου. Λίγες ημέρες πριν από τη σπουδαία αναμέτρηση μίλησαν στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δύο αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας, η Κατερίνα Τόλιου του Δ.Α.Ο.Τ. και η Παπαδάκη του Ολυμπιακού και συμφώνησαν ότι πρόκειται για ντέρμπι, στο οποίο δεν χωράνε προγνωστικά.

«Δεν μπορώ να πω ότι έχει κάποια ομάδα τον πρώτο λόγο. Είναι από τα ματς, για τα οποία λέμε ότι οποιαδήποτε πρόβλεψη θα είναι παρακινδυνευμένη. Περιμένω να έχει αμφίρροπη εξέλιξη και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα το καθορίσουν η ψυχολογία και το ποια ομάδα θα βρεθεί σε πιο καλή ημέρα. Εμείς, νωρίτερα το Σάββατο, έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε και το Πέρα Αθηνών και θα πρέπει να δείξουμε προσοχή», τόνισε η Τόλιου και σε ερώτηση αν βοηθάει γενικά την ομάδα η παρουσία μίας πολύ αξιόλογης και έμπειρης ξένης παίκτριας, όπως είναι η Μόλναρ, σημείωσε: «Ναι βοηθάει και ψυχολογικά. Προσωπικά τη βλέπω και στη Γαλλία τη Μόνικα, ενώ εδώ έχει ήδη πολύ καλή σχέση με όλα τα στελέχη της ομάδας. Έχουμε δεθεί κι ενθαρρύνει η μία την άλλη. Είναι δυναμική και ανεβάζει την πίστη της ομάδας στις δυνατότητές της».

Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών επέστρεψε το πρωί από τη νέα αγωνιστική της δραστηριότητα στη Γαλλία. Επισήμανε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παρατήρησε ότι το γεγονός ότι αγωνίζονται στη Γαλλία και οι τρεις Ελληνίδες αθλήτριες του Ολυμπιακού είναι σημαντικό στη διατήρηση του υψηλού αγωνιστικού επιπέδου κι ευχήθηκε ν’ απολαύσουν οι φίλοι του αθλήματος έναν πολύ καλό αγώνα. Για τον Δ.Α.Ο.Τ. να προστεθεί ότι ο προπονητής Αλέξης Αρσενιάδης θα έχει πάλι στη διάθεσή του την Αλίκη Κιούφη, η οποία είχε λείψει από το προηγούμενο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο λόγω τραυματισμού στο πόδι. Η πρώην διεθνής θα παίξει, πάντως προέρχεται από σημαντική χρονικά απουσία.
Από την πλευρά του Ολυμπιακού η Παπαδάκη αποφεύγει επίσης τα προγνωστικά, αλλά φαίνεται να δίνει τον πρώτο λόγο στην ομάδα της:

«Σίγουρα δεν υπάρχει φαβορί σε αυτό το ματς. Απλά, θεωρώ ότι ίσως είναι λίγο πιο πλήρης η δική μας ομάδα, ενώ επειδή στα συγκεκριμένα παιχνίδια παίζει ρόλο και το διπλό, εκτιμώ ότι είμαστε καλύτερες εκεί (σ.σ. η ίδια με τη Χριστοφοράκη είναι η βασική επιλογή φέτος). Από κει και πέρα θα μετρήσει η μέρα, στην οποία θα βρεθούν οι ομάδες, αλλά και το στήσιμο των τριάδων, καθώς και εμείς θα θέλουμε ν’ αποφύγουμε κάποια παιχνίδια και οι αντίπαλοι. Σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι κοιτάμε να βρούμε απέναντί μας παίκτριες, που θεωρούμε ότι μας βολεύουν στο παιχνίδι και με τις οποίες πιστεύουμε ότι είμαστε πιο κοντά στη νίκη», δήλωσε η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια.

Η Παπαδάκη γύρισε στο ελληνικό πρωτάθλημα ύστερα από τρία χρόνια, διάστημα στο οποίο αγωνιζόταν στην 1η κατηγορία της Ιταλίας και φυσικό είναι να περιμένει πως και όπως το πρώτο ντέρμπι. «Το περιμένω ανυπόμονα ότι μόνο λόγω της απουσίας κάποιων χρόνων από την ελληνική Α1, αλλά και γιατί ίσως είναι το μοναδικό παιχνίδι, στο οποίο υπάρχει ανταγωνισμός στην κούρσα για τον τίτλο, αφού τα υπόλοιπα ματς είναι πιο εύκολα. Είμαστε καλά προετοιμασμένες και πιστεύω να γίνει δυνατό και όμορφο ματς». Πέρα από τις Παπαδάκη και Ζαβιτσάνου ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης στηρίζεται επίσης στην κόρη του Μαρία και τη Βουλγάρα Ντετελίνα Πέτροβα και το Σάββατο θα επιλέξει την τριάδα μέσα από αυτές τις αθλήτριες.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small