0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Δέκα Ελληνες αθλητές σε καμπ του εξωτερικού!!

1

Η καλοκαιρινή προετοιμασία είναι το Α και το Ω για τους αθλητές και όλοι ευελπιστούν ότι με καλή και ποιοτική προπόνηση θα ανέβουν επίπεδο και θα μπορέσουν να κάνουν μία καλή αγωνιστική χρονιά. Γι αυτό 10 νεαροί αθλητές θα πραγματοποιήσουν προετοιμασία στο εξωτερικό σε τρεις διαφορετικές χώρες!

Ο Κώστας Αγγελάκης βρίσκεται ήδη στην Γαλλία. Στην πόλη Ναντ βάζει τις βάσεις για τη νέα χρονιά. Στο δυνατό καμπ προετοιμασίας που θα συμμετάσχει θα βρίσκονται μεταξύ άλλων και παίκτες της Εθνικής Νέων της Γαλλίας.

Οι παίδες Γιάννης ΣγουρόπουλοςΣτράτος Δαμιανής του Γ.Σ. Άρης Βούλας,Γιώργος Σταματούρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Δημήτρης Κορδούτης του Α.Σ. Πρόοδος (οι δυο τελευταίοι στη φωτό αριστερά) και Νίκος Σωτηρίου της Ε.Α. Βόχας θα πάρουν μέρος στο προπονητικό καμπ της εταιρείας ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης Butterfly, το οποίο θα γίνει στη Βαρκελώνη από τις 10 έως τις 18 Αυγούστου. Οι κορασίδες Έλλη Φίσερ,Ιφιγένεια ΙσαμπάλογλουΕλισάβετ Τέρπου (φωτό δεξιά) και η νεάνιδα Στέλλα Πατεράκη(όλες από τον Α.Ο. Άρης 2006) θα μετάσχουν σε ανάλογη εκδήλωση της ρουμανικής ομοσπονδίας, που θα διεξαχθεί σε αθλητικό κέντρο των εθνικών ομάδων, στην Κοστάντζα από τις 19 έως τις 31 Αυγούστου.

Το καμπ στην πρωτεύουσα της Καταλονίας είναι ένα ακόμα από αυτά, που σταθερά διεξάγει κάθε χρόνο για νεαρούς αθλητές η γνωστή εταιρεία. Θα συγκεντρώσει 36 επίλεκτους αθλητές από διάφορες χώρες. Επικεφαλής του προπονητικού τιμ θα είναι ο κορυφαίος Τσέχος αθλητής Πετρ Κόρμπελ, 4ος Ολυμπιονίκης της Ατλάντα στο απλό ανδρών. Θα έχει τέσσερις βοηθούς κι ανάμεσά τους θα είναι και ο Χρήστος Λάμης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της εθνικής ομάδας παίδων στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Οι Έλληνες αθλητές θα πάρουν μέρος στο event με έξοδα που καλύπτουν η Butterfly και η Butterfly Ελλάς. Θυμίζουμε ότι οι διεθνείς Σγουρόπουλος, Δαμιανής κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των παίδων και αγωνίστηκαν πριν από λίγο καιρό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας. Ο Σταματούρος και ο Κορδούτης είναι μαζί τους στην πρώτη 5άδα του ελληνικού ranking list, ενώ ο Σωτηρίου βρίσκεται στο νούμερο 12.

Η συγκέντρωση προετοιμασίας των Ρουμάνων στην Κοστάντζα γίνεται υπό την επίβλεψη του καταξιωμένου τεχνικού της εθνικής γυναικών Βιορέλ Φιλιμόν. Τα κορίτσια από το σωματείο της Βούλας θα έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν με διεθνείς αθλήτριες από τη χώρα των Βαλκανίων (σ.σ. που πρόσφατα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στις κορασίδες, ενώ πανηγύρισε χρυσά μετάλλια και στα ατομικά αγωνίσματα), όπως και με άλλες επίλεκτες. Μαζί τους θα έχουν τον προπονητή του σωματείου Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, ο οποίος είχε την τεχνική καθοδήγηση της εθνικής κορασίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρίβα ντελ Γκάρντα. Η 13χρονη Φίσερ είναι στην κορυφή του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης των κορασίδων. Η Ισαμπάλογλου βρίσκεται στο νούμερο 3, η Τέρπου στο 6, ενώ η 16άχρονη Πατεράκη είναι στο 17 των νεανίδων. Η Τέρπου θα ενσωματωθεί στο καμπ στις 24 του μήνα και όχι από την αρχή γιατί θα πρέπει ν’ αρχίσει αργότερα από τα άλλα κορίτσια τη μίνι προετοιμασία στην Αθήνα.

Σ’ αυτή τη λίστα θα πρέπει να προστεθεί και ο Πέτρος Σιαπκαράς. Το ξανθό αγόρι βρέθηκε στην Κίνα για σκληρή και δυνατή προετοιμασία.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small