0 LIVE

Πινγκ Πονγκ: Δηλώσεις προπονητών για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία των Εθνικών  μας ομάδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στην Ιταλία. Οι προετοιμασίες ολοκληρώνονται την Τετάρτη και οι τρεις προπονητές (Γ. Χριστοφοράκης, Κ. Κωστόπουλος και Χρ. Λάμης), ευελπιστούν ότι οι ομάδες μας θα πετύχουν τους στόχους τους.

Χρήστος Λάμης: «Ξεκάθαρος στόχος μας στο ομαδικό είναι η άνοδος στην 1η κατηγορία του θεσμού. Είμαστε φαβορί στο γκρουπ και θεωρώ ότι δεν θα συναντήσουμε μεγάλη δυσκολία για να το επιβεβαιώσουμε κόντρα στη Βουλγαρία, τη Νορβηγία και τη Γεωργία. Είμαι αισιόδοξος και για τα νοκ άουτ μετά και πιστεύω ότι με καλή απόδοση και την κατάλληλη προσοχή θα τα καταφέρουμε. Η προετοιμασία πάει καλά και η εμπειρία του Σγουρόπουλου και του Δαμιανή από διεθνή τουρνουά θα βοηθήσει σημαντικά. Θα χρειαστεί βέβαια να δείξουμε και γρήγορη προσαρμογή γιατί έχουμε ένα δίμηνο χωρίς αγώνες, ενώ ο Στράτος παίζει πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Βασίλης Αντωνιάδης θα κάνει την παρθενική του συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση, θα είναι σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτόν, πάντως πιστεύω ότι θα πάρει τις ευκαιρίες του για ν’ αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Στα στομικά ελπίζω σε καλό πλασάρισμα με τον Γιάννη και τον Στράτο. Έχουν δοκιμαστεί σε παιχνίδια με καλούς παίκτες στο εξωτερικό κι έχουν δείξει ότι αν βρεθούν σε καλή κατάσταση μπορούν να φτάσουν σε αξιόλογη θέση και στο διπλό».

Γιώργος Χριστοφοράκης: «Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Στη φάση των γκρουπ δείχνουν ξεκάθαρα τα πράγματα, καθώς η Ισπανία είναι δυνατή ομάδα, όπως έχω μάθει, ενώ η Ιρλανδία και το νησί Τζέρσεϊ είναι του χεριού μας. Έχει μεγάλη δυσκολία η πρωτιά στο γκρουπ δηλαδή. Θα προσπαθήσουμε να βγούμε νικητές στον όμιλο κι αν το καταφέρουμε δημιουργείται καλύτερη προοπτική στα νοκ άουτ. Αν πάρουμε τη 2η θέση, τότε πρέπει να δούμε ποια διασταύρωση θα έχουμε αφού πιθανότατα θα πέσουμε σε καλή ομάδα από την 1η κατηγορία. Στους νέους έχουμε αθλητές με εμπειρία από αυτή τη διοργάνωση κι όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, γιατί η άνοδος είναι στόχος της ομάδας. Νωρίς να κάνουμε εκτιμήσεις για τα ατομικά, αφού οι κληρώσεις γίνονται στα μέσα του μήνα, πάντως θέλω να πιστεύω ότι ο Αγγελάκης μπορεί να φτάσει σε διάκριση».

Κωνσταντίνος Κωστόπουλος: «Η μία μόνο από τις τρεις κορασίδες μας, η Σοφρά, έχει εμπειρία από Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς ήταν και στην περσινή αποστολή. Η Σεβνταγιάν δεν έχει παραστάσεις από αγώνες στο εξωτερικό, ενώ η 13χρονη Φίσερ, ναι μεν έχει παίξει σε διεθνή τουρνουά, όμως πρώτη φορά πηγαίνει σε μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομάδων και θα χρειαστεί να τη βοηθήσουν και οι μεγαλύτερες. Είμαστε στη 2η κατηγορία, είμαστε με ομάδες, που είναι πιο κοντά στις δικές μας δυνατότητες κι αυτό σημαίνει ότι τα κορίτσια μπορούν με καλές εμφανίσεις να παλέψουν για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου. Για άνοδο δεν μπορούμε να μιλάμε διότι δεν ξέρουμε καλά τις δικές μας δυνατότητες, αλλά και των υπολοίπων ομάδων του γκρουπ. Είμαστε με Σλοβακία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο και Ουκρανία και για να φανεί η δυσκολία αρκεί να επισημάνω ότι μπήκαμε 5ες στο γκρουπ, που σημαίνει ότι δεν είχαμε καθόλου βαθμολογία και βρεθήκαμε τόσο χαμηλά. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν, για ό,τι καλύτερο βλέποντας κάθε αγώνα ξεχωριστά. Καλές εμφανίσεις θέλουμε πρώτιστα και στα ατομικά, όμως για να πούμε κάτι περισσότερο πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάμε στα ομαδικά γιατί μετράει και ψυχολογικά».

Θυμίζουμε ότι την εθνική νέων αποτελούν οι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Πάρις Ζώνιος, Νίκος Αντωνιάδης, Ανδρέας Τσόπελας, την ομάδα παίδων οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής, Βασίλης Αντωνιάδης και αυτή των κορασίδων οι Ελένη Σοφρά, Έλλη Φίσερ και Κριστίν Σεβνταγιάν. Στην Ιταλία θα πάει για τα ατομικά αγωνίσματα και η νεάνιδα Θάλεια Κορδούτη συνοδευόμενη από τον πατέρα της και προπονητή της Γιάννη. Τα ζευγάρια στα διπλά θα τα αναφέρουμε προσεχώς διότι κάποια παιδιά αναζητούν ακόμα παρτενέρ και μπορεί και να βρουν και επί τόπου.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small